Петият президент на Република България

• 381 436
  • 5 325
  •   1
Отговори
# 855
Да, да, тая песен я знаем, Белана, обаче има много нюанси. Почетете малко, нещата не са просто - "теглим един дълг,  щот сме от страните с най-нисък такъв". И всичко приключва, край. Точко. Розови облаци и слънце. Де да беше:)
И по-други параметри сме с ..... най-ниски.

А ха добре. Само дето не чух предложенията срещу тегленето на дълг. Алтернатива не видях. По-високи данъци, реформи и масови съкращения или...дълг? Защото Борисов се опита още по времето на Дянков с БДЖ, например. И удари на як камък. И всеки, който опита с реформи ще му е последен мандат, форевър.

# 856
На мен Р.Р. ми е събирателен образ на Цветан Цветанов и Веселин Маринов (когато още не се е изпотил Grinning). прилича ми на тях двамата, но в едно тяло. И една глава.

# 857
Не бе, Rafrenolog, повече заеми едва ли ще има; ако не се налжи нещо експресно тази година, но то ще бъде от все още управляващото мнозинство. Не че знаем кое е, след като на 13-и вечерта Бойко наплю и реформатори, и Патриоти...
А Баце няма проблеми да лиже там където е плюл

# 858
Умирам с тая Цеца, начи - "групата е зад мен, няма да подавам оставка!". И една такава доволна, като децата.

А кой е зад групата, която я подкрепя?

Върнах по БНТ да изгледам, защо народа е неблагодарен за метрото и магистралите.
Ах, този лош народ ,бе, не ги е разбрал управляващите, ах ,този лош народ, не е искал да му се строи.
Негативите на управлението се търсят у народа. Двойката  на управляващите не спечелила защото не можели да лъжат хорицата. Тази двойка била най-подготвената.
Дилъри на страх ли е губещата партия - българите да си правели сравнителен анализ сами.
Да плашииш народа е начин за носене на отговорност. Каква политическа отговорност е да всееш политическа дестабилизация? Ами, загубилите как да упправляват, като българите им нямали доверие.
Оф, много сложни думи използват напоследък, българският изнурен гласоподавател, каково разбира от това.

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 23:12 от Анонимен

# 859
Върнах по БНТ да изгледам, защо народа е неблагодарен за метрото и магистралите.
Ах, този лош народ ,бе, не ги е разбрал управляващите, ах ,този лош народ, не е искал да му се строи.
Негативите на управлението се търсят у народа. Двойката  на управляващите не спечелила защото не можели да лъжат хорицата. Тази двойка била най-подготвената.
Дилъри на страх ли е губещата партия - българите да си правели сравнителен анализ сами.
Да плашииш народа е начин за носене на отговорност. Каква политическа отговорност е да всееш политическа дестабилизация? Ами, загубилите как да упправляват, като българите им нямали доверие.
Оф, много сложни думи използват напоследък, българският изнурен гласоподавател, каково разбира от това.

И тъй като изнуреният гласоподавател нищо не разбира от това, то поне да беше видял направеното от ГЕРБ, да го беше сравнил с ненаправеното от тройната коалиция и да беше избрал вярната карта. Ама не би - българският изнурен гласоподавател вятър го вей на бял кон. Него го интересува да си купува и да кара самолети, разбирай, на гол г...з чифте пищови... Laughing

# 860
Бе, веднага след този самоанализ на представителка на губещата партия (с много хубави чернобели обувки),
дават интервю с психиатър.

Загубилите трябва да преустройват политическата си реч към народа. До този момент ползвали чужд модел.

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 23:34 от Анонимен

# 861
  • България-Швейцария
няма начин да мине и много добре го знаят. Толкова чужди фирми, които са тук само заради тоя данък, директно ще се изнесат моменталически. А и ако трябва да плащам 30+% данък, то това няма да е в БГ.
Тъй де, ако четеш внимателно - те искат да остане за фирмите, но не и за физическите лица...
А физическите лица може ли да хванем едни дрянови тояги (по Рибозом) Close
Нещо много си повярваха тия хора, съвсем изхвърчаха в облаците.

бюджета вече не е на ГЕРБ. Днес в парламента консултаците по приемането му са водени между БСП и останалите партии без ГЕРБ. И сега като патриотите вкарат 300 лева минимална пенсия, а БСП махне плоският данък и промени ставките на ДДС-то, ще стане бюджет за чудо и приказ.
Ужас! Няма как обаче Герб и остатъците от реформатори и БДЦ да го допуснат, както и някои други здравомислещи, може би АБВ?!
Да бе, няма Whistling
Всички се извъртат като фурнаджийски лопати според както им е изгодно, нали не излиза от техния джоб.
На бившата вече коалиция първата й работа след парламентарните избори беше да увеличи осигурителния доход, що сме толкова късопаметни.

ПП. Фри, сега плащаш 30+ % (10% ДОД, с осигуровките още около 13% + 20% ДДС на всяко едно нещо, което купуваш), ако това мине ще станат 60+ % Mr. Green
А фирмите наистина ще си тръгнат, защото те тези данъци ще ги платят ако не на държавата, то на служителите си, никой няма да остане да им работи на светло или ако не му покрият увеличението така, че да не му намалее заплатата.

# 862
Ето това е съдебна реформа!
https://sputnik.bg/osaden-sadia-rumania/

# 863
EAU, помним. Но явно не сме много. Помня, опашките за кисело мляко по луканово време и празните рафтове. Помня, как току що родила второто си дете, ходех по магазините и четях грамаж и цена на сапун по виденово време. Хора, на сапун, за да сметна единица цена на 1 грам и да реша кой сапун е най-евтин, че да го купя. И това ако изобщо го има.
Днес се чудя кой точно е по-прекрасен и дори не поглеждам цената. Явно всеки помни/вижда различни неща.

И още нещо помня. Че тогава реших да остана, защото вярвах, че нещо ще се промени.
Сега едното ми дете вече съм "прогонила", другото е на път. Може да плача, може да ми се къса сърцето, но на тях няма да позволя да направят моята грешка. Новото били избрали ooooh!
Плюя на Вашето ново.
+ 1
Това се отнася и за мен 1:1
Помня как току-що родената ми дъщеря нямаше какво да яде/не кърмех по медицински причини/пътувахме през нощта на 200 км ,за да вземем от позната аптекарка в друг град "тайно" 2 кутии Бебе 0, като контрабандисти.Сутрин се редях на опашка в супермаркета до нас от 8 часа и чаках до 10-11 часа, когато колата зареждаше някакъв колбас.Хайде ,моля ви!
Аз помня, как ходех по 7 км пеш от селото ми, до близкия град, в който учех, защото нямаше гориво по бензиностанциите и автобусите не пътуваха.
Помня постния ориз, който майка ми готвеше, как ми се гадеше от него, но нямаше какво да сложим в него.
Помня страха, който виждах в очите на родителите си, когато гледахме новините и съобщаваха, че доларът е станал 4000 лева.
Помня един роднина, който си дойде от Либия, след 15 години гурбет. Донесе долари оттам и ги обърна в лева, защото никой не можеше да го убеди, че има нещо по- скъпо от лева. Оказа се, след няколко месеца, че си е оставил здравето в Либия за жълти стотинки. Човекът се разболя и почина за кратко време.
Никога няма да забравя, никога !
А в същото време, в домовете на партийните другари, е царяла небивала радост - от милионите кредити не е останало нищо за връщане.

# 864
И аз помня, нищо че бях малка. Сега обаче са "други времена", България е член на ЕС и НАТО, та не вярвам в повторение на Лукановата или Виденовата зима.

# 865
И аз всичко помня.
Но лошото е, че вече не виждам в ГЕРБ гаранта, че не вървим отново натам.
И още по-лошото е, че не виждам политическа сила, която да е такъв гарант.
Единствената ми надежда е, че все пак трябваме на някого отвън, който ще ни стяга юздите и няма да ни позволи да се самоизядем. Но то не е същото, както ако сами се грижехме за интересите си. То е като отбраната на Европа от Турция и грижата за сирачето в приемно семейство.

# 866
Негативите на управлението се търсят у народа. Двойката  на управляващите не спечелила защото не можели да лъжат хорицата. Тази двойка била най-подготвената.

И тъй като изнуреният гласоподавател нищо не разбира от това, то поне да беше видял направеното от ГЕРБ, да го беше сравнил с ненаправеното от тройната коалиция и да беше избрал вярната карта. Ама не би - българският изнурен гласоподавател вятър го вей на бял кон. Него го интересува да си купува и да кара самолети, разбирай, на гол г...з чифте пищови... Laughing
Недей да боравиш с лъжи,всяко правителство строи,има и факти,просто само Баце ни занимаваше с лентички.Включително и последната лента която отряза,край Русе.Там бе започнато  и почти готово от правителството на Станишев,баце само лентата преряза.

# 867
бюджета вече не е на ГЕРБ. Днес в парламента консултаците по приемането му са водени между БСП и останалите партии без ГЕРБ. И сега като патриотите вкарат 300 лева минимална пенсия, а БСП махне плоският данък и промени ставките на ДДС-то, ще стане бюджет за чудо и приказ.

Разбира се. Ако някой си мисли, че без дълг ще минем, жестоко се лъже. Институцията "държава" като понятие, отдавна е мъртва. Теглят се заеми от всички държави по света. Нито е нещо ново, нито нечувано. И да, можем да ги плащаме, няма да фалираме. Няма как без дълг. Който и да дойде все ще тегли. Бойко, Корнелия, Румен и т.н. и т.н. икономическата логика е една.

И аз така мисля. И не знам какво подскачат всички за тези дългове като България е на дъното на класациите по държавен дълг. Как си мислите, че другите държави поддържат високи доходи на населението? Не е защото ефективността на труда в Германия била 30-50 % по-висока от нашата, както обичат да послъгват.

# 868
И докога така?
Кой ще гръмне по-зле - дребосъците като нас или големите икономики?

# 869
И аз всичко помня.
Но лошото е, че вече не виждам в ГЕРБ гаранта, че не вървим отново натам.
И още по-лошото е, че не виждам политическа сила, която да е такъв гарант.
Единствената ми надежда е, че все пак трябваме на някого отвън, който ще ни стяга юздите и няма да ни позволи да се самоизядем. Но то не е същото, както ако сами се грижехме за интересите си. То е като отбраната на Европа от Турция и грижата за сирачето в приемно семейство.

Това е повсеместно, не е само в България.
Хората по света взеха да се усещат какво става, обаче не могат нищо да направят.
Властта на корпорациите става безусловна и който се опита да я протестира бива или подкупен или отстранен... Sad

Ръцете...напоследък забелязах, че и Борисов прави същия знак...лошо...

Общи условия

Активация на акаунт