VIP Brother 2016 - тема 10

• 357 999
  • 3 402
  •   1
Отговори
# 2 955
Ще го изгледам задължително, заинтригувахте ме.  И тук пак възниква въпросът-докато е била в къщата , нали си е чела сценариите , за да се подготви. Тази подготовка какво ли включва  Laughing
Спомням си преди години , че канеше актьори , политици. Или я е обзел упадък, или не съм обръщала внимание преди на качеството .
А Патрашкова ме смая  Shocked. Кошлуков няма да го коментирам- човек без дом , без позиция , без семейство , без принципи. Напълно безличен. Или обезличЕн.

# 2 956
Да си призная и режисьорката не ми направи впечатление на много умна

# 2 957
Кошлуков за мен е бохем. Имала съм близка среща с него в заведение, в което работех. Кефи ме.

# 2 958
  • Бургас
Да си призная и режисьорката не ми направи впечатление на много умна
Не съм само аз с това впечатление значи  Mr. Green

# 2 959
  • София
за да направи такъв филм най-малкото е достатъчно умна.

# 2 960
Някой гледа ли Надя в черешката ?
 #Sniper

# 2 961
Не го гледах- особено след като няколко пъти чух, че ще ядат „конче”. Тези хора са извратени. Трябва да слагат червена точка и да предупреждават по-чувствителни зрители. Не съм вег-ан или- итарианец , но първо се казва „конско месо”. Знам, че е съставка на добри салами вероятно всеки е ял. Но не е нужно да е по телевизията с това име „конче”. Убиват всичко детско в мен..

# 2 962
  • София
а като се казва, че ще се яде прасенце, агънце? То пък, много чувствителен народ се извъди! Ако трябва да стоиш гладна, познай как нямаше да ти пука дали е конче или кон, агънце или агнешко.

# 2 963
Прасето има ли друга мисия на този свят, освен да бъде изядено? Не мисля.
Обаче да ядеш конче, при положение, че има толкова неизядени прасета... Идиоти.

# 2 964
  • София
Глупости, конете винаги са служели И за храна, а не само като товарно и бойно животно! Айде, стига вече фасони!

# 2 965
а като се казва, че ще се яде прасенце, агънце? То пък, много чувствителен народ се извъди! Ако трябва да стоиш гладна, познай как нямаше да ти пука дали е конче или кон, агънце или агнешко.
Изказът издава и създава мислене. В нашата култура има някои табута- сред тях са кучешкото, конското месо, маймунското и т.н. Т.е. на някои бозайници, които схващаме вероятно като по-близки по интелект. И насекомите съдържат белтъчини, но надали ще посегнете към тях, което не е необичайно на Изток. В случая с Надя става дума за някаква екстравагантност, вещерство прието за предизвикателство, което не одобрявам. И не, съзнателно, дори да съм много гладна, не бих яла подобни неща. По-добре воловани. Сега ще си сипя една чаша и си лягам. Embarassed

# 2 966
  • София
Не съм обърнала внимание на това с кончето, дори не съм го забелязала или съм го пропуснала. Да, има табута, ама за конско месо не помня да има табу в нашата култура. Войниците са колели конете на бойното поле, когато са оставали без храна. Маймуни нямаме, а кучетата са домашни любимци. Но конете никога не са били домашни любимци, нито е табу да се яде конско. Просто хората не искат да убиват цял кон за храна, защото конят е по-полезен като впрегатно животно. И тъй като зная, че всичко това са културни табута, а не нещо опасно за здравето, не бих се заклела, че никога не бих яла конско месо. Пред това да умра от глад, предполагам инстинктът ми ще се задейства. И съвсем съзнателно ще посегна към това месо.

# 2 967
Скрит текст:
Изказът издава и създава мислене. В нашата култура има някои табута- сред тях са кучешкото, конското месо, маймунското и т.н. Т.е. на някои бозайници, които схващаме вероятно като по-близки по интелект. И насекомите съдържат белтъчини, но надали ще посегнете към тях, което не е необичайно на Изток.
В случая с Надя става дума за някаква екстравагантност, вещерство прието за предизвикателство, което не одобрявам. И не, съзнателно, дори да съм много гладна, не бих яла подобни неща. По-добре воловани. Сега ще си сипя една чаша и си лягам. Embarassed

Въпрос на гледна точка... https://www.vbox7.com/play:dd78240955

# 2 968
Глупости, конете винаги са служели И за храна, а не само като товарно и бойно животно! Айде, стига вече фасони!
По-спокойно, щади си нервите. Абсурдно е да твърдиш, че прасето и конят имат едно и също предназначение. Можеш и да придължиш да настояваш, че традиционното месо на трапезите ни е конското, но ще е малко смешно.

# 2 969
  • София
Не бой се, нищо им няма на нервите ми! Просто не понасям да се пишат глупости и го казвамл А последната ти глупост е, че съм казала, че конското е традиционно за нас. Да те върнем в трети клас за упражнения на четене с разбиране! Нещата са много прости - по-лесно е да отгледаш едно прасе, теле и овца, отколкото кон. И както писах вече - конете са по-ценни като впрегатни животни, отколкото като животни за храна. Специализация, един вид, на домашните животни. Кобилите са трудни родилки, а и по един кон няма толкова много за ядене, колкото по прасето или кравата. Между другото, конското е деликатес, и то именно, защото трудно се отглежда. Когато една кобила започне да ражда всяка година по повече от едно жребче и можеш да я доиш или да добиваш вълна от нея, тогава може и да стане традиционно ястие. Дори номадите не си позволяват често да си ядат конете, а си отглеждат кози, и то не защото конското е табу.

Общи условия

Активация на акаунт