Децата на АРТ технологиите, размисли и страсти 29

• 35 002
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
Извинявам се, че не помня кой ме пита за хиполендското бънджи  Blush http://www.hippoland.net/cangaroo-b-ndzhi-x-factor
Включиха ме в едно служебно професионално обучение, та сега и уча  Crazy

# 121
  • България
Моме, аз бях bouquet
Доволна си,викаш?

# 122
Моме, дай ми изпитана рецепта за рохличките, че тая година съм решила само на сладки и меденки да я караме. С тез чавета торта не мога да спретна  Whistling

# 123
Фели, ти ли прави мини щолени - дай рецепта.

# 124
Иренка - много! Що зор видя това бънджи, само то си знае. А пък колко пъти съм отивала за бърз душ в банята и съм го намирала заспал като се върна...  Mr. Green Накрая вече толкова силно се лашкаше, че го поместваше по пода, паркетът силно пострада от тези му действия, но нито веднъж не се е обръщало, много стабилно.
Фели, изгоря ми външния хард и с него всички събрани рецепти, голяма драма! А, тази съм я възстановила - мисля, че това беше рецептата:
Скрит текст:
Ванилковé рохлички (Ванилени кравайчета)

Тази рецепта е отново от тетрадките на бабата на мъжа ми(страхотна кулинарка  ) и е изпитана с годините.

Сладките се правят поне 2 седмици преди Коледа. Това са масленки с ядки.

Продукти за една доза(една тава, защото са малки и не се надуват много):

150г брашно
70г готварско нишесте (т.е без примеси - чисто) - царевично, пшенично, картофено(според оригиналната рецепта)
70г пудра захар
80г орехи или лешници - смилат се
150г масло със стайна температура
1-2 жълтъка(зависи от големината)

За след изпичането, си пригответе една купа с около 150 - 200г пудра захар, в която сте сложили 2-3 пакетчета със ванилена захар или прахчета ванилин.

Приготвяне:

На дъската за месене пресяваме брашното, прибавяме нишестето и захарта, смлените орехи. Отгоре нарязваме на късчета маслото и прибавяме жълтъците. започваме да месим, докато тестото стане гладко. Оставяме тестото за една вечер на хладно място да отпочине. На другият ден правим от тестото цилиндър и режем еднакви по големина колелца, които правим на пръчици 6-7 см. дълги и 1 см дебели и завиваме на кравайчета (под формата на буквата С). Печем върху ненамаслена тава, на умерена температура (170 градуса Ц) до порозовяване (не ги правете много кафяви, за да не се втвърдят). Аз пека по две тави на вентилатор на 170 градуса - около 10 -12 минути. След като ги извадите, оставете да поизстинат, но още топли овалвайте по две-три в приготвената пудра захар с ванилия.
Съхраняват се в картонена кутия, на хладно място. Издържат поне месец, месец и половина. Могат и да се замразят.

От 1 доза – 55 кравайчета

# 125
Моме, много ти благодаря, мале това е направо много гадно с харда  ooooh! Аз съм си ги качила на флашка, че съм ги събирала с години, и направо ще побеснея  #Cussing out

Мире, това е
Скрит текст:
  МИНИ ЩОЛЕНЧЕТА "Mini-Stollen"

•   сушени плодове — 50 гр
•   стафиди (по-дребни, без семки) — 50 гр
•   смлени бадеми — 50 гр
•   брашно — 250 гр
•   бакпулвер — 1 ч. л.
•   захар — 75 гр
•   ванилова захар — 1 пакетче
•   ромова есенция -  5 капки
•   яйце – 1 брой
•   маргарин или краве масло — 150 гр
•   щипка сол
•   пудра захар за поръсване

Тестото се прави бързо и се използва веднага, не е нужно да стои в хладилник.
Смесват се ситно нарязаните сушени плодове, стафидите и смлените бадеми в купата на миксера. Добавят се мекия маргарин/масло, яйцето, щипката сол, брашното, бакпулвера, ваниловата захар, капките ромова есенция и захарта. Размесват се за кратко с миксера, после се доомесва тестото на ръка до получаване на гладко тесто. Тестото се разделя на парчета, от които се правят фитили с дебелина на пръст или малко по-дебели от молив. Режат се на парченца с дължина 4-5 см.
Две фитилчета се слагат едно до друго, а върху тях трето. Леко се притискат и се слагат върху хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 180*С  12-15 минути. Сладките трябва да станат златисти. Готовите охладени сладки обилно се поръсват с пудра захар. Съхранявани на сухо и прохладно място, издържат до 3 седмици. 1 парченце - 76 ккал     

Моите бележки: С миксер или тел разбивам маргарина/маслото, яйцето и захарта. Добавям останалите продукти и замесвам тестото с ръце. Фурната в това време е включена, оформям сладките и пека на предпоследното и ниво. При мен станаха готови за 20 мин на 180 град, така че просто ги наглеждайте след 12-15-тата мин. Ако са белички, печете до златисто. Много приятни сладки, по вкус напомнят повече или по-малко щолен, може би заради сушените плодове, във всеки случай като ги започнеш, трудно се спира! 

Някои работи ги пропускам, като смлените бадеми, ванилова захар, ромова есенция, и задължително с масло ги правя.

# 126
  • Пловдив
Ирен, ние също имахме подобно бънджи и бях много доволна, ето го http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/shezlongi-prohodilki- … -ndzhi-tropic-fun, на децата им харесваше и беше стабилно, но имай предвид, че никак не ги препоръчват ортопеди и невролози, нашето така си отиде скоростно след посещението при невролога,  разкарах го моментално след като ме наплашиха подобаващо:roll:

# 127
  • България
Гугито,тъкмо това гледах,че утре ще е с 25% отстъпка newsm78 Ми то в олх са по 100лв.втора употреба.И като сложиш 20лв. доставка...

# 128
  • UK
О да, по това време и в тази възраст, много готини 'уреди', са си. Нашето,също беше подобно, аз не ги харесвам , тези, висящите по вратите Simple Smile))
АйдеЕее,  замириса на Коледни вкусотии Laughing Аз съм на мислила меден ки да правя и да ги украсяваме отгоре с фонда смятам и девойките да ангажирам в тези дейности дано бързо не ми секнат ентусиазма  Joy
Звезди, когато вече много , не ти достига в собствената ти държава се решаваш и на такива промени. Трудно е! И на мен, ми е трудно и по-трудно, ще ми става, тк тук съм , сама. Баща им на работа. Аз съм само ,няма ,кой друг. Но аз и в бг пак ,бях сама, макар, че там, у дома и стените 'помагат ',дето се казва. Липсва ми, домът ми, не мога да си кривя душата. Да , тук е чисто, хубаво, подредено ...Но, не е моят дом  Rolling Eyes

# 129
Утре ще ходя в Хиполенд на живо да купувам подарък за РД, че ако поръчам онлайн няма да дойде до сряда. Приятелка обаче ми каза, че мин. година са прибрали половината стока от рафтовете в магазина и са оставили само по-невървежните и скъпи артикули да се продават с намаление.
Ако е така е мноооого тъпо.  newsm78

Фели  Hug мерси за рецептата. Ще я сравня с моята. Аз правя голям щолен и ми е много сполучлив, но искам и с мини да пробвам. Ще трябва отрано да почвам и меденките, да се науча да ги правя красиви, освен вкусни, че щели да искат да носим в ДГ коледни сладки.  chef

# 130
Благодаря ви за отзивите за патешкото. Сготвих го и прибрах във фризера на кубчета да си чака реда.

Коконче-кофти за 31-ви, ама пък и надницата си е добра. На мен не ми прави много впечатление такива несгоди, че не съм ни по коледните, ни по новогодишните празници.

Гуге-да оздравяваш бързо, много в кофти в тая ситуация. Децата си искат тяхното като зайчета от рекламата на Дюрасел, а твоите батерии са на минус...

Фели-смях ме напушва като те чета, ама ще плача и аз.... Т'ва мойто вандале започна да движи с лунохода и все е там дето не трябва. Вчера едва го опазих да не си нахлупи един от трапезарните столове на главата, той пък така го беше стиснал и дърпаше, че чак се учудих от къде тая сила в тия дребни ръце...

Аз от намаленията няма да купувам нищо.... В къщи е като детски център... Подложки, играчки, проходилка, онзи ден и една люлка купихме... Сега ми е на дневен ред ново столче за кола, ама ще чака другия месец, че ми е сериозно перо в бюджета...

# 131
Бимба, нали знаеш, че днес е световния ден на недоносените. Влез в групата и виж огромно количества деца, родени някои доста преди 30-та седмица. Какви сая готини  Heart Eyes

# 132
Вчера водих баткото на редовния тест при алерголог - нали знаете, че е с АБКМ. И хоп - кожният тест отрицателен. Алерголожката ме засили директно да го захранвам с нормално АМ, и ако всичко е ОК, да минавам към стандартни млечни. Не знам дали можете да разберете от какво огромно значение е това за мен, за детето, за семейството ни.... Обаче... нали чета и проучвам - в Сф работят по по-задълбочен начин - пускат се два вида кожни тестове, един кръвен, и ако всички те са отрицателни, се прави насищане с мляко в болнични условия - 3 дни се стои, за да се отхвърли категорично наличието на алергия. В противен случай може и да няма външна проява, но да си работи скрито и да уврежда организма. Та, споделих, разказах на ММ, лошо му стана, но успях да го убедя. И така, ще идваме до Токуда на преглед.

# 133
  • Пловдив
Моме, много хубава новина, дано всичко се потвърди Praynig аз съм доволна и от алергологията в Александровска навремето обаче имах само единичен досег и не знам дали с деца работят Rolling Eyes
Сигма, и аз таман щях да честитя този ден на всички недоносени дечица, големи да пораснат и всички мъничета без проблеми да преодоляват трудностите  bouquet тази вечер даваха по телевизията една жена, с която мъжът ми е работил, с две момиченца, недоносени, преди бяха с доста лоши прогнози, но виждам, че сега са пораснали и са доста добре дечицата Simple Smile
Фокси, и аз така, даже по празници сякаш ми е най-смотано, хич не обичам цялата суета, тълпите хора по магазините, избягвам ги, винаги съм била на мнение, че по-празнично може да ми е във всеки един друг обикновен ден Rolling Eyes
та, Кокона, не тъгувай, ще си направите празника в друг ден, важното е всичко друго да е наред Hug
Мире, аз по-миналата година ходих до хиполенд на този ден, бързах страшно много, защото тръгвахме за прегледи в Сф., беше нещо страшно, опашката се виеше из целия магазин, тогава търсих кученцата на фишър праиз , те бяха изкупени, нещо друго също търсих, не помня какво, обаче се отказах доброволно да чакам, дори и да не бързах за път, пак нямаше да си го причиня Rolling Eyes

# 134
Гуге-да, тълпите по магазините и пазаруването на някакви грандиозни количества хране, все едно утре няма да има направо ме докарват до тиха лудост. А въпроса " какво ще правите/ къде ще сте на Коледа" ми докарва обриви. Всяка година обяснявам как не празнувам христиански и никакви други религиозни празници и всяка година ми се обяснява как това били традиции. За смс-ите с картинки на елхи от гугъл изпратени до целите контакт листи пък да не говорим....

Общи условия

Активация на акаунт