Децата на АРТ технологиите, размисли и страсти 29

• 34 987
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Аз давах панадол след първите ваксини, поспа малко повече  Rolling Eyes
И кулпач му бях лепнала.

На момчето днес му няма нищо, явно вчера е имал стомашно нещо.

# 646
  • България
Аз съм давала нурофен от 2мес.това ни изписаха след първите ваксини.
П.С.И моята глава е квадратна от рев х2.Дали и при нас е от ваксината вчера? Не съм давала нищо.

# 647
Уф Кристи, да се оправяте бързо  Hug Аз давах два пъти превантивно Панадол по съвет на педиатърката. Всички ваксини бяха с един месец по-късно заради ниско тегло и се понесоха добре. Тези в болницата си им ги биха.

# 648
На Панадола пише от 2 месеца, Сигме, нещо бъркаш. Аз превантивно не съм давала, но на мястото на Кристи бих дала Панадол.
Какви хепатитни ваксини - не сте ли по новия календар с Хексацим?
Пънче, ние слагаме по 1 на месец само, но сме свикнали със забавяне на ваксините - баткото още ги няма всички.
Днес ги водихме в Природонаучния музей - бебето повече зяпаше животните, баткото търчеше от зала в зала и викаше "Климатик има таааам" - много го влекат климатици, кранове и перки  Mr. Green

# 649
  • Пловдив
аз имам спомен, че първото, което препоръчваха да се дава педиатрите /нашите/ беше панадол, нурофенът са ми казвали малко по-късно, че може, вече не помня на колко бяха, само помня, че при моите деца нурофенът има по-добър ефект при температура и освен в началото и при зор да редувам, не давам панадол. Кристи, мисля и аз, че можеш малко панадол да дадеш.
Моите момчета след двете посещения по два часа на градинката, днес са със сополи до ушите, започва и кашлица, цъфнаха чудно, иначе хубавото е, че се чувстват съвсем различно, големият вчера като го вземах се обърна да влиза навътре, малкият се ухили, след първоначалния рев сутринта и после си беше спокоен, явно бяхме уцелили невероятно гаден вариант на ясла. Да ги видим сега двата пъти посещения как ще са, освен разболяването Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 03 дек 2016, 22:48 от Gugito

# 650
Моме,
чета от листовката на Панадола
Цитат
1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПАНАДОЛ Бебе И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?
ПАНАДОЛ Бебе суспензия е предназначен за деца на възраст от 3 месеца до 12 години.
Облекчава болката при никнене на зъбки, зъбобол и възпалено гърло и понижава температурата при настинки, грип и детски инфекции.

# 651
  • UK
Ние, сме давали панадол и като, по-малки, точно след ваксина. А те и двете, с нурофена, не са ли със сходно съдържание  newsm78
Ох, аз искам да се прибираме  Rolling Eyes

# 652
Сигме, на кутията му пък пише 2+ месеца, много странно.
Кокона - не. Едното е парацетамол, другото ибупрофен - т.е. различни активни съставки. Точно затова може, в случай на нужда, да се редуват двете.

# 653
  • Пловдив
Кокона, не са, панадолът е с парацетамол, а нурофенът с ибупрофен, така мисля Rolling Eyes
носталгията ли те хвана, от празничния месец е сигурно,не се давай Rolling Eyes
Фелиии, де си, моите меденки едни безформени и криви станаха, това първа партида, хич ме няма, иначе се силя с несвойствени неща да се занимавам Rolling Eyes

# 654
Сега се зачетох по-внимателно в листовката - има си специален абзац за деца от 2 до 3 месеца, конкретно за облекчаване на нежелани реакции след ваксина - 2,5 мл е дозата. А за други индикации вече е само по лекарско предписание. Кристи, давай смело.

# 655
Кристи, аз бих дала Панадол и май и това направих след първата ваксина - повече никога не дадох профилактично, но тогава луда работа. Нурофена във всякаква форма течен, свещички и др е силно алергенен - след едни дълги сополи и после температура, от нурофена влязохме за 5 дни в Пирогов с нечовешка алергия - там ми казаха, че такова малко дете не се изследва за алергии, но най-вероятно е от нурофена, защото и възрастни и деца правели много силни реакции. При следващата Т дадох панадол и Диалгин и нямаше проблем - така че със сигурност при нас е Нурфонена, въпреки че както са казали и другите температурата се повлиява по-добре от него.  В токсикологията на Пирогов ми обясниха че обикновено към 4 годинки се преодолявали подобен тип алергии. Стискам палци да му размине бързо bouquet

# 656
За момента удържам положението с разходка с количка в хола (добре че е голям). Ако след последното хранене не може да заспи, ще дам. Иначе бих искала да избегна по възможност.

Между другото на нурофена пише същото - 2,5 мл и специално за облекчаване при ваксини на кърмачета.

# 657
Кристи, аз на твое място бих дала. Детето явно го боли. 

# 658
  • София
Нашата лл беше казала нурофен да не давам, дразнел стомаха.
Давах от него май чак втората година.
А панадола вече не го иска, бил розов, за момичета.

# 659
Нашата лл беше казала нурофен да не давам, дразнел стомаха.
Дразни, да. Затова и ако има Т при чревен вирус, не трябва да се дава Нурофен.
Кристи, правиш ли подготовка за ваксина с хомеопатия?

Общи условия

Активация на акаунт