ФЕРМАТА 2 - тема 3

• 70 157
  • 794
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Стоян не завижда на Нико. Той просто не разбира начина му на живот и ценностната му система. За Стоян е важно семейството, честният физически труд и простите неща в живота. Нико е на другия полюс.
Харесвах Нико много, но в последните серии ме дразни. Не е нужно да е толкова заядлив, няма нужда да доказва, че е по-успял в живота. Това си е неговото виждане, никой не е длъжен да го споделя.
Мъчно ли е за Стоян. Останалите не го разбират, Макето, Силвия и Нико са млади, без семейства, хабер нямат от това колко трудно живее той и ми се струва, че се имат за нещо повече и гледат от високо.
Финци ужасно ме издразни с коментарите си към бившите фермери плашила. Беше адску грубо това с Ася. Преиграва с шегите и ми изглежда лицемерен вече.

Е, аз го разбирам Стоян, но не мога да приема начина му на мислене. Мога да се хвана на бас, че в България има поне милион души, които са като него. Хора с ограничено мислене, с недостатъчно образование и никаква предприемчивост. Хора, които не разбират, че ако просто се работи от 9 до 5 не се забогатява. Да, някои живеят по-добре от други, но истински богатите хора са тези, които виждат възможностите, а не препятствията, тези, които никога не казват: Това НЕ може да стане. Няма как да си богат, ако изповядваш веруюто, че само едни пари накуп може да ти оправят живота. Добре, като ги спечели стоте хиляди и купи един апартамент с тях, после ще е пак същия "мизерник" в главата и пак ще се върне в изходно състояние. Няма да е по-щастлив от сега, защото той толкова си може.
А че човек може да успява и на село, за това са доказателство Бети и Ники. В България съм сигурна, че има и други такива хора по селата. Може да са малко, но ги има. Хора с широко мислене, тъсещи и предприемчиви, хора, за които препятствията са уроци, а не повод да се откажат.
Аз имах двама дядовци, и двамата живяха на село, и двамата бяха трудолюбиви - единият от тях живееше по-добре, защото беше по-предприемчив, имаше повече умения, владееше няколко занаята и във всяко нещо виждаше възможностите. Другият беше човек,който просто упорито работи селскостопанска работа. А то само с двете си ръце колко пари може да изкараш? И акъл се иска за това, и акъл! Обаче тая работа Стоян никога няма да я разбере, никога! Защото е един ограничен човек. Това не го прави лош, просто е ограничен.
Пожелавам му да спечели, за да види с очите си, че така живот не се оправя!

# 781
Селото на Стоян е на 8 км от Панагюрище.
Фитнес залата му е в Панагюрище.

# 782
Селото на Стоян е на 8 км от Панагюрище.
Фитнес залата му е в Панагюрище.

Дaаа, совите не са това,  което са...

Какви послания? За мен - никакви. Опитаха се направят конфликт известни - неизвестни, не им се получи. После ни вкараха Динко, искаме ли бежанци, сега селският човек срещу градския... И нито едно нещо не ме заинтригува. Достатъчно.

ПП благодаря за отговорът за Нико. Тази грешна диагноза като нищо може да е била стъпка на кастинга, дано се заблуждава, де.

# 783
  • Ню Йорк

А че човек може да успява и на село, за това са доказателство Бети и Ники. В България съм сигурна, че има и други такива хора по селата.

Тяхната история пък съвсем не е такава каквато ни беше разказана и те са последните дето са пример за успели хора.

# 784
Смятам, че Стоян трябва да спечели. Мисля, обаче, че няма да спечели той.

От режисирано "реалити" с епизоди на запис и сценарий не могат да се вадят изводи за това какъв е този или онзи участник в реала. Показват ни каквото искат да видим, не цялата, пълна и неукрасена истина.

# 785
Т.е., оказва се, че тъпакът мизерник Стоян е предприемчив семеен тип, гледащ си семейството във въпросното панагюрско село Бъта. Приискало му се да спечели една награда в едно предаване, както и на другите участници, играе по правилата на играта, не виждам нищо лошо дотук, само това, че се е вживял прекалено, но явно е такъв тип, не мога да го съдя за това. Всъщност, никак не е лошо качество да умееш да преследваш целите си убедено и устремено.

А какво ще прави с парите този, който ги спечели си е абсолютно негова работа. Винаги ми се е струвало неуместно някой като вземе да "намества" чужди пари. Вчера Нико така се изказа, че всички други ще знаят какво да правят със 100к, само Стоян - не.  Stop

# 786
  • София

От режисирано "реалити" с епизоди на запис и сценарий не могат да се вадят изводи за това какъв е този или онзи участник в реала. Показват ни каквото искат да видим, не цялата, пълна и неукрасена истина.

С това съм съгласна!
Обаче, когато човек има хубаво семейство /по неговите думи/ и всички са здрави, трябва някак си по-оптимистично да гледа на живота. Говори за семейството си, колко ги обича, а някак си не изпитва щастие от това. Затова и не ми е много симпатичен Стоян.

# 787
Аз тази година нямам фаворит, за разлика от първият сезон...

Явно съм станала по- критична. А от самото начало гледам как продуцентите са ни нагласили победителя. И те така, къ казват у ломско!

# 788
  • София
За Нико - изглежда ми малко изкуствено приповдигнат като поведение и лежерен към живота. Понякога зад такова поведение се крият липси. Няма да се учудя, ако страда, че още не е намерил половинката си и няма семейство и го подтиска някъде дълбоко в себе си, а с поведението си се мъчи да покаже, че всъщност не му пука за нищо.

# 789
Едно време свекърва ми, Бог да я прости, все не можеше да разбере какво толкова работим в града. Според нея, щом не можем да издоим биволиците, когато си отидем на село, значи нищо не можем в тоя живот! Че и не се стремим да се научим!
Та и Стоян така - който не работи тежък физически труд, нищо не прави в живота си.

# 790
За Нико - изглежда ми малко изкуствено приповдигнат като поведение и лежерен към живота. Понякога зад такова поведение се крият липси. Няма да се учудя, ако страда, че още не е намерил половинката си и няма семейство и го подтиска някъде дълбоко в себе си, а с поведението си се мъчи да покаже, че всъщност не му пука за нищо.
И на мен така ми изглежда  newsm78
Много се умилява от деца - първо на писмото от неговата племенница, второ -вчера на децата на Бети.
И с друго съм съгласна, че Стоян трябва да е щастлив с това, което има.

# 791
  • София
Едно време свекърва ми, Бог да я прости, все не можеше да разбере какво толкова работим в града. Според нея, щом не можем да издоим биволиците, когато си отидем на село, значи нищо не можем в тоя живот! Че и не се стремим да се научим!
Та и Стоян така - който не работи тежък физически труд, нищо не прави в живота си.

Е, така де, но всъщност не се иска много акъл да се сетиш, че нито колите, които караме, нито смартфоните, по които говорим, нито готварската печка на която готви жена му е "измислена" от някой, който блъска по цял ден. Първо някой си е "клатил краката" на бюро, за да ги измисли и после друг е бачкал, за да ги сглоби.

# 792
  • Бургас
Не всички в тоя живот искат да са богати! Аз примерно не държа да имам богатство!Държа да имам достатъчно и да живея без да си броя стотинките в края на месеца! Какво значи да работиш в офис или на строежа? Важно е работата да ти носи удволетворение и достатъчна финансова обезпеченост. Нико няма право да налага своите въжделения за живота на Стоян и само защото той не ги споделя да му обяснява,че не заслужава наградата.Нито има право да му държи сметка бизнес ли ще развива или ще ги хвърли в морето.
Нико след години го виждам като изявено пиянде,а Стоян все същия работлив и отговорен човек.

# 793
Забелязвам, че реалити форматите неусетно ни подбуждат към самоделна психоанализа и даване на непоискани съвети и квалификации. Ние не знаем нищо за тези хора- те са наемни „артисти”. По-малко ме забавляваха от миналия сезон, липсваха ми коментаторите в студиото. Може би причината е в подбора на участниците, може би в сценаристите. От атлетична гл.т. Стоян е действително много силен. И мотивиран. Но и той като Финци хитрее на дребно и „се прави”. Нико е типичен представител на прослойката си. Силвето и Юлия са типични с комплексите си на извънстолични моми. Галя я намират за скучна, а жената е изключително искрена и ми се струва неподправена. Нямам фаворит от участниците. Кой ме забавлява най-много- Мара. Не че не ме разочарова със залитанията с Динко. Но жената „се раздаде”. А избягвам да съдя когото и да било. Нито ме вълнува как ще си харчи парите. Това е шоу. Не е живот, не е морал.

# 794

Общи условия

Активация на акаунт