Кога преместихте детето си на голямо легло и как точно се справихте с това?

• 5 705
  • 52
  •   1
Отговори
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Здравейте, малката ни дъщеря е на 2 г. и 2 м. и спи в стая с кака си и батко си. Никога не е спала в леглото ни, винаги в собствено. Преди 2 дена я преместихме в голямо легло. На първи етаж, от двуетажно легло. И се започна едно чудо невиждано- обикаля из апартамента, катери се при сестра си, хвърля на брат си завивките на пода и скача по леглото му. Обикаля до 23 ч. и няма начин да я накараме да заспи. Дневния сън - по същият начин. Не знам какво да правя и как да я накарам да заспи. Леглото й харесва, сложила си е всички любими играчки там, не се буди нощем щом заспи. Дайте съвет какво да направя, за да се регулира нормалното й заспиване. Големите ходят на градина и това будене по 100 пъти нощем никак не е редно. Как се справихте с този преход?

# 1
  • Пловдив
За мен е малка да спи извън кошара точно заради неконтролираното ставане.Голямата й махнахме кошарата на 4 г и половина.Тя се радваше,че ще е на голяма легло и прие нещата много добре.Не сме имали никакви проблеми.Сестра й е на 2 г и 4 ри месеца.Нямам никакво намерение да й махам кошарата.

# 2
А как се случва това при деца, които спят в леглото на родителите си? Постоянно някой лежи с детето, за да не става ли? Аз изобщо не очаквах подобно нещо...Кога и как детето престава да става и обикаля?

# 3
Децата, които спят в родителското легло, обикновено ги приспиваме Simple Smile с гушкане, четене на книжка и т.н. В противен случай предполагам, че биха ставали и бушували.
Иначе нашата я преместихме между 3 и 4-годишна възраст (по-скоро към 4, макар че вече ми се губи, преди доста години беше) на самостоятелно легло без прегради. Кошара не сме ползвали. По-точно, ползвахме до 4-тия месец на бебето, но с много лоши резултати и се отказахме от нея.

# 4
И при нас се получи подобно нещо, с тази разлика, че поради липса на братя и сестри тормозеше нас  Mr. Green при вас има по-голяма вероятност да се нормализират нещата, защото децата имитират по-големите си братя и сестри  Peace

Тук съм описала подробно:
Скрит текст:
От новородена си спеше в креватчето, ние в същата стая, на отделна спалня. Няколко месеца по-късно се изнесохме в друга стая с мъжа ми. Тя си спеше сама, дори заспиваше само когато няма човек в стаята и е изгасено. Обаче стана на 2 г., махнахме решетката (защото започна да я прескача и щеше да се пребие), и тайничко ни чакаше да заспим, за да дойде в нашето легло, намираше си свободно  място и се настаняваше лекичко, без да я усетим. Като се събудехме я връщахме премръзнала, при което тя пак цъфваше като заспим. Иначе никога не е ревала или недоволствала по някакъв начин, но това носене по стаите ни разказа играта. След известно време без сън я сложихме да спи при нас и така щастливо си спяхме без събуждане Laughing
На 6 г. усетихме, че все повече я тегли натам и след изгодно предложение като стимул се премести. След 1-2 нощи каза, че се чуди как се е мъчила досега при нас Simple Smile

Децата, които спят в родителското легло, обикновено ги приспиваме Simple Smile с гушкане, четене на книжка и т.н. В противен случай предполагам, че биха ставали и бушували...
При нас си заспиваше сама, уговорката беше, че с това условие може в спалнята ни Twisted Evil

# 5
Здравей,
Когато избирах леглото на малкия ( втора употреба) предпочетох такова с допълнителна малка решетка. От десетина дена махнах малката решетка, след като си прещипа пръста и мина без драми. Понякога спи при мен (сменя си мястото с кака си). Миналата есен се научиха да лягат и заспиват сами (обикновено малкият заспиваше при кака си на голямото легло), дойде Коледа и след канонадата от фойерверки и бомбички се наложи да ги приспивам и да спим тримата заедно доста дълго време. Сега си заспива сам на леглото, но лягаме заедно, разказвам приказка, пожелавам "лека нощ" и това е.

Доколкото разбирам вие не само сте сменили леглото, но сте преместили детето в друга стая. Моето мнение е , че това е ново за нея и я превъзбужда. (всъщност това са доста промени наведнъж - смяна на легло, смяна на стая, смяна на хората, с които спи) Ще й трябва време да свикне с новата обстановка и заспива само с батко си и кака си. Защо не опиташ да лягаш до нея или да оставаш в стаята, да им разказваш приказка и да изчакваш да се успокои? Аз бих я оставила да спи в кошарата, но вече в стаята на големите, докато свикне и сама пожелае да се прехвърли на голямото легло.

Като студентка в началото на 90-те си спомням, че много студенти се оплакваха в началото на всяка година, че смяната на обстановката пречи на детето и влияе на съня в продължение на няколко нощи. Вашето дете как реагира, ако сте на почивка или на гости с преспиване?

# 6
  • Варна
Аз пък не мисля, че е рано. Моята дъщеря се премести от кошарата в голямо легло, даже без решетки и предпазни мерки, на около две годинки, когато кошарата взе да й отеснява. Но при нас мина през никакви изпълнения прехода. Тя сега е на 4 и половина години и още не се е усетила, че може сама да стане от леглото.
Като се събуди си седи под завивките и чака някой от нас да влезе да я провери дали е будна и да й каже да става. Просто не й идва наум сама да прояви инициатива, а иначе е много самостоятелно и инициативно дете.  Вечер като легне също, знае си, че лягането означава, че е време за сън. Може да се върти два часа и да си пее песнички на куклите, които спят с нея, но не мърда. Никога не сме го разисквали, просто така си се получи при нас. А на мен и баща й ни е много удобно за да й отваряме очите още Simple Smile  Ако тръгне да ходи насам-натам сигурно ще ми изкара акъла, както си знам, че съм сама и си правя нещо и изведнъж да ми цъфне зад гърба...

# 7
Явно за нея свободата е нещо ново и вълнуващо. Децата, които са спали при родителите (поне голямата ми дъщеря) са свикнали да не бъдат ограничени в движението и не им прави впечатление преместването на самостоятелно легло.  Би трябвало с времето да се успокои, но измислете ритуал преди лягане, който да я задържа на леглото. На тази възраст обаче не всички деца се заслушват в приказки.

# 8
Моичкият сам отказа да спи в кошарата си на около година и 4-5 месеца.Категорично не искаше да стои в нея.Ако случайно заспиваше в нея след 20 минути се е изнизал и се е наместил на спалнята ни.Положението беше ужасно,защото ние с баща му спяхме в крайщата на спалнята,а той разперил ръце и крака в средата на леглото.Пълен кошмар.След като разбрахме,че чакаме второ бебе,решихме,че вече е време да му направим детската стая.Преместихме се в другата стая,която е по-малка,а бившата вече спалня сега е детска стая.Първите два дни не искаше да заспива там.На третата вечер сам си легна и заспа.На голямо легло с предпазна преграда е.Единственото неудобство е,че все още се буди нощем.От както се е родил не е спал цяла нощ.Още съм в очакване на дългия сън от негова страна.Отдавам го на това,че го тормозят зъбите.При нас един излиза,почва друг и така.Сега сме на 1 год. и 11 месеца и сме в очакване на последния 20 зъб-кътника.Надявам се,когато избие вече да е спокоен и да си спи без да се събужда.

# 9
Mama Ru, не тя от няколко месеца спи в стаята с кака и батко. Преди това спеше в нашата стая, в кошара. Няма драми с новата стая, която вече не е нова всъщност. Големите лягат между 20 и 21 часа, ходят на градина. Тя обаче ляга към 22ч. обикновено. Но сега, с това легло е нещо страшно. Не само не иска да заспи, но започва тормоз над брат си и сестра си. Изхвърля им завивките, играе с тях, скача по леглото...Идва при нас, обръща се след малко и казва "чао", връща се в детската и почва да беснее. На път съм да й върна кошарата, но не съм сигурна дали ще мога да я накарам да седи в нея, при условие, че вече сме я пуснали на голямо легло...
https://plus.google.com/118362283930041412979/posts/Nowb7G13vDG

# 10
За нея е нещо ново, че може да става и да се разхожда. Ще свикне и вече няма да й е интересно. И моята дъщеря реагира така като махнахме 2-3 решетки от кошарата и можеше да си влиза и излиза по желание. За седмица- две вече не й беше толкова интересно. Сега спи на легло и не обикаля, най-много да стане ако иска вода, но рядко се случва. Просто й обясняснявайте винаги, че на кака и батко им се спи, не е хубаво да ги събужда, ще свикне. Всяко чудо за 3 дни Wink

# 11
  • Пловдив
И според мен ще отмине ставането.Иска време
Иначе залъгване,обещаване да правите нещо утре,ако не става,предполагам го правиш

# 12
Аз се подведох, че вече е достатъчно голяма. Дори подарих и двете легла на едно детенце. А да купуваме трето легло ще ни дойде малко множко...Освен, че става и се разхожда, много държи като се качи в леглото да си свали пантофите и чорапите. И това много ме притеснява- шляпа боса по плочките в кухнята и коридора. Намира евентуално чехлите на големите и си ги обува, но не всеки път. Снощи е заспала към полунощ...И двамата с баща й вече сме като вампири, недоспали и изнервени...
♥Elfita♥, какво да обещавам за утре? Не мисля, че на две години е достатъчно ориентирана в понятието "днес- утре", "ако" и тн...Казвам, че е време да ляга. Тя ми казва "чао", завива се, гушка кукла и като ми види гърба скача от леглото и почва да вършее. Когато й кажа веднага да ляга, тя започва да се смее и да тича из апартамента...Изобщо нищо не я интересува. Снощи успя да събуди батко си поне 5-6 пъти, той милия чак ревеше...Решила е, че иска да скачат с него по леглото му....

# 13
И двете ни деца за известен период са спали на спалнята при нас. Никога не са ставали да обикалят.  Rolling Eyes Може би именно заради това, което спомена Параход - винаги съм ги приспивала с приказки.

Дори и сега, малката ще стане скоро на 8г., задължително си четем или разказваме приказки преди сън. Мисля, че това е много полезно и приятно и честно казано не бързам да го прекратявам.  Crazy В повечето случаи оставам в стаята докато малката заспи. Като знам, че няма да е завинаги така...  Crazy

# 14
  • Пловдив
betray ,при моята обещанията работят.Нямат добър време ориентир,но знае,че ще го получи някъде в бъдеще.....поне така мисля   Grinning .Опита ли да я приспиваш.Макар че детето,което не е приспивано трудно се приспива.
Дайте си време,без да се ядосвате.Много е трудно,защото се нарушава режима на семейството,но трябва да е временно

Общи условия

Активация на акаунт