Кога преместихте детето си на голямо легло и как точно се справихте с това?

• 5 714
  • 52
  •   1
Отговори
# 15
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
♥Elfita♥, никога не е приспивана. Според мен си купонясва. Но всички около нея откачаме. Тя е много самостоятелна и явно сега съвсем й дадохме свобода. Но не знам колко ще издържим на този среднощен купон. Абсурд е с четене на приказки да заспи. Прилегването до нея също не е вариант.

# 16
Щом почва да вършее след като тръгнеш да излизаш, какво става ако не излезеш ? Стой до нея, докато не заспи. След всеки опит за ставане - обратно в леглото. Сигурно си пробвала, знам че е тежко, но ще мине. В нас е страшен ужас от сега, малкия спи до нас, в неговото легло долепено до нашето. Сутрин като се събуди идва при мен и почва да ме скубе, щипе и вика: "Мамооо!" След свършването на ремонта ще се местим в основната къща и се чудя дали да го оставя при нас или направо в негова стая, страх ме е да не пада от леглото сам (голяма спалня е), още някоя седмица ще се почудя и ще видим. На 1 и 8 е.
Успех ви желая и смятам, че ще мине скоро, заредете се с търпение.

# 17
Моят син е на 4 и ако не легна с него може да дивее цяла нощ. Спи сам в стая от бебе, но задължително съм с него докато заспи. Беше на година и нещо - 2, когато откри, че може да се покатери на мястото за повивалника и буквално го хванах в полет надолу, за това махнахме част от решетките на кошарата и досега си спи така.Влиза си и си излиза когато си реши.Сутрин си става сам и идва при нас в спалнята. Може да опитате малката да става с каката и баткото сутрин, за да не ги буди вечер. 

# 18
  • Sofia
Според мен е малка за голямо легло. Също така смятам, че е много малка да си ляга в 22ч. Но това си е мое мнение.
Ако не иска пак в кошарата, дай й избор - или си ляга в 20ч с другите деца, или ляга по-късно, но в кошара и без да ги тормози.

# 19
Бих останала в стаята с нея, докато заспи. На загасени лампи.

# 20
  • UK
И според мен се вълнува още заради новото легло. Но и си е време да понагласите режима някак да си лягат всички деца заедно. Може пък така да взема пример от големите, като си легнат тримата и види, че те не стават, а просто си полежат и поговорят малко на тъмно преди сън... Аз съм с две и ако си лягаха и ставаха по различно време, нямаше да издържам.

# 21
desskka, в ИКЕА продават една подвижна преграда, която се слага на страничната табла на леглото, за да не падат докато спят.  Peace

Ето я.

http://www.ikea.bg/childrens-ikea/children-3-7/Childrens-beds/16855/17986/

Ние имаме такава и върши доста добра работа!

# 22
Баткото отиде да спи сам в друга стая, в голямо легло точно на 3 години. Спеше на долното легло на двуетажно. След година и малкият замина там - беше на 18 месеца. Съответно, баткото вече на 4 отиде отгоре. Леглото е стандартно - 90х200 см. Проблеми със ставането не сме имали. Винаги са заспивали с приказка или песничка, целувка и излизам. Малкият никога не е искал да спи при нас - беше си свикнал да си е в леглото.
Това, което си мисля, че може да направиш е да ѝ намалиш сънят през деня за няколко дена, за да е по-уморена вечерта. След като свикне да ляга и заспива с големите няма да е проблем. Другото е да ѝ дадеш ултиматум - или си седи тихо в леглото, или се връща да спи в кошарата. Може и да поставите решетка, каквато имат кошарите на леглото ѝ, за да не може да слиза. Сестра ми имаше такава, когато бяхме деца (и ние бяхме 3 деца в една стая, с две двуетажни легла, нормален размер).
Нещо такова:
https://www.olx.bg/ad/prodavam-detsko-dvuetazhno-leglo-s-vgraden … bche-ID4VIZq.html
Моите са доста височки и просто не ги виждам да спят повече от 2 години в кошарка. На две бяха вече 100 см. високи. Даже ми е странно, как деца на 4 години, даже и с нормален ръст се побират в тях  newsm78

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 13:56 от mmmmm

# 23
  • Sofia
На две бяха вече 100 см. високи. Даже ми е странно, как деца на 4 години, даже и с нормален ръст се побират в тях  newsm78
Най-малката кошара е 120 см. А и никой не спи изпънат като струна. И моите са високи, но спяха в кошари до 6 год възраст (по други причини).

# 24
  • Пловдив
Даже ми е странно, как деца на 4 години, даже и с нормален ръст се побират в тях  newsm78

Натискаме ги да не растат,за да спят в кошарата  Hug
Не знам вашата кошара колко дълга е била,но има и по-дълги кошари явно.

# 25
Моето е на 4 и 2 месеца - ръст 100 см и 17 кг- от септември (в нормите е, макар че е нисичък, но не е най-нисък от групата), кошарата ни е 70х140 и спи с 4ри възглавници– детски от малките и доооста играчки върти се много и изобщо не му е тясно.Като ходим някъде спи в кошара 120 см, преносима, също му е ок. Много по-добре отколкото да се гъчкаме на 1 легло тримата.В стаята му има и голямо легло, на което аз лягам докато заспи, но му е добре в кошарата и не иска на леглото.

Последна редакция: вт, 15 ное 2016, 15:30 от sweet_memory

# 26
  • София
А защо да не е вариант да прилегнеш до детето? Или поне да седиш до него?
Аз така правя, за да го успокоя малкия.
Иначе голямата си ляга рано-рано - към 21.30 и гледам да и пазим тишина, че става в 6.40.

# 27
♥Elfita♥, никога не е приспивана. Според мен си купонясва. ...
Ето това по-скоро е проблемът.

Иначе нашата кошара беше 50х100см и със 80см младеж на годинката, просто нямаше как да стане повече така. Купихме легло 70х160 или нещо подобно и с показаните прегради от Утро го преградихме от единствената свободна страна, защото много се мята като спи и да не го търсим по земята. Леглото е достатъчно ниско, че да слиза и да се качва сам. Знае къде е спалнята ни, оставяме светнато по пътя му, а и имаме видеобебефон, така че нямам притеснения. Но го приспиваме легнали до него. Няма шанс да го оставя и да си заспи сам, колкото и да е уморен.

# 28
  • Пловдив
А защо да не е вариант да прилегнеш до детето? Или поне да седиш до него?

Защото децата мислят,че си играем.Децата ми никога не са приспивани и не могат да се приспят от мен или баща им.Нашето присъствие се приема като време за игра.Това в много отношения е огромен плюс,но понякога се явява и като минус

# 29
Здравейте, малката ни дъщеря е на 2 г. и 2 м. и спи в стая с кака си и батко си. Никога не е спала в леглото ни, винаги в собствено. Преди 2 дена я преместихме в голямо легло. На първи етаж, от двуетажно легло. И се започна едно чудо невиждано- обикаля из апартамента, катери се при сестра си, хвърля на брат си завивките на пода и скача по леглото му. Обикаля до 23 ч. и няма начин да я накараме да заспи. Дневния сън - по същият начин. Не знам какво да правя и как да я накарам да заспи. Леглото й харесва, сложила си е всички любими играчки там, не се буди нощем щом заспи. Дайте съвет какво да направя, за да се регулира нормалното й заспиване. Големите ходят на градина и това будене по 100 пъти нощем никак не е редно. Как се справихте с този преход?

Ами сигурно детето е все още малко за такова легло.

Синът ми правеше такива сценки в един хотел - първата нощ не можах да се справя с кошарата и понеже имаше свободно легло, го накарах там да легне. Е, няма такъв кошмар - ставане, въртене, разходки... Още на следващата сутрин викнах един другар от хотела да оправи кошарата и всичко си дойде на мястото: лягане в кошарата, загасване на лампата, заспиване след 15 минути макс. Тогава беше на две години и 10 месеца.

На 3 години и 8 месеца го преместихме в голямо легло, че бебешкото му беше вече тясно. Нямаше никакви проблеми. Единствено трябваше да му повторя около 100 пъти, че в леглото не се качва с дрехите и не се играе - само се спи, при това с пижама. Леглото му е монтирано над земята.

Общи условия

Активация на акаунт