Кога преместихте детето си на голямо легло и как точно се справихте с това?

• 5 707
  • 52
  •   1
Отговори
# 45
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Леглото е обезопасено странично, няма как да падне. Не ме притеснява падането от него. По- горе съм дала линк и се вижда самото легло....Не е излишен съня за сега. Ако не заспи настава катастрофа- рев, тръшкане, нерви...

# 46
Разбрах, че не те притеснява падането от леглото. Идеята ми беше въпросната преграда да действа и срещу ставане на детето, ама явно не е така. Ами тогава не ти остава нищо друго освен да я уморяваш още повече през деня - тук съвети не мога да давам, тъй като синът ми ходеше на ясла.

# 47
  • UK
Извинявай, но и на мен ми се струва 3 ч следобеден сън твърде дълъг за дете на 2 г, не те съветвам да го махнеш, а да го поограничиш. Би могла да пробваш, ако я събудиш по-рано, примерно след час и половина, два, вероятно ще е много сърдита и кисела първите няколко пъти, но ако я заиграеш с нещо и разсееш да се разсъни, дали вечерта няма да е по-изморена и да си легне по-рано или поне да заспива по-бързо? И в яслата и не спят децата по 3 часа.
Моите деца също по 3 ч дневен сън освен като новородени никога не са имали.

# 48
Според мен е хубаво детето да си спи на обяд, колкото може по-дълго време, а и е само на 2. Сънят е много важен за подрастващите. Големият ми син до 5 годишен си спеше по 3 часа следобед и вечер никога не е заспивал след 20:30-21:00 часа. Зависи си до дете, но спред мен до 3-4 годишна възраст си е важно детето да се наспива.
Намерете някой да ви направи решетка, тип за бебешка кошара за цялата дължина на леглото и като е около 70 см висока няма да може да я прескача и да слиза сама. Има много фирми и дърводелци, които правят легла и пр. и такава решетка не би била проблем. така ще си бъде като в кошара, но голяма Simple Smile

# 49
Според мен е хубаво детето да си спи на обяд, колкото може по-дълго време, а и е само на 2. Сънят е много важен за подрастващите. Големият ми син до 5 годишен си спеше по 3 часа следобед и вечер никога не е заспивал след 20:30-21:00 часа. Зависи си до дете, но спред мен до 3-4 годишна възраст си е важно детето да се наспива.
Намерете някой да ви направи решетка, тип за бебешка кошара за цялата дължина на леглото и като е около 70 см висока няма да може да я прескача и да слиза сама. Има много фирми и дърводелци, които правят легла и пр. и такава решетка не би била проблем. така ще си бъде като в кошара, но голяма Simple Smile
Това е единствения вариант май, за да не връщаме бебешкото легло. Лошото е, че би отнело доста време да се изработи...
Хрумна ми идеята да използваме предпазна мрежа за котки. Ще я купим днес и ще се опитаме да я монтираме на отвора на леглото. Ще я фиксираме в горния край за втория етаж, а долу ще бъде подвижна със някакви захващане. И когато не е време за сън ще я намотаваме на горе...Дано свърши работа тази идея и да успеем да я реализираме тази вечер...

Последна редакция: чт, 17 ное 2016, 14:19 от betray

# 50
  • София
Малко по-голям е бил като го преселихме - но пък той от кошарата си излизаше сам като се събуди, така че "свободата" не му е била нова... не знам. Може да опиташ с обяснения. Че не бива да буди другите, те не я будят. Може да разбере, може и да забравя. Или със заплаха - че ако ги буди значи не е достатъчно голяма за голямо легло и ще се върне обратно в малката кошара. Или просто да си ляга по-късно, като е по-уморена. През деня не пречи на другите, така че - да си обикаля.

# 51
Направихме мрежа...Две нощи заспиваше с мрежата и баща й в стаята. Явно си навакса липсата на сън и на третата нощ отново цялата програма, без скачане по леглото на брат й. Рев истеричен с часове...Махнахме мрежата, само присъствие на някой от нас в стаята, за да не излиза и след час- час и половина въртене заспива.Денем обикаля и заспива къде си хареса. Спи по час и малко. Тази нощ от към три и половина започна обиколките- заспа при сестра си, дойде при нас, след малко се закроти- заспала при брат си. После пак при нас...и така до седем часа. И в момента съм като парцал, а тя ни лук яла, ни лук мирисала- играе си и изобщо няма вид на недоспала... Tired #Crazy

# 52
Betray, успокои ли се детенцето?
Ако проблемът със съня е след смяната на леглото и продължи повече от 2-3 дни, аз бих върнала старото легло. Възможно е да се чувства по-удобно по-натясно ( като в майчината утроба) или просто да не е готова психически за преминаване на по-голямо легло.
Ако проблемът със съня е по-отрано, още от кошарата бих пробвала да променя режима и да слагам детето по-рано, заедно с другите деца или дори преди тях.
Дъщеря ми беше на около 3,8 - 3,9г, когато внезапно, без промяна в режима или нещо около нея изведнъж започна да заспива много трудно. Тъй като спи при мен и лягам с нея не е имала възможност да става, но се въртеше в леглото по 2-3 часа. Пробвах със соли, хомеопатия, нищо не помогна. Накрая един ден я изведох навън (лятото) и я оставих без следобеден сън. В 19,40 я сложих заедно с бебето и за 10 минути заспа. Този режим го запазихме повече от година. Сега и двамата лягат в 22,00ч, а ако има възможност и в 21ч. (Знам, че е доста късно, но от миналата година се върнах на работа и след втора смяна с каката се прибираме към 21, така, че нямаме друг избор. Приказка разказвам след като са в леглото на угасена лампа и не поощрявам разговори след това.)
Ако детето обича да пие чай, защо вечер към 17-18ч не й предложиш чай от лайка?
Разбирам добре какво ви е и ви пожелавам скорошно решение на проблема.

Общи условия

Активация на акаунт