След девет месеца мъчение, очакваме ДЕКЕМВРИЙЧЕ с нетърпение - Тема 8

• 68 842
  • 898
  •   1
Отговори
# 705
Успех, Мери!!!! Hug

# 706
Мери стискам палци всичко да е наред! Успех!  Hug

# 707
Ех, Мери! Леко раждане!  Hug

# 708
  • Лондон
Благодаря,момичета Heart Eyes Мн сте мили bouquet
Bavaria,аз вече съм 40+2 седмици според едни и 40+5 според други.Решиха да ме предизвикат,защото вчера дойдох,защото не усещах бебето мн мн,казах им че преносвам,и те прецениха ,че няма смисъл да чакаме и да се връщам пак.
Снощи ми сложиха вагинално едно лекарство,което се очаква да даде ефект до 24 часа.Е,ефект все още няма,имам леки контракции,стигат до 50-60 на
 скалата.
Момичета,на тези от вас,които са мерили тоновете и имат представа,знаете ли при каква височина на скалата стават истински болезнените родилни контракции?
Отново благодаря за подкрепата bouquet bouquet

# 709
Мари леко раждане дано мине бързо. Относно контракцийте още не съм родила но сме правили няколко пъти записи и аз лично не можех да различа силните от слабите контракции имала съм такива по 90-100 и такива по 30 ама не намирам голяма разлика не знам при другите как е.

# 710
Mary, успех и от мен! Желая ти бьрзо и леко раждане! Сигурна сьм, че мьничко е останало. Ще чакаме да се похвалиш  Hug

# 711
Mary, стискам ти палци!

# 712
  • Пловдив
Мари,  според мен зависи от прага на чувствителност.  Аз на 40 откачам от болка.  Лекарите си мислят,  че преигравам,  но аз наистина откачам от болка.  А за сведение сега направих 7 см разкритие с контракции под 40. Предишните пъти голям зор за всеки см.  Така че е много много индивидуално.

# 713
Здравейте мами  Hug
Аз навлизам в 40 г.с. и все още нищо ..... в понеделник бях на преглед и имах само 1 см разкритие, говорихме с доктора да се върна в четвъртък за предизвикване на раждане..... подготвих се психически и всичките му притеснения и нагласи, отивам и на прегледа доктора реши, че нямам условия за предизвикване за раждане и да изчакаме още . Прибрах се и лошо се разболях , първо с хрема, после гърлото , една кашлица, не можех да дишам ....... по късните вечери търсихме дежурен лекар да ме прегледа. Слава Богу не е от белия дроб , от гърлото се стичат секрети и ми изписаха сиропче, да не се стичат към белия дроб,... сякаш имам облекчение, но къде успях да се разболея сега..... как се ражда докато се чувстваш болен и отпаднал или със течащ нос ........ ужас . При мен бебенцето вече не шава като преди, явно му е тясно или още е шашардисано от кашлицата и стягането на корема....... понякога се изтяга и до там, но защо така се бави .... като гледам толкова мами вече гушат бебенцата си , а други все още чакат и всеки изминал ден се надяват . Дано всички стигнем до заветния щастлив край , без значение след дълго чакане или не  bouquet

# 714
  • София, България
Здравейте, момичета! Изписаха ни с Джованчето вчера, много се зарадвах, че се прибрах вкъщи, в болницата беше тотално изтощение. Събираха ми се по 4-5 часа сън на денонощие и то не заради детето, а заради безумния болничен режим, при който идват да ти мерят по 6 пъти температурата на ден, с термометри, които не работят ( и те знаят, че не работят, такива си били)  hahaha  , мляко се носи- взима, бебета се търкалят с легълцата насам натам все едно тренират за пилоти в Наскар. Санитарки, акушерки, визитации - денонощно, а реално за 5 дни никой не се сети дори да ми погледне раната на корема, освен доктора, на който бях платила за раждането и който дори не работи в този сектор, а в родилното. Той идваше всеки ден да се грижи за мен.
Бях писала на мъжа ми, на втория час след раждането, че съм готова да си ходя вкъщи и накрая се оказа, че май наистина в следващите 5 дни само лежах там, тоест е можело да си ходя да си лежа вкъщи.  Laughing
Секциото го понесох много леко, още след операционната нямах корем. Ходех си изправена, има придърпване, но не е болка за умиране.

# 715
MARY90 мисля, че същинските контракции по време на раждането бяха от порядъка на 80-100. Но дори и те се понасят. Те се усещат като силно пристягане на целия корем, важното е в този момент да продължаваш да дишаш, тогава се понасят по-леко. Както като правиш коремни преси и стигнеш момента, в който мускулите ти блокират. Ако продължиш да дишаш правилно в този момент можеш да издържиш и още и да продължиш. Това беше моята нагласа за контракциите. Simple Smile Също, ако се представяш, че всяка контракция се опитва да отвори шийката и не и се противопоставяш, тогава мисля, че става по-бързо. Не знам дали звучи логично казано по този начин. Simple Smile Упех!

# 716
Здравейте момичета!Честито на новите мами!Прееди се чудех защо родилите мами вече не пишат и сега вече знам.Изтощението е голямо!!!Ние с малкия Валка се кърмим и болка в гърдите вече няма.Търпение и упоритост му е майката.Крема ланолин доста облекчава и компреси топли на гърдите.
Поздрави и успех на всички!

# 717
fatamorganakat радвам се че сте добре и двамата. Браво за кърменето, особено в този сезон ми се струва много важно.

# 718
Ако някой има проблем с гърдите и проходимостта на каналите препоръчвам:
1.компрес от брашно и спирт -прави се кашичка и се налага за около 1,1-30мин часа ,докато бебето спи и вие спите с компреса.
2.хранителна добавка лицитин,аз си взех соев лицитин на Calivita.
3.изцеждане под топлия или горещ душ.
4.търпение.

# 719
честито на новите мами, да са живи и здрави всички бебоци

аз имам 9 дни до термин и си чакам ... вече ми писна да чакам честно казано, доста ходя но няма ефект.
Вчера бях с контракции 80-100 и днес нищо.
Според моята доки по 40 дето се вика те не ги броят, 80-100 са си вече ясни контракции, но не и родилни, а подготвителни. Аз на 80-100 усещах стягане но никаква болка, а имам доста нисък праг. Родилните са по силни и болезнени. Хайде вече да идват че откога ги чакам  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт