Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Мога ли да подам жалба срещу тях?
Какви са възможностите за справяне с шума от съседите в жилищна сграда?
Какви действия могат да бъдат предприети срещу шумни съседи?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Мога ли да подам жалба срещу тях?
-
Какви са възможностите за справяне с шума от съседите в жилищна сграда?
Решаването на проблема с шума от съседите може да включва разговор с хазяин, подаване на жалба в кметството или при кварталния полицейски участък, организиране на среща със собствениците и инсталиране на звукоизолация, ако е възможно. Проблемът с шума от съседите в жилищна сграда може да включва дипломатически преговори със съседите, подаване на писмена жалба до управителя на сградата или до местните власти за жилищни въпроси и консултация с адвокат или правна консултация за възможни действия в съда, ако е необходимо.
-
Какви действия могат да бъдат предприети срещу шумни съседи?
-
Какви действия могат да бъдат предприети за справяне с шума от съседите в блок?
-
Как трябва да се справим с оплакванията на съседите от шума, причинен от децата?

Все едно тигър гледа,а не пудел.И аз имам куче,но винаги му правя забележка,ако лае.Отделно вечерта като се прибере мъжа и се напива и си пуска Азис и подобни кючеци до към 11-12 през нощта,децата продължават да тичат и скачат,а той подвиква пиян по тях като каруцар.Като си простра дрехите навън пушат на прозореца и тръскат върху тях.Не само аз съм правила забележка и от други съседи знам,че са се опитвали ама те не се разбират от дума и съм се примирила ,че явно няма да го бъде.Съседите под нас са другата крайност,от тях не се чува и звук и всичко чуват дори като дишаме сигурно.Ние никога не сме си позволявали да пускаме силна музика или да говорим на висок тон,да гледаме силно ТВ вечер,но тия хора се чудят как да се заяждат с някой.Един единствен път ММ реши да си прави РД в нас,написахме бележка залепихме я долу,че най-много до 23:00 ще има музика.Събрахме се към 18:00-19:00 часа с още едно семейство аз си бях сложила токчета и мъжа отдолу дойде в 19:00 ч. да ми казва ''Веднага свали тия токчета'' заплаши с полиция,казах му да викне да видим дали някой ще дойде в 7 часа вечерта да ми прави забележка за токчетата.Има си вечерни часове определени от закона за шума,не да ми ги определя някой друг защото той така е решил.Щом сме в блок в крайна сметка ще се съобразяваме,но има хора които наистина прекаляват.