Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • в здрача
  • Мнения: 2 208
MX любимите ми цветя! Много ги обичам. И са трайни, втора седмица в края, още са във вазата. Рядко късам цветя, Ана комшиите ме заплашиха, че ще ги ослани и ще заминат. Е, не ги ослани, ама и набраните ми красят стаята.

# 16
  • Перник
  • Мнения: 3 708
МХ, много красиви цветя  Heart Eyes

# 17
  • Мнения: 1 501
МХ, прекрасни са  Heart Eyes Искам от розовата, която има сякаш като възглавничка в средата  Embarassed
Имам да си обърна половината градина, и да посадя 2-3 дръвчета, още не съм ги купила, но смятам да е тази есен.

# 18
  • София
  • Мнения: 4 192
..... Мога ли да засея моркови пред зимно и напролет да има завръзи рано или ще измръзнат семената и нищо няма да се получи.
Ако ги засееш сега ще имаш моркови напролет поне с 20 дни по-рано. Морковите не мръзнат, сей смело, само да запомниш мястото. Същото важи и за репичките. И марулите - ако сте си направили разсад сега, може да го покриете с малко парниче с найлон или стъкла и напролет по-рано ще имате салата.
Ако имате магданоз, може да го покриете дори с листове хартия за да го предпазите от евентуален сняг. И той не мръзне - така ще си берете цяла зима.
Босилекът ми обаче измръзна позорно и не успях да го обера  Crossing Arms

# 19
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 451
Фри, благодаря  bouquet
За марулите знам, но няма да садя сега. Имам много голи охлюви и ще опапкат разсада както миналата година. За репичките не знаех, че може да ги засея сега. Със сигурност ще засея моркови и репички пък да видим ще ли ям по-рано от други години.

# 20
  • Мнения: X
Ауу, МХ, прекрасен букет!

# 21
  • на брега на Дунава
  • Мнения: 115
Благодаря , наистина са красиви хризантемите. Повечето не мръзнат при два-три градуса под нулата. Само на една зеленикава й се развали цветът . Ето тази На повечето не им пречи студът.

Разсаждат се на пролет.
И аз се каня да сложа малко моркови другата седмица , за да поникнат рано пролетта.
Имам още доста работа в градината.

# 22
  • Мнения: 22 071
Благодаря за отговорите.

Ще засадя утре нови семена. Предполагам, че ще се хванат, но ще стане много горещо и не знам дали ще оцелеят. Имам семена от миналата година и се надявам, поне няколко корена да родят, за да си заделя още, че е рискован вносът  Embarassed.

Марулите ми цъфтят, както и магданоза. На пролет плъзнаха навсякъде и утре ще падне скубане.

# 23
  • Мнения: 1 501
Купиха ми днес слива ренглота и ябълка. Утре ще си ги посадя. Учуди ме това, че са казали на мъжа ми 2-3 години да не ги режа изобщо, дали е така наистина, няма ли да пораснат много и да станат много `рошави`  Embarassed
Друго да питам, ще навреди ли на черешката ми да й поорежа короната във височина, не ми се иска да става прекалено висока? Млада е, на 3 години, ако има значение.
Последно да се похваля, имам си най-после тор  Grinning

# 24
  • на пъпа на Златията
  • Мнения: 748
При нас тези цветя се наричат димитровчета.
И са в жълто и червено.
Направих се лехата за чесъна. Но днес времето е отвратително. Не можах да го насадя.
Купих от пазара. С червени люспи е.Но ми направи впечатление че повечето главички  са със вдървен център.
Мисля да насадя половината леха, а другата половина от пролятняка който си е мой.  
Преди садех лука и червения и белия по дълбоко , че в Златията избуяват много бърже   плевелите.
Прави по големи глави като е насаден по плитко. Сега гледам да го садя плитко и навреме да го копая.

Последна редакция: нд, 20 ное 2016, 20:14 от rorik

# 25
  • Мнения: 4 753
Имам въпрос за съхранението на праз... Винаги ми е стоял в почвата и до март месец си имах хубав праз лук...  Днес забелязах, че освен многото листна ръжда има признаци на мана, точно като на червения лук лятос... Най-крайните листа изсъхват и имат черни от малки до големи петна... Не съм убедена, че ще оцелее, та на въпроса как да го съхраня най-добре... Мислех изчистен на големи парчета във фризера... Някой съхранявал ли е така и доволен ли е?  Thinking

# 26
  • Мнения: 2 208
Да ти кажа по-добре нарязан съвсем, на големи парчета се лигави, ато се размрази. А ако го нарежеш както ще си го ползваш даже не размразяваш направо го слагаш в яденето и е по-добре. И двата начина изпробвани Peace, защото нашият пък хваща червеи вземята и аз се принудих във фризера, тая година нямам ама  и не страдам Hug

# 27
  • Мнения: 4 753
Благодаря!  Hug  Мен точно частта с размразяването ме съмнява, тъй като знам колко добре изглежда след замразяване навън през зимата, но тогава си е в земята и вероятно това има значение...  Thinking

# 28
  • Мнения: 939
Рорик, този вдървения център обикновено завършва със семена, подобно на лука.Самия чесън си е такъв, но е малко по-лют от другия.Като прорасне вдървения център/не знам как се нарича /откъсваш върха, както при лука, когато не искаш да има семена.Иначе този вид е по-здрав от белия.И да питам добре ли се представиха моите семенца? bouquet

# 29
  • на пъпа на Златията
  • Мнения: 748
По принцип в Златията и лука и чесъна са си по люти. Сях една година такъв  чесън с червени люспи но нямаше семеници.
Тогава ще си насадя пролетняка ,имам и за сега и за пролетта. ще сложа и за експерименти от тоя,
Хич неми хареса наглед купения . Главите нестегнати.

Общи условия

Активация на акаунт