Доминикана и Пунта Кана – отзиви? /тема 2/

• 129 386
  • 780
  •   2
Отговори
# 660
Здравейте, преди малко повече от месец бях там, не съм си правила никакви ваксини, дори спреят против комари ползвах два пъти и спрях. Единственото нещо за което съжалих там е, че не взех детето си с мен. Басейните, площадките детският кът, храната, която имаше в нашият хотел бяха превъзходни. Той е малък скоро ще стане на 3 год. и това което ме спира е дългият за него полет. Така че не се притеснявайте, забавалявайте се и се наслаждавайте на красотата там!

# 661
  • Edinburgh-UK
Здравейте, преди малко повече от месец бях там, не съм си правила никакви ваксини, дори спреят против комари ползвах два пъти и спрях. Единственото нещо за което съжалих там е, че не взех детето си с мен. Басейните, площадките детският кът, храната, която имаше в нашият хотел бяха превъзходни. Той е малък скоро ще стане на 3 год. и това което ме спира е дългият за него полет. Така че не се притеснявайте, забавалявайте се и се наслаждавайте на красотата там!

Благодаря ви много .А в кой хотел бяхте?

# 662

Благодаря ви много .А в кой хотел бяхте?
[/quote]
В Иберостар Пунта Кана. Там в резорта са 4 хотела и имат малка разлика в цената един от друг, но всичките са 5звезди. Като цена са около 1300 евро пакетите за тях, но определно си заслужават всяка стотинка. Чистота, подреденост, разнообразие на тематични вечери, ресторанти.. Изобщо всичко каквото се сетите. Засякохме се с група която бяха платили за друг хотел около 700евро и разликата беше огромна. В крайна сметка всеки знае себе си, но лично аз предпочитам да дам малко повече, но на финала да съм доволна!

# 663
Здравейте Simple SmileИзвинявайте че така нахлувам в темичката ви но искам да попитам дали за Доминикана по точно Пунта Кана трябват ваксини или таблетки за малария .Четох че е нисък риск държава за малария ..но все още има случаи на малария но най вече до границата с Хайти .Подходящо ли е за деца на 6 год и 9 год които не са напълно ваксинирани с всички ваксини по календар до днешна дата.Също така в курорта може ли да се яде всичката храна или трябва да се избягва определена храна като салати,морски храни и др.Ще съм благодарна да чуя вашите мнения на тези които сте посещавали страната .Много ни се ходи но и малко се притесняваме със всички тези изисквания .
Аз съм изключително втресена на тема потенциални зарази и това оказва голямо значение при избора ми на дестинация. За Пунта Кана паразитолог каза, че отдавна нямат документирана малария при чужденци( едно от най- бизопасните места по тропиците). Комарите са под сериозен контрол в ризортите. Всички спрейове и гривни бяха активни срещу гадините в другите зони, където сме били. Чудесно е за деца. Аз съм със страшно чувствителен стомах и едно неидеално нещо да има в храната- ще го усетя. Там бях ектра- а ям само риба и морски дарове( дори бая от скаридките, дето съм ги повръщала и от някои лъскави ресторанти)

# 664
  • Edinburgh-UK
Здравейте Simple SmileИзвинявайте че така нахлувам в темичката ви но искам да попитам дали за Доминикана по точно Пунта Кана трябват ваксини или таблетки за малария .Четох че е нисък риск държава за малария ..но все още има случаи на малария но най вече до границата с Хайти .Подходящо ли е за деца на 6 год и 9 год които не са напълно ваксинирани с всички ваксини по календар до днешна дата.Също така в курорта може ли да се яде всичката храна или трябва да се избягва определена храна като салати,морски храни и др.Ще съм благодарна да чуя вашите мнения на тези които сте посещавали страната .Много ни се ходи но и малко се притесняваме със всички тези изисквания .
Аз съм изключително втресена на тема потенциални зарази и това оказва голямо значение при избора ми на дестинация. За Пунта Кана паразитолог каза, че отдавна нямат документирана малария при чужденци( едно от най- бизопасните места по тропиците). Комарите са под сериозен контрол в ризортите. Всички спрейове и гривни бяха активни срещу гадините в другите зони, където сме били. Чудесно е за деца. Аз съм със страшно чувствителен стомах и едно неидеално нещо да има в храната- ще го усетя. Там бях ектра- а ям само риба и морски дарове( дори бая от скаридките, дето съм ги повръщала и от някои лъскави ресторанти)

Ох,благодаря ви много .Сега се чувствам по-спокойна . Остава да решим кой месец ще се ходи и да следя за промоции. Почвам да чета назад  темичката за препоръки за хотели.

# 665
като харесаме някой хотел, търся клипове в ютуб на хора които са почивали там, оказа се че доста снимат и качват, и нямаше изненади, защото рекламните снимки са едно а друго е някой турист да си е снимал. При нас се оказа действителността по-хубава от снимките! Успех! А за месеци си мисля че октомври или март, април са най-подходящи. Ива, която работи там същото го потвърди.

# 666
  • Edinburgh-UK
като харесаме някой хотел, търся клипове в ютуб на хора които са почивали там, оказа се че доста снимат и качват, и нямаше изненади, защото рекламните снимки са едно а друго е някой турист да си е снимал. При нас се оказа действителността по-хубава от снимките! Успех! А за месеци си мисля че октомври или март, април са най-подходящи. Ива, която работи там същото го потвърди.

октомври месец не е ли още сезона на ураганите ?Уф ,ние нямаме голям избор за месеци тъй като се съобразяваме с децата защото ходят на училище.Мислих си февруари месец (тогава имаме ваканция )погледнах за октомври тогава цените са по-евтини

# 667
  • Down south
Само да вметна, че март месец са пролетните ваканции на децата/студенти в САЩ и на тази база, цените са  по-високи и е доста натоварено. Някои ризорти имат политика в тази връзка, други - не

# 668

октомври месец не е ли още сезона на ураганите ?Уф ,ние нямаме голям избор за месеци тъй като се съобразяваме с децата защото ходят на училище.Мислих си февруари месец (тогава имаме ваканция )погледнах за октомври тогава цените са по-евтини

Това са месеците август и септември. Когато бях там от 23 до 30 октомври валя точно веднъж през нощта за около 30мин. Помня го, защото се събудих мислейки си че съм забравила душа в банята, тилкова силно се чуваше. След това 7 дни нито капка, а по прогноза го даваха дъждовно всеки ден.

# 669
  • Edinburgh-UK
galichka83благодаря ти много.Ами ние голямо чудене и мисля че се спряхме за октомври че чак до 2020 не ми се чака .Ако има някои друг ходил в средата на октомври между 14-22 октомври ще се радвам да сподели.Казаха ми че тогава не е сезона и хотелите са полу-празни това дали ще е проблем нали пак ще си има всички екстри и забавления ?
Спряхме се на GRAND BAHIA PRINCIPE PUNTA CANA мнения ?

# 670
galichka83благодаря ти много.Ами ние голямо чудене и мисля че се спряхме за октомври че чак до 2020 не ми се чака .Ако има някои друг ходил в средата на октомври между 14-22 октомври ще се радвам да сподели.Казаха ми че тогава не е сезона и хотелите са полу-празни това дали ще е проблем нали пак ще си има всички екстри и забавления ?
Спряхме се на GRAND BAHIA PRINCIPE PUNTA CANA мнения ?
Не знам как е в най натоварените месеци и кои са те, защото там постоянно има хора целогодишно, но за края на октомври не си намирахме празен шезлонг на плажа. Около басейна беше по-добре. Ресторантите бяха  пълни, на тези които са с резервация, но пак са към ол инклузива, буквално имаш 2 часа до следвщата резервация, не се задържаш много 😀 За мен този период е най добър около 28,29 градуса не е адската жега, водата на морето е топла. Не мисля, че ще скучаете, повярвай ми. Постоянно пристигат групи туристи. Липсва ми това място и пак ми се иска да отида, но този път ще вземем и детето с нас все ще издържи дългият полет, да види лесно ли се става човек 😀🇩🇴😀🇩🇴

# 671
  • Edinburgh-UK
gali4ka83 днеска резервирах за Бахията препоръчаха ми я казаха че е  подходящ хотел за деца и така живот и здраве на 18.03 заминаваме ,само незнам децата как ще издържат дългият полет
Хайде ,пожелавам ви и на вас скоро с детето да я посетите .Сега трябва да подновяваме паспорти че на щерката и изтича паспорта а нали трябва да е валиден за 6 месеца

# 672
gali4ka83 днеска резервирах за Бахията препоръчаха ми я казаха че е  подходящ хотел за деца и така живот и здраве на 18.03 заминаваме ,само незнам децата как ще издържат дългият полет
Хайде ,пожелавам ви и на вас скоро с детето да я посетите .Сега трябва да подновяваме паспорти че на щерката и изтича паспорта а нали трябва да е валиден за 6 месеца
Пожелавам ви да си изкарате страхотно!

# 673
  • Edinburgh-UK
galli4ka83 благодаря много ,колкото ми е притеснено за дългият полет, толкова и нямам търпение вече.Вие кои екскурзии посетихте ?Иска ми се да видя и Санта Доминго да се слея с местните но незнам дали се организирва екскурзия до там ...но не искам да водя и децата с нас ,че като гледам другата страна на рая ме хваща страх .Гледах клипчета на хора посетили остров Саона но никъде не видях дали е позволено да се ходи до там с деца ?на всички клипове бяха само възрастни .
Назад в темата прочетох че е хубаво да се пазариш ако искам да си купиш неща и  намалят цената това за резорта ли става въпрос ?

# 674
  • Down south
На остров Саона може  да отидете с деца.

Пазаренето важи за сергии, магазинчета на плажа, ходещи по плажа търговци и пр. Не важи за магазините, които са в ризортите, там цените са твърди.

Общи условия

Активация на акаунт