Доминикана и Пунта Кана – отзиви? /тема 2/

• 129 547
  • 780
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте момичета,
Не можах да прочета всички страници назад... но да ви попитам:
Има ли месец който е по-евтино да се пътува? Октомври силен сезон ли е?
Организирани екскурзии или сама ако организирам е по-добре? И колко горе долу излиза за 10 дни? Също така за деца възраст от 1 до 4 години ок ли е..?

# 406
  • Down south
Мисля, че септември им е слаб сезон.
Приятели, които живеят там и са в туристическия бизнес, могат да взимат ваканция само през септември, защото не е натоварено.
Имайте предвид, че септември и октомври са все още в сезона на ураганите, така че може да е малко, като руска рулетка.

# 407
На мен също ми е любопитно колко горе/долу излиза една екскурзия до Доминика(за по малко 5,7 дни) . Ние се колебаем и за Малдивите. За втората дестинация се оказа след кратко наше проучване, че билетите са най-скъпия елемент. Къщички има за по 120лв на вечер. Така ли е и за Пунта Кана?

Ние имаме малко бебе и тази така мечтана екскурзия мисля, че все още дълго време ще остане в сферата на мечтите и желанията, но все пак не спирам да си мечтая и да се интересувам.

Желая на всички, на които им предстои почивка на тези уникални места едно уникално преживяване!!!  Simple Smile

# 408
И моето сега е на 7м, на есен ще е годинка и 3-4 месеца, много ми се ходи, но ми се иска да знам колко излиза...

# 409
  • München, Deutschland
Освен ако не си я организирате сами, такава кратка екскурзия не съм виждала да предлага агенция. То пътят са 1 ден отиване и 2 връщане заради часовите разлики, та ако 3 дни си заминат така, малко хора биха пътували за 2-3-4 нощувки там... Особено както си труп преди и след заради часовата разлика.

Моята, която се осуети заради ураганите, излизаше около 1300 евро на човек без екскурзиите на място, с добри полети (не нискобюджетни и не повече от 1 прекачване) и 10 нощувки там (ол инкл). Буквах си я сама, през агенции излизаше значително повече.

# 410
  • София
Здравейте. Ива Проданова, погледнах нашия ваучер (миналата година бяхме в Мелия през февруари). На него пише следното:
The Level  Melia Caribe Tropical
The level Adult only
Попитайте ресторант Габи дали е включен, точно този ресторант мисля, че е само за The level Adult only. Разпитайте вашия консиерж какво точно можете да ползвате като услуги и ресторанти, нашия почти нищо не каза, та четох в tripadisor.
chrissy, много добра цена!
 Весело изкарване на всички!
 На нас  пак ни се ходи, бих искала да вземем и децата, но като започна със самолетните билети и става ужасно скъпо. В тази връзка ме интересува все пак дали някой е ходил с големи деца/ тинейджъри и би ли препоръчал хотел, в който да е интересно за тях.

Последна редакция: чт, 18 яну 2018, 18:55 от nory

# 411
Здравейте. Ива Проданова, погледнах нашия ваучер (миналата година бяхме в Мелия през февруари). На него пише следното:
The Level  Melia Caribe Tropical
The level Adult only
Попитайте ресторант Габи дали е включен, точно този ресторант мисля, че е само за The level Adult only. Разпитайте вашия косиерж какво точно можете да ползвате като услуги и ресторанти, нашия почти нищо не каза, та четох в tripadisor.
chrissy, много добра цена!
 Весело изкарване на всички!
 На нас  пак ни се ходи, бих искала да вземем и децата, но като започна със самолетните билети и става ужасно скъпо. В тази връзка ме интересува все пак дали някой е ходил с големи деца/ тинейджъри и би ли препоръчал хотел, в който да е интересно за тях.

Здравейте! Аз отговор от агенцията явно няма да получа, но сама започнах да се уверявам, че няма да бъдем в The level! Изпратиха ни билетите и след това на нито един имейл не са ми отговорили! Бях чела много за опцията и когато видях името на хотела и накрая "and the level" , реших, че това е луксозната част. Определено аз съм се заблудила, а и явно не съм била достатъчно информирана! Wink Но това вече няма значение за мен, наистина! Нямам търпение да пристигнем и да се насладя на спокойствието и красотата на този райски кът! Simple Smile
И, просто информативно, може ли да ми кажете за колко нощувки  сте били Вие февруари месец и каква е цената, която сте плати! Благодаря Ви предварително и прекрасен ден Ви желая!

# 412
Здравейте, в момента съм в Пунта Кана за 15 нощувки.
7 от тях са в Барсело Баваро Палас
Другите 7 са в Кап Кана.
За Барсело мога да кажа, че е невероятно място, хубава храна, учтиви и усмихнати хора.
Днеска бях на разходка по плажа до т.нар “сергии” за какви ли не дреболии. Малко са досадни продавачите, но с пазарене за цена можеш да купиш дребни подаръци.
В момента мисля, че е “силен сезон” и платихме около 2400 евро за 7 нощувки и около 900 евро за полет ( София-Брюксел-Пунта Кана).
Платихме си най-висок клас за престоя в хотела и всяка вечер вечеряме в различни ресторанти ( Японски, Мексикански , Стек Хаус, ....)
Отделно имаме 25% отстъпка от Спа Център. Всяка вече се организират различни представления в ОГРОМНИЯ ТЕАТЪР на хотела.
Алкохолът е добър, но в големи количества боли глава 😂.
Днес по време на разходката минахме покрай плажовете на Мелиа и Парадисус. Определено нищо общо с плажната ивица на Барсело Баваро Палас.
При все , че съм бременна в 4ти месец се наслаждавам, но няма как да се възползвам от гмуркане, танци, някои риби, катамарани и т.н
Стоя си на плажа и чета книги. Ако имате въпроси , насреща съм Simple Smile

# 413
Аз имам странно запитване хихи отново! Въпросът ми е дали приемат норвежки крони в change?! Wink

# 414
Аз имам странно запитване хихи отново! Въпросът ми е дали приемат норвежки крони в change?! Wink
Аз мога да ти кажа след 10 дена. Мааалко ме съмнява. Simple Smile

# 415

Ще съм много благодарна! Искам да знам как да процедираме, защото четох , че понякога и проблем с международни карти и е по-добре всеки да си носи кеш! Wink
Репелент за комари можем ли от там да си вземем? Simple Smile Не сме в България , а тук не продават! Simple Smile
Ох, много благодаря за всяка информация, мноого ми е полезна! Simple Smile

# 416
  • Down south
Разбира се, че можете да вземете репалент от там. Малко по-скъпо е, ако тук една опаковка е около $4, там е около $20.
Проблем с КК не съм имала, познати имаха, защото не бяха предупредили банката, че ще бъдат в ДР и банката блокира транзакцията.
Със сигурнот приемат US $, за останали валути, отношение не мога да взема.

# 417

Ще съм много благодарна! Искам да знам как да процедираме, защото четох , че понякога и проблем с международни карти и е по-добре всеки да си носи кеш! Wink
Репелент за комари можем ли от там да си вземем? Simple Smile Не сме в България , а тук не продават! Simple Smile
Ох, много благодаря за всяка информация, мноого ми е полезна! Simple Smile
Да, продават. Вече са писали момичетата, точно 20 долара струва. В хранителните магазини е 10-11 $, но в хотелите не се шегуват с надценката. Обичайно ползваме OFF, няма проблем с него.
Няма проблем с тегленето, има си сигурни и достоверни места. Преди имаше проблеми, последните две-три години всичко е наред. Рядко някоя банка изисква предварително уведомяване за излизане в чужбина. Проверете все пак вашата. Доларите са равно приети с местната валута, еврото го приемат наравно с долара и нямате сметка. Кога пътувате? Ако е преди моето пътуване, мога да питам някой приятел да провери.

# 418
Здравейте отново! Включвам се със странен въпрос, но за съжаление наложителен. Аз съм в Пунта Кана от 1 седмица, на втория ден успях да се разболея, намерих същия антибиотик като в България, но определено не ми понесе и от 3 дни имам проблеми със стомаха- не мога да хапна нищо и ми е лошо през цялото време. Взеха ми някакви сиропчета за стомаха от аптеката, но ми се иска да се прибера, а да не чакам още една седмица до редовния ни полет. Някой ще ме посъветва ли куде да погледна за билети на приемливи цени за Европа, от където да мога да направя връзка със София?

# 419
Здравейте отново! Включвам се със странен въпрос, но за съжаление наложителен. Аз съм в Пунта Кана от 1 седмица, на втория ден успях да се разболея, намерих същия антибиотик като в България, но определено не ми понесе и от 3 дни имам проблеми със стомаха- не мога да хапна нищо и ми е лошо през цялото време. Взеха ми някакви сиропчета за стомаха от аптеката, но ми се иска да се прибера, а да не чакам още една седмица до редовния ни полет. Някой ще ме посъветва ли куде да погледна за билети на приемливи цени за Европа, от където да мога да направя връзка със София?
Съжалявам, че така се е получило... Най-евтин вариант е прибиране през Брюксел с Туи флай. Има полет и утре на цена 249 евро. Багажът допълнително, мисля, е 20 евро. От Брюксел за България има всеки ден различни полети на ниски цени.

Общи условия

Активация на акаунт