Доминикана и Пунта Кана – отзиви? /тема 2/

• 129 411
  • 780
  •   1
Отговори
# 600
Не знам дали е питано вече, не успях да открия. Четох че токът там е различен от нашия, контактите имам предвид, и затова трябват адаптери. Хотелите дали имат или да си нося от тук

# 601
Ние си купихме на место. 2-3долара са.
Вземете си от тук по-добре.

# 602

А знаете ли с какви цени са пурите и рома? Освен от хотела има ли други квалитетни магазини от където могат да се вземат?

# 603
Резорта, в който бяхме ни организира посещение във фабрика за пури, кафе и ром. Там си купихме на место. Иначе и на фри шопа вече на тръгване установих, че цените също са много приемливи.
Предполагам, че и в другите ризорти е така, защото като ни закараха там видях и други групи от други хотели. При нас посещението беше безплатно. Оставят те и ти казват кога ще дойдат да те вземат. Там те поема гид и те разкарва из различните места на производство-те са в едни къщички, обяснява ти и имаш възможност да дегустираш. Дори и да не купиш нищо разходката си заслужава.

# 604

А знаете ли с какви цени са пурите и рома? Освен от хотела има ли други квалитетни магазини от където могат да се вземат?

Привет!
Бях доста заета напоследък и не съм влизала отдавна... Давам информация от първа ръка веднага. Най-известните марки ром Барсело и Бругал са на почти еднаква цена, с малък превес на Барселото. Бутилката от 700 мл е около 9 -10 долара в нормален магазин, а малката / 390 мл/ е  около 5 - 6 долара. Това са най-евтините и масови варианти, които стават и за коктейли. Отлежалият ром, който не се смесва с безалкохолни напитки, а се консумира чист е съответно малко по-скъп - 12-18 долара големите бутилки. Цените са от супермаркетите. В хотелите и сувенирните магазини са по-скъпи.
Пурите също са на много различни цени. Качествена пура под 3-4  долара няма. Пуретите са по 1 долар.
Дано съм била полезна!

# 605
Виждам, че повечето предпочитате агенции и затова не взимам много страна в темата.
Защото аз не ползвам тур оператори и винаги се организираме сами. Както и последните дни.
Бяхме за една седмица в Доминикана като цената, която се споменава за един човек за нас е за двама.
Редовно пътуваме по този начин, като разходите ни излизат същите както при пътуване до гръцки остров.
Винаги купувам билети до Брюксел видя ли ги на цена около 20 евро/и надолу/ на човек в две посоки от София.
Периода тръгване/връщане трябва да е минимум 10 дни.
Следва следене на промоциите на https://www.tuifly.be/en/last-minute
При съвпадение на периода с ниска цена тръгваме към Доминикана, Маями, Куба, Майорка, Ибиса, Канари и т.н.
В случая добри цени ни съвпаднаха към Доминикана отново. Мислех, че поредните ни билети за Брюксел ще отпаднат, но НЕ.
Същото и с настаняването в последния момент. Разликата може би с вас е, че ние не ползваме All Inclusive. Просто не държим на организирано хранене. Предпочитаме всичко да е на място, различно и както дойде.
Най-вече наблягаме на почивка, плаж и разходки.
Сега отседнахме в http://www.thesanctuarypuntacana.com/ Абсолютно ново, обширно, чисто...
Близо до всичко летище, град, плаж и заведения...
https://goo.gl/maps/gCJP6X8ncR22

Знам, че за много от вас пътуване в последния момент е невъзможно. Искате сигурност и всичко да е организирано.
Но написах тези редове за тези, които могат да го осъществят.
Обща цена за двама с полети и настаняване десетина дни около 1000+- евро.
Защо не се обади?! Живея на две минути.
Другият път непременно! 

# 606
gali4ka83, опитах да ти отговоря на съобщението, но излиза, че си забранила да получаваш лични съобщения...

# 607
Здравейте. Много благодаря,момичета.Това за екскурзия до фабрика е много полезно.Мога да питам и направо в хотела като идем.Благодаря и на Ива,за ценовата информация.А,само не разбрах,около самите хотели има ли в близост супер маркети?

# 608
Здравейте. Много благодаря,момичета.Това за екскурзия до фабрика е много полезно.Мога да питам и направо в хотела като идем.Благодаря и на Ива,за ценовата информация.А,само не разбрах,около самите хотели има ли в близост супер маркети?
Зависи в кой хотел ще си. Примерно до Сънскейп има, Мелия също. На пеша. От другите трябва да отидете с транспорт. От доста хотели има шатъли също до търговски центрове.

# 609
gali4ka83, опитах да ти отговоря на съобщението, но излиза, че си забранила да получаваш лични съобщения...

Iva.,ако знам как да го отблокирам...жалко

# 610
В близост до Ибелостар на плажа има не малко пазарче за сувенири, има няколко магазина и за пури и за алкохол. (До ибелостар са Рио и Бахия) та пеша по плажа ако сте в някой от тях може да си купите. Дават и да се пробват безплатно пури, алкохол. Цените, които дават могат да се свалят поне на половина. За големи пури не мога да кажа цена но например малки пурети с ванилия, череша, ром и т.н 10бр струват около 6-7$ с пазарлък, но започват от 26 Grinning Кафето мен лично хич не ми хареса, имахме подарък от една презентация в бахия, също бутилчиците с есенция ванилия бяла и черна, които масово се продават са ужасни. Ром опитахме различни и отлежали, не ни се видяха нищо особено, взехме си само Мама Хуана. Не оставяйте да пазарувате от летището магнити в хотела без пазарлък 5$, можеше и по 3, на летището 7-9$. Мама Хуаната също беше доста по-скъпа дори от в хотела.

# 611
  • София
И аз си донесох доста кафе от Доменикана, но не съм му фен. Дори, моята прекрасна Делонги машина правеше рядко американско и кафе. За да го доизпия смесвах даже с Лаваца от Фантастико. Simple Smile

# 612
Запис,че ми предстои скоро..

# 613
Запис,че ми предстои скоро..

Колко скоро, ние отиваме на 23.10 хотел Иберостар

# 614
Май ще сме заедно ?!

Общи условия

Активация на акаунт