Доминикана и Пунта Кана – отзиви? /тема 2/

• 129 465
  • 780
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, имам нужда от малко помощ , относно резервация през dominicanatours. Направихме резервация като преминахме през 3 стъпки и получихме код на резервацията.... но до там. Трябва ли да получим потвърждение по e-mail, кога трябва да платим посочената стойност? Кога изпращат билетите и къде се заплаща визата за Доминикана. Резервацията ни е за 8.12.2018г за Now Laminar

# 616
До колкото си спомням веднага след запитването получаваш индивидуален номер за достъп до сайта им, с който да следиш състоянието на резервацията си, както и имейл, в който те уведомяват, че до 48 часа ще те информират за възможността за настаняване за конкретните дати. В случай, че настаняването е възможно, трябва да платиш 30%, за да потвърдиш резервацията.  За всяко едно необходимо действие от твоя страна получаваш известие по имейла.
Билети няма да ви изпратят, а ще ви изпратят ваучери, след като платите цялата сума на пакета.
За туристическата карта видях, че има промени от тази година и вече би трябвало да е включена в цената на самолетния билет. http://www.dgii.gov.do/tarjetaTuristica/sobreTarjetaT/Paginas/default.aspx
На нас в Larimar много ни хареса Simple Smile
Желая ти приятна почивка!

Последна редакция: чт, 18 окт 2018, 15:31 от mistery

# 617
  • Down south
Цитат
За туристическата карта видях, че има промени от тази година и вече би трябвало да са е включена в цената на самолетния билет.
 http://www.dgii.gov.do/tarjetaTuristica/sobreTarjetaT/Paginas/default.aspx
Най-сетне!
 Беше голяма досада, опашка за тези, предварително купили картите, едни разпечатали, други не разбрали, че трябва да ги разпечатат, трети разпечатали грешна страница  Crazy и разправии, колкото щеш.
Друга опашка за тези без предварително закупени карти, незнаещи какво е това и защо трябва да се плати, след като всичко е платено  Crazy и там обяснителен режим.
И като кацнат няколко самолета, ужасията става пълна.

# 618
Няма вече туристическа такса при влизане, да. Остава таксата от 20 долара при  напускане на страната. Малко авиокомпании са я включили в цената си.

# 619
  • Down south
Явно, тази такса от $20, за нас винаги е било включена в цената, защото не сме я плащали.
Поне това.

# 620
А как стои въпросът с Wi Fi? Има ли безплатен в хотела или е платен?

# 621
  • Down south
Зависи от ризорта и в коя част сте, в adults only секциите има, обикновено е включен в цената.

# 622
В Now Garden и Now Larimar сигнал имаше на територията на целия комплекс, включително и на плажа.

# 623
А как стои въпросът с Wi Fi? Има ли безплатен в хотела или е платен?
В малко хотели няма интернет, но все още има такива. Сънскейп, Натура парк, Барсело...

# 624
Здравейте,
Искам предварително да се извиня ако се повтарям, но четох доста по темата и много ще радвам ако може тези, които са се върнали от Пунта Кана, да споделят своя опит с комарите. Често ли се срещат и дали са много?
Разбира се, ще вземем всякакви спрейове и гривни, но ми се искаше някой от личен опит да сподели как стоят нещата Simple Smile
P.s ще бъдем в RIU BAMBU, и се надявам, че предприемат някакви мерки против насекомите.
Благодаря предварително на всички отзовали се и приятна почивка на всички! Simple Smile

# 625
Здравейте,
Искам предварително да се извиня ако се повтарям, но четох доста по темата и много ще радвам ако може тези, които са се върнали от Пунта Кана, да споделят своя опит с комарите. Често ли се срещат и дали са много?
Разбира се, ще вземем всякакви спрейове и гривни, но ми се искаше някой от личен опит да сподели как стоят нещата Simple Smile
P.s ще бъдем в RIU BAMBU, и се надявам, че предприемат някакви мерки против насекомите.
Благодаря предварително на всички отзовали се и приятна почивка на всички! Simple Smile

По принцип аз съм доста близка с комарите и те доста ме харесват. Януари бях в РИУ палас за 14 дни не съм имала нито едно ухапване от комар. Дори не съм виждала. Бях се подготвила с доста спрейове, но не съм ги използвала. Когато ви вземат от летището за трансфер към хотела ще Ви предложат гривни против комари- 2 бр. Една за крака и една за ръката за 10 долара. Аз естествено веднага си взех, но се съмнявам те да са били причината да не ме хапят, тъй като на 4- тия ден спряха да миришат. Дано съм била полезна. Simple Smile

# 626
Здравейте,
Ние бяхме на Бамбу. Спрей за тропически комари само вечер. Денем с гривни водоустойчиви. Не съм видяла в Бамбу комари, но и тримата имахме по едно ухапване по лицето( защото там не смея да пръскам) и то от ходенето на сегуей- тур в резервата, където беше фрашкано с комари. Тоест- комари има, но извън курортите. И репелентът ми от България( аутан или оф беше за тропически комари)- действа.

# 627
  • Down south
Има ли комари - има.
Пръскат ли за комари в ризортите - пръскат.
Миже ли да те ухапе комар - може.
Да си носиш ли репалент от страната, от която идваш - да, освен ако не искаш да купуваш на место. .

# 628
За 9 дена в резорта, а и извън него не ме е хапал комар. Не съм се замисляла за репеленти. Не носих.

# 629
Благодаря Ви за отговорите Simple Smile !
Ще се пръскаме и надяваме да не ни ухапе някой заразен 🤞

Общи условия

Активация на акаунт