Перилни препарати и омекотители – 43

• 84 308
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
Не съм от София...не мога да помогна. Rolling Eyes

# 646
Откъде  купувате Пурлан. Питам понеже вчера видях в магазин за перилен внос, но ми се стори прекалено рядка течността.  Peace

# 647
Откъде  купувате Пурлан. Питам понеже вчера видях в магазин за перилен внос, но ми се стори прекалено рядка течността.  Peace

Кауфланд, моят е много гъст, почти като крем е  Crazy

# 648
Там почти не пазарувам. Май само заради Омо-то и Пурлана ще стана редовен клиент  Grinning

# 649
Преди малко извадих една пералня черни дрехи прани с капсула Персил. Всички дрехи са с бял прах по тях. Тръсках ги една по една преди да ги метна на сушилката. За пръв път ми се случва - пералнята беше заредена 2/3 от обема на барабана, на дълга програма - 1.5 ч. Направо съм изумена, нали преди имаше такъв проблем, но с капсули за бяло и ги бяха оправили?
Да се оплача и от прехваления от мен Персил сензитив - не ми изпра петна от домат от кухненската кърпа. Това за мамите, които питаха дали пере упорити петна. Оказа се, че не успява. Разочарована съм.

# 650
Съжалявам,  _Smile_, но не мога да се съглася и ще го покажа защо, чрез един тест, който направих миналата седмица.

Ето го и теста:
Изцапах памучно парче с различни петна, които оставих да престоят 24 часа.
Скрит текст:
От ляво на дясно и от горе на долу това са: кетчуп, горчица, майонеза, кафе, сок от касис, червено вино, олио, шоколад. После надрасках горния ляв ъгъл с химикал.
Прах на програма памук, 60°, пране - 100 минути, общо с плакненията - 140 минути. Прахът беше Персил, доза - 108 мл.
Крайният резултат е този:
Скрит текст:

Всичко е изпрано без химикала. Не се вижда много добре, но само от олиото има бледа следа. Парчето плат, което очевадно жълтее от стоене в шкафа, е избелено.

Последна редакция: ср, 28 дек 2016, 23:26 от Guess Who

# 651
  • София
Моля за съвет - оплесках сакото си с някакъв сос - струва ми се, че не беше мазен, по-скоро лепкав, нещо като захарен разтвор с люта чушка, поне на това имаше вкус  Crazy. Да третирам ли с нещо, преди да го дам на химическо, или да стискам палци, че ще го оправят с техните препарати?

# 652
Аз днес пуснах на детето дрехите с Персил сензитив...последните 2 пъти ги пусках с капсули на Персил и петна нямаше след изпиране...днес реших да ползвам сензитив прах...петната си стоят след изпиране на програма 2:30мин...60градуса

Вече казах и в по - преден пост, че не съм доволна, реших да му дам още един шанс, ама при мен нищо не изпира. Моя приятелка също каза, че не изпира петната от детските дрехи.. После ги е изпрала с ДМ за бяло и петната са се изпрали.

Така че не бих го купила отново, пък дори незнам дали ще доизразходя и този.
Като пусна дрехите и лигавниците нацапани с храна на малката със смесените капсули на Персил без да съм ги третирала предварително с нещо, без да съм ги запирала на ръка, как излизат чисти и без петна. И как излизат с петната след Сензитив прах...

# 653
Моля за съвет - оплесках сакото си с някакъв сос - струва ми се, че не беше мазен, по-скоро лепкав, нещо като захарен разтвор с люта чушка, поне на това имаше вкус  Crazy. Да третирам ли с нещо, преди да го дам на химическо, или да стискам палци, че ще го оправят с техните препарати?
Дай го, както е, без да правиш нищо предварително. Така има по-голям шанс да изчистят петното без остатък, отколкото ако е прано и третирано с разни препарати.

# 654
Гес, не споря за Персил за бяло, не съм купувала от него много отдавна. Казвам за сензитив. До сега не съм пускала с него толкова замърсено пране. Прала съм бяла риза и жилетка, които си излизат искрящо бели, но са без петна по тях, а кухненската кърпа си е все едно не е прана, само леко е поизсветляло изцапаното. Ще купя и Денкмит за бяло да го пробвам, а по-натам ще взема и Персил за бяло да видя как ще се справи с по-упорити петна, пък сензитив ще го доизхабя за чаршафите. Точно отворих нов пакет с бадемово мляко. Да кажа и че нямаше повече пяна от обикновено, партидата е от 20.06.16г.

# 655
  • София
Благодаря, just user, същото реших и аз. Дано излезе, че сакото ми от есента  Confused

Гес, направо съм изумена как тоя Персил е изпрал всички тези петна. Аз сякаш ползвам друг прах. При мен дрехите излизат с лекетата, с които са влезли, ако не ги напръскам със спрея на Лидъл.

Учудена съм и от оплакванията за Сензитив. Не съм ползвала новия вид, но старият изпираше безупречно петна от храна по детските дрехи. Е, случваше се някое да остане, но на следващото изпиране излизаше и то. 

Преди време се оплаквах от едни водни боички, които не излизаха с нищо. Е, преборих се, след като накиснах за половин ден омазаното ръкавче в прахообразния препарат на Ариел за изкрящо бяло (онзи, много старият, който довлякох от Гръцко преди две години). Изпра се  newsm44 Нищо не личи, а и блузката не пострада. Имах опасения, понеже не е чисто бяла, а е леко кремава, една идея.

# 656
_Smile_, да, разбрах, че става въпрос за праха за чувствителна кожа, но за мен този за бяло и сензитив са едно и също нещо, като разликата е в парфюма и в това, че сензитив няма оцветители, т.е. няма цветни частици. Бих могла да купя сензитив и да тествам и него по-нататък.

Ev_e, това е резултатът. Просто няма как да го снимам, но на светлина единствено мазнината си личи като кръг, другото е изпрано без мастилото. Тестът може да се разшири като например се оставят петната по-дълго да престоят

# 657
  • София
Aз почвам да се замислям възможно ли е качеството на пералнята, по-точно на нейните перални възможности да е различно при различните марки и модели до толкова, че едни и същи петна, на едни и същи материи, прани с един и същи препарат, при някои да се изперат без проблем, а при други не? Thinking

# 658
Абсолютно е възможно, ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪. Не точно перилни възможности, а по-скоро оптимизация на програмите: как се повишава температурата, какъв е ритъмът на въртене на барабана - това указва огромно влияние върху изпирането. Също така е важно да има предпазен клапан срещу изтичане на перилен препарат в канала при първоначалното пълнене.

# 659
  • София
Е, ясно е, че различните машини перат различно, само че аз сравнявам два различни препарата, използвани в една и съща машина. Единият изпира петна, другият - не. Не е от машината  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт