Перилни препарати и омекотители – 43

• 84 304
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
  • София
 Mr. Green верно сме лудички, ММ много обича сравнителните тестове и затова така прегърна идеята  Laughing Друг щеше да ме изпрати при мама  hahaha Тая сутрин искаше и с грес да маже... едвам го спрях  Crazy

Но когато погледнах адското мазало, реших, че няма препарат, който да изпере това....

Вече се върти първа серия. Реших, че няма да пускам предпране, ще карам с програма за памук, модифицирана за интензивно пране, 60 градуса, малко над 2 часа.

# 676
При нас много хубаво си вали снежец вече няколко дни и ме е яд да пера и простирам вътре, но няма как.
Според мен едно слънце да пекне на дрехите ще е още по-хубаво.
Някакси все ми се струва, че петната ще си стоят, ако се сушат вътре. /въпреки, че избелителите не са само оптически/

Вчера сложих от бялото Бинго - много хубаво и силно ухае  Peace

# 677
Здравейте! Присъединявам се и аз към вас. Прочетох доста полезна информация в темата и благодаря за споделения опит! С нетърпение очаквам резултатите от експеримента. Междувременно бих искала да ви попитам някои неща... Знаете ли каква е твърдостта на водата в Пловдив? Бели тениски с картинки могат ли да се перат с праха за бяло на ДМ или много ще избелеят цветните части? Смятате ли, че праха за цветно избелва дрехите повече от течен препарат за цветно? Двойните капсули на Персил изпират ли еднакво добре с праха на същата марка? Някой спомена, че дрехите след тях миришат много силно и това определено ми хареса. Какво смятате за праховете на Сано? Какво е мнението ви за праха Омо продаван в Лидъл? И не на последно място, бихте ли ми препоръчали омекотител, който да мирише силно дори и след сушилня?

# 678
  • София
Хмм, доколкото имам спомен, отзивите за Silan Soft & Oils преди бяха изцяло негативни...  newsm78

В dm от вчера Bingo е на промоция. Нещо съм в чуденка дали да си взема, имам още прахове за довършване... Но пък толкова го похвалихте... newsm78

# 679
Хмм, доколкото имам спомен, отзивите за Silan Soft & Oils преди бяха изцяло негативни...  newsm78
Още като излезе, си взех италиански Vernel (син) и писах негативно мнение от гледна точка, че не ароматизираше хич. Обаче после си взех от нашия официален Силан (жълт) и беше страхотен. После си взех един розов (магнолия) пак официален внос, който също е супер - остана ми на дъното от него. Сега този много ми харесва, но как ще се държи върху дрехите е загадка, защото нали знаете, че различните парфюми имат различна летливост. Но жълтия и розовия са трайни.
Между другото, напоследък Silan Soft & Oils на нашия пазар (официалния внос) е произведен в Германия, в Дюселдорф.

Мъгла, много въпроси! Ето моето мнение:
Ако са качествени, няма да избелеят картинките.
Прахът за цветно не би трябвало да избелва повече от течен, ако е качествен, но течните не съдържат неразтворими съставки, които биха могли да причинят избеляване.
Двойните капсули? Кои - прах и течен? Да, ако не и по-добре, но това трябва да се тества. Mr. Green
Праховете на Сано ползвах доста време. Някои си заслужават, някои не, но като цяло не си струват за тази цена, на която ги продават.
ОМО от Лидл е произведен за Германския пазар, но е нисък клас. ОМО Ultimate определено е по-добрият избор.
За омекотител - Максима, Бинго, Silan Soft & Oils, Ленор при мен оставят силен аромат. Другите - слаб към никакъв.

# 680
  • Пловдив
Ще взема да пробвам Силан...

За мен фаворит ми е този

Реших да го сменя за кратко с едно розово Бинго и не съм доволна.

# 681
Съжалявам, че ще противореча на Гес, с респект към опита и знанията й  bouquet, но за Силан мнението ми е коренно противоположно на нейното. Взимала съм Силан soft & oil лилав и син и за мен това са най- ужасните омекотители, които съм пробвала. Дори ДМ-ският ми харесва повече от тях. Ароматите им за мен са смесица от сапун и пот след изсъхване на прането, не омекотяват достатъчно и гладенето ми е трудно след това. Виждала съм новия аромат още преди месец, може би, във Фантастико дори имаше някаква рекламна кампания и го даваха като подарък към гел Персил 40 пранета. Колкото и да се стара, промоутърката не успя да ме убеди да си дам парите за него.

# 682
  • Русе
Здравейте! Присъединявам се и аз към вас. Прочетох доста полезна информация в темата и благодаря за споделения опит! С нетърпение очаквам резултатите от експеримента. Междувременно бих искала да ви попитам някои неща...
И не на последно място, бихте ли ми препоръчали омекотител, който да мирише силно дори и след сушилня?
.Аз съм стигнала до извода, че миризмата на дрехите след сушилня не зависи от омекотителя, а от сушилнята. Много познати преди да си я купя ми казваха как дрехите не миришат на нищо след изсушаване и как, докато работи сушилнята в стаята миришело на омекотител. При мен дрехите си миришат на омекотител след изваждането им. Ползвам Коколино - син и лилав.

# 683
За избелването на цветните дрехи преди време коментирахме, че всъщност хлора във водата избелва най-много. За това ТАЕD беше препоръчал, евентуално да се добавя към праха за цветно добавка от рода на вениша...това си спомням.

# 684
Guess Who, благодаря за отговорите!  bouquet  Почти съм сигурна, че Омо-то от Лидъл не пере много добре и ми засече дрехите. Сега купих Ариел от Т-маркет и според баркода е немски. Изпра страхотно, но пък не ми харесва аромата му.

# 685
Аз купих ариел за цветно от лидл, промцията 10 лева за голямата кутия
Прецаках ли се, обикновено ариел от където и да е си е бил нормален  newsm78

# 686
Аз ползвах такъв Ариел от Лидъл, купен от предна промоция и бях доволна от изпирането. Беше за 30 пранета.

При мен аромата на омекотителя след сушилня зависи от това с какъв прах за пране съм го комбинирала. В последно време ползвам все един и същи омекотител, но сменям праха за пране.

# 687
Някакви мнения за омекотители Апта имате ли?

# 688
Поръчах си от ОЛХ за детето грейка и панталон от тези, които са за ски.
Та сега с какъв препарат да ги изпера?
Имаше нещо специфично, ама нищо не откривам с гугъл точно в нашите теми. Нямам специален. Хем да запази материята, хем да дезинфекцира. Май прах за бяло няма да е подходящ...  Peace

# 689
Поръчах си от ОЛХ за детето грейка и панталон от тези, които са за ски.
Та сега с какъв препарат да ги изпера?
Имаше нещо специфично, ама нищо не откривам с гугъл точно в нашите теми. Нямам специален. Хем да запази материята, хем да дезинфекцира. Май прах за бяло няма да е подходящ...  Peace
Имаше коментари за течен препарат на ДМ за спортни дрехи. Мисля, че той ставаше и за скиорските. Това по спомен от предни теми. Можеш да попиташ на място в магазина, би трябвало да те насочат.

Общи условия

Активация на акаунт