Детската градина – всичко, което ни вълнува – 17

• 52 061
  • 799
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Доста са натоварени и според мен. Аз с едно дете изтрещявам, ако са 30 не искам и да мисля. Защото на тези деца не трябва да си им просто пъдар, а и да ги обучаваш и възпитаваш, точно във възраст, в която са най-склонни да противоречат, да упорстват, да изявяват собствено мнение и да изпробват границите. Наскоро се вихреха спорове тук дали учителките са длъжни да следят нон стоп всяко едно от децата и да не допускат инциденти, кавги, удряне, блъскане. Аз стоя до моето дете и не винаги успявам да го опазя, хайде опитайте да вардите цяла група деца и да ги следите нон стоп, да сте едновременно до 30 деца и да ги пазите персонално, иначе току виж някой освирепял родител ви се нахвърлил, че детето му е ударено или одраскано. За въдворяването на ред и дисциплина в учебното време да не говорим. Та хич не е лесна тяхната даже! Да не говорим колко отчети, програми и т.н. бумащини са длъжни да пишат, та докато децата спят те съвсем не клатят крак. Но наистина не за това е темата.

Последна редакция: ср, 07 дек 2016, 08:57 от Месечинка виторога

# 181
Аз съм далеч от мисълта, че им е лесно.

# 182
Здравейте момичета, имам въпрос относно медицинска бележка за отсъствия. Имам бележка до Вторник включително, ако пусна детето на градина в Четвъртък, дали ще ми направят проблем, че нямам бележка за Сряда? Имам предвид, че в нашата градина  искат мед. бележка за контакт след всяко отсъствие. Благодаря!

# 183
И аз съм далеч от мисълта, че им е лесно, но също така не съм сколнна да ги ожалвам постоянно. Нито една работа не е лесна, всяка си има специфика и определени трудности. НЕ виждам обаче някой да е седнал да ме жали мен. Ако не си изпълнявам задълженията, просто няма да имам работа. А това да предотвратяват инциденти и да следят за здравето на децата физическо и психическо си го пише в собствения им правилник, затова какво е редно да правят , докато са на работа. И да вземам си отпуска, когато има по-малко работа, но не си взема отпуска половината отдел по едно и също време. Така, че да останат само 3 4 човека на работа. И да на мнение съм, че им се плаща малко. Аз съм склонна да плащам по-висока такса, така че хората работещи там да получават повече пари. НО не смятам, че ниските заплати са оправдание за мърляво свършена работа. Има си условия и трудов договор. И постъпвайки на работа се съгласяваш и с заплата и със задълженията, които имаш. Като си поел ангажимент е редно да го спазваш, ако е такъв проблем напусни.

# 184
  • Варна
tiina,
В нашата искат контактна само ако отсъствието е повече от 10 дни и въпреки това в случай като твоя ни направиха проблем. Т.е. имах бележка до петък, а пуснах детето не в понеделник, а във вторник. Исках за понеделника да пусна отсъствие по лични причини, но не ми разрешиха, накараха ме да взема нова извинителна бележка до понеделник. Макар че аз логика не виждам.
JasminaD,
кой говори за вземане на отпуски по едно и също време? Вземат ги, когато има възможност. Ето сега по празниците МОЖЕ да се отвори възможност! Затова и пускат списъци, за да видят ще има ли възможност да слеят групи или не. Никой не извива ръце, никой никого не принуждава да не си пуска детето на градина! Просто питат. Поне в нашата градина е така. Не виждам защо примерно трябва да работят 8 служителя за 2 групи от по 5 деца като могат да останат 4 служителя за една група от 10 деца, а другите 4 човека да ползват отпуск. Ако 50-60-80% от децата не са на градина защо трябва всички учители да са там?

Последна редакция: ср, 07 дек 2016, 09:35 от Месечинка виторога

# 185
  • София
Лесно няма. И по-лесно няма да стане - в тоя живот трябва да се бачка, за да сме сити, облечени и обгрижени. А и да не би да им е лесно на лекарите, на медицинските сестри, на служителите в Бърза помощ, на пожарникарите, на миньорите, на полицаите, на хората, анагажирани в частния сектор, които понякога работят по 12 часа на ден  ... Само на детските учителки ли им е трудно, че да ползват такива дълги ваканции Simple Smile?

Ваканциите на учителите в училище са дълги, не защото работата им е оценена като трудна, а защото учениците имат нужда от ваканция през лятото, през зимата и през пролетта и съвсем логично - през този период учителите не се пускат в неплатен отпуск, а ползват платен. За мен това е напълно нормално. Но детската градина е целогодишна услуга и не рабирам защо трябва да е на същия режим на работа като училищата.

Трудността на работата на детските учителки за мен няма нищо общо с отпуските ми. Има къде-къде по-натоварени професии и по-всеотдайно работещи и плащащи данъци на държавата хора Peace.

Иначе - да ви кажа честно - за сборните групи ми е все тая. Нямам против. А нашата градина също е затворена между Коледа и 2 януари 2017. ММ ще си вземе отпуска.

# 186
  • София
Аз също подкрепям,че не им е лесно. Нашата градина също ще е със сборни групи от 27 до 30 дек и от 02. до 06 януари. Хлапето също ще ходи,понеже няма кой да го гледа. Ако имах възможност бих си го оставила вкъщи,но няма как да се случи. Всеки си пречупва нещата през своята си призма,ама хората са казали,че като се хванеш на хорото ще го изграеш... Всеки ще каже,че като не ти отърва си заминаваш и това е...

# 187
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз забелязвам, че в трета група децата си позволяват повече волности. Била към свидетел не еднократно.Две години бяха мили и добри, а сега е ужас. Вдигат адреналина на госпожите ежедневно.😁😁😁Душички сладки.

# 188
  • shumen
И аз съм далеч от мисълта,че им е лесно.
За сборните групи аз както казах няма да го пусна.От 24.12 до 04.01.аз ще съм отпуска,а после до 08.01.ще го гледат нашите.След това се надявам да се е закрепил и да е здрав и да ходи на ДГ,без да стигаме до болница чак.

# 189
  • София
Здравейте момичета, имам въпрос относно медицинска бележка за отсъствия. Имам бележка до Вторник включително, ако пусна детето на градина в Четвъртък, дали ще ми направят проблем, че нямам бележка за Сряда? Имам предвид, че в нашата градина  искат мед. бележка за контакт след всяко отсъствие. Благодаря!

И за след отсъствие по домашни причини ли искат контактна бележка? При нас би имало проблем с деня, който остава неизвинен. Най-сигурно е да си питаш на място, защото май всяка градина си има свой ред...

Pали, благодаря - не знаех, че въобще е разрешено в градини да се гласува. Там има ужасяващи хигиенни изисквания от ХЕИ и не мога да си представя какво чистене пада после #Crazy

# 190

Във вторник сте били на преглед и бележката ви е от тогава ли? Три ден важи бележката, в която пише, че детето е клинично здраво. Значи ако бележката е от вторник, в четвъртък ще важи и няма нужда от нова. До петък важи.. Просто срядата може да я пишеш по семейни причини според мен, за да извиниш отсъствието...

# 191
  • shumen
Бележката важи 3 дни,но при нас и за 1 ден да е разминаването не важи според тях.Поне на мен веднъж така ми направиха забележка и ме върнаха за нова.

# 192
Благодаря ви за отговорите момичета. Реших да взема нова бележка от педиатъра.

# 193
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ей, много се изнервих на въпросния фотограф, който ще снима децата с Дядо Коледа. Как може да обявиш цена за комплект от две еднакви снимки на детето с Дядо Коледа и една обща!!!!

# 194
Някой родител не може ли да влезе да ги снима децата.

Общи условия

Активация на акаунт