Детската градина – всичко, което ни вълнува – 17

• 52 071
  • 799
  •   1
Отговори
# 225
  • shumen
Ние също нямаме фейсбук група.Аз личен фейс имам,но снимки от градината там не съм качвала.

# 226
  • Варна
Аз пък фейс нямам ама знам, че имаме затворена страница. Не съм се интересувала дали излизат снимки извън нея. ще трябва да хвърля едно око.

# 227
  • Варна
Не мисля, че има начин да разбереш. И мен не ме интересува, честно казано. Чак толкоз параноя не ме гони.

# 228
И ние попълвахме декларация дали сме съгласни да се публикуват снимки на детето. ДГ има фейсбук страница и там качват снимки от тържества. Освен това имаме затворена група само на нашата група и там учителките публикуват снимки на децата от рождени дни, от ежедневието. Майките са съобразителни и в своите профили не публикуват снимки с други деца. Peace

# 229
  • София
За градината и снимките попълвахме декларация и ние. Уведомиха ни, че имат спечелени проекти, които изискват документиране на процеса във вид на снимки. Ако дете не желае да бъде снимано, няма как да участва. Така че всички знаят много добре ситуацията.
Но разбира се, че има несъобразителни майки, които споделят, вкл. публично, обща снимка на групата, че понякога и старателно надписана и т.н.  ooooh! От това оттърване няма, само се кръстиш и се молиш да не ти се случи злоупотреба. Просто не им хрумва на хората и културата в тази област често е увидително слаба  Tired Tired Tired

# 230
Neznam no imam bve dahteri ednata e na 8,a drugata 3.Malkata e pratix na decka no usehtam ce nehto ne e nared.  Molevi kajete kak da razbera kak se darjat v deckata s neia.

# 231
Neznam no imam bve dahteri ednata e na 8,a drugata 3.Malkata e pratix na decka no usehtam ce nehto ne e nared.  Molevi kajete kak da razbera kak se darjat v deckata s neia.

Първо - бъди така добра да си напишеш питанката на български. И второ - как може такава неграмотност, всеки път се учудвам  ooooh!

# 232

Първо - бъди така добра да си напишеш питанката на български. И второ - как може такава неграмотност, всеки път се учудвам  ooooh!

Рали, нарочно те цитирам.

MeriNatali, ако детето е отскоро на градина, е рано за изводи. Но явно те гложди нещо. Можеш на първо време да попиташ някоя майка, с която сте по-близки дали не е забелязала или чувала нещо за лошо отношение към децата. Можеш да питаш и госпожите дали има нещо притеснително в поведението на детето. А можеш да намериш някакъв повод да отидеш до градината и да се ослушаш. Може да има безброй причини детето да е неспокойно там. Например, докато бяхме в яслата, имаше една лелка, която ядно и на висок глас реагираше, когато децата започнат едно след друго да ходят до тоалетна и резултатът беше, че някои деца от страх да не им се скарат, просто се изпускаха в гащите. И то деца с изградени вече хигиенни навици, без памперси. Така че... всичко може да е. Но според мен, лошото отношение е по-скоро изключение и преди да осъждаме персонала, първо трябва да сме сигурни, че там е причината.

# 233
  • София
Момичета,да се консултирам и да чуя и чуждо мнение.Та синът ми ходи на ясла.Един месец го вземах на обяд.Лека  полека свикна.Проблем е спането следобед.Два дни го оставих и много беше плакал следобеда.След това се разболя и отсъства две седмици.Днес го водя и едната сестра ми се сопва как така ще го оставям до 15ч.,че много ревял.Ами той все пак трябва да стои следобедните и да свикне,както свикна и до обяд.Аз ли бъркам?Скоро се връщам на работа и искам той да свикне и да спи там.

# 234
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
За споделя с вас, като не е лошо да чуя и нашето мнение. Някои инициативни родители от група смятат, че е нормално за Коледа да се направи подарък на госпожите и лелката в размер на около 60лв.всяка,като подаръка не е на Коледна тематика. Това нормално ли е според вас или аз имам изкривено мислене?????

# 235
  • Варна
Не знам дали е нормално. При нас миналата година такова предложение не е имало, засега няма и тази, макар че на мен ми е минавало през ума, че биха се зарадвали. Но не го предлагам. По-скоро ако много ми се ще бих взела само от нас подаръче. А и 60 лв общо, на около 30 деца, идва около два лева на дете. Не е непосилна сумата.

# 236
  • Куциндрел
Ми ние 3-та година ще правим подобен подарък. Просто използваме празника, за да благодарим за грижите по някакъв начин. При нас е повече парата.

# 237
  • Варна
Цеца, а какво купувате?

# 238
Не приемам да се правят подаръци и то толкова скъпи (доколкото разбрах по 60 лв за всяка учителка и лелката). Мисля, че с тези подаръци може да ги поставим в неудобно положение. Не им знаем вкуса, подредбата на дома, за да изберем подходящия подарък и може да купим поредната ненужна и събираща прах вещ.   
 Според мен подарък може и е редно да  се направи при завършването на детската градина като спомен от випуска.  Peace

# 239
  • Куциндрел
Цеца, а какво купувате?
Миналата година бяха ваучери със съответната сума. Тази не знам как ще е, по-миналата бяха пари в пликче. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт