Египет 2017

• 148 535
  • 844
  •   1
Отговори
# 270
Онекс са бившата Он травъл. За Турция са екстра, но за други дестинации не знам.

# 271
  • Beyond the Frontiers
Онекс са бившата Он травъл. За Турция са екстра, но за други дестинации не знам.
Не е това проблемът. Всъщност в една фирма може да има страхотни специалисти, но лошото управление на финансите да доведе до край.
За мен специалист за Турция и много други дестинации в Он травел беше Петър Стоянов. Неговата фирма е Luxutour.

# 272
Здравейте! Днес резервирах моята почивка за Египет за 07.04.2018 г. и имам някои въпроси в тази връзка. Екскурзията започва с нощувка в хотел Meridien Piramids Кайро, в който имаме включен полупансион. След това отиваме с автобус Hawaii Riviera Resort Aqua Park в Хургада, 3 дневен круиз с кораб Перлите на Кайро. Въпросите са ми следните:
1. Някой, дето е бил в тях може ли да сподели впечатление.
2. За круиза се предлага опция доплащане в размер на 160 долара за allinclusive, смятате ли че си заслужава, тъй като основния пакет е храна три пъти дневно, възможно ли е да се купуват на кораба напитки и много по-скъпо ли ще излезе така, хотела в Хургада е allinclusive, предполагам ще си има напитки включени?
3. От тук ли е по-добре да се разервират екскурзиите или на място, тук за райския остров, сафари и др е по около 100 лева на човек.
4. Четох че сте ходили на дайвинг, но в програмата на туристическата агенция не откривам такава опция, та на място дали би могло да се организира и каква е ориентировъчно цената?
5. Можем ли от магазинчетата да си купим напитки и да ги консумираме в хотела или корабчето?
6. Трябва ли от тук предварително да си направим някакви ваксини и ако да то какви?
7. Как може човек да се включи в това приключение плуване сред делфини, за което на места споменавате?
8. Какво имате предвид с коментари да се внимава с водата, каква вода следва да си вземем?
9. Какво представляват тези папируси, за които говорите?

Благодаря предварително! Прекрасен ден и весели празници!

# 273
  • Варна

blackunicorn, би ли споделил с коя от фирмите, предлагащи Египет за пролетта избра този вариант?Това с нощувка в Кайро звучи добре, а аз до сега не я видях, а само 3+4  круиз и Хургада.Благодаря.

# 274

blackunicorn, би ли споделил с коя от фирмите, предлагащи Египет за пролетта избра този вариант?Това с нощувка в Кайро звучи добре, а аз до сега не я видях, а само 3+4  круиз и Хургада.Благодаря.
С една врачанска фирма:
www.simonatravel.com

# 275
  • Beyond the Frontiers

Цитираната програма е на Абакс. Тез Тур имат същата програма с други хотели.

# 276
  • Beyond the Frontiers
Здравейте! Днес резервирах моята почивка за Египет за 07.04.2018 г. и имам някои въпроси в тази връзка. Екскурзията започва с нощувка в хотел Meridien Piramids Кайро, в който имаме включен полупансион. След това отиваме с автобус Hawaii Riviera Resort Aqua Park в Хургада, 3 дневен круиз с кораб Перлите на Кайро. Въпросите са ми следните:
1. Някой, дето е бил в тях може ли да сподели впечатление.
2. За круиза се предлага опция доплащане в размер на 160 долара за allinclusive, смятате ли че си заслужава, тъй като основния пакет е храна три пъти дневно, възможно ли е да се купуват на кораба напитки и много по-скъпо ли ще излезе така, хотела в Хургада е allinclusive, предполагам ще си има напитки включени?
3. От тук ли е по-добре да се разервират екскурзиите или на място, тук за райския остров, сафари и др е по около 100 лева на човек. Във вашия случай по-добре тук, цената на място е друга.
4. Четох че сте ходили на дайвинг, но в програмата на туристическата агенция не откривам такава опция, та на място дали би могло да се организира и каква е ориентировъчно цената? - самите хотели също го предлагат.
5. Можем ли от магазинчетата да си купим напитки и да ги консумираме в хотела или корабчето? Можете.
6. Трябва ли от тук предварително да си направим някакви ваксини и ако да то какви? Не
7. Как може човек да се включи в това приключение плуване сред делфини, за което на места споменавате?
8. Какво имате предвид с коментари да се внимава с водата, каква вода следва да си вземем? Пиете само бутилирана вода. Задължително. Водата им съдържа минерали, колите принася предизвикват проблеми.
9. Какво представляват тези папируси, за които говорите? Рисунки върху хартия. Погледнете и бижутата - картуш.

Благодаря предварително! Прекрасен ден и весели празници!

# 277
Благодарности на Galactic Voyager , все още очаквам отговори по въпроси 1,2 и 7. Египет е екзотична дестинация, предполагам по река Нил ще има и комари, все пак не е ли добре здрависовно предварително да се подсигурим Wink

# 278
  • София
Благодарности на Galactic Voyager , все още очаквам отговори по въпроси 1,2 и 7. Египет е екзотична дестинация, предполагам по река Нил ще има и комари, все пак не е ли добре здрависовно предварително да се подсигурим Wink

Учудващо, но при нас (края на октомври-началото на ноември) нямаше комари. Иначе си носехме Аутан. Даже докато вечеряхме в Кайро го ползвахме, но и там бяха малко.

За AI само ти можеш да си прецениш. Ние определено нямахме нужда, защото си поръчвахме голяма бутилка вода, а мъжът ми вечер - 1 бира. Почти нямахме време за самия кораб, за да пием и ядем по всяко време. Записаните екскурзии запълваха по-голямата част от времето ни. Често ни даваха суха храна за из път, защото се тръгваше в 3-4 часа сутринта. Но пък накрая се случи така, че плащахме заедно с едни руснаци. Е, сумата за изпития от тях алкохол на кораба беше много по-голяма от цялата ми екскурзия до Египет.  Mr. Green

Няма проблем да се внесе каквото и да било на кораба. Поне нас никой не ни е проверявал, нито са се карали за бутилките с вода в ръцете ни. Проблемът по-скоро е, че няма кога и къде да се купи каквото и да било. Водата я продаваха около кораба - или на някоя сергия на пристанището, или улични търговци, които обикалят корабите.

На много места черпят с чай каркаде. Внимавайте къде пиете. След посещение на нубийското село, видяхме как плакнат използваните чаши в Нил.  Mr. Green Все пак мъжът ми оцеля, дори нямаше стомашни проблеми. Само той опита чая на въпросното място.  Grinning Иначе в някакви магазинчета пихме цялото семейство. Но се предполага, че там имат поне течаща вода, за да мият с нея.  Grinning

Последна редакция: пт, 29 дек 2017, 19:47 от Тaня67

# 279
  • София
Здравейте, благодарение на темата се престраших да направим мечтаната от години екскурзия в Египет.
Имам въпрос спрели сме се на два хотела. Наясно съм, че и двата не са особено добър избор, но все пак трябва да избера по-малкото зло.
1. MAGAWISH VILLAGE & RESORT - с програма 6+1 /тъй като искаме да видим пирамидите и да си спестим едната посока с рейс/
2. Jasmine Palace Resort /програмата е без нощувка в Кайро/
Естествено причината е бюджета, а той е до 1000 евро за двама.
Като дата от 31 март..
Ако някой може да предложи нещо по-добро за този бюджет ще съм благодарна, или поне някакви отзиви за хотелите /четох в букинг и сайта на тез тур, горе долу съм ориентирана какво да очаквам, но все пак.../
Благодаря!

# 280
  • Beyond the Frontiers
Както са писали - спрей против комари и машинка. Така или иначе базови лекарства за диария се препоръчват при всички подобни пътувания. Лично аз имах нужда от точно обратното....въпрос на стомах и храносмилане.
За водата - не мисля че има проблем да се набави. Нито в хотелите, нито на корабите, нито в автобусите - цената не е драматична по нашите стандарти.
Здравейте, благодарение на темата се престраших да направим мечтаната от години екскурзия в Египет.
Имам въпрос спрели сме се на два хотела. Наясно съм, че и двата не са особено добър избор, но все пак трябва да избера по-малкото зло.
1. MAGAWISH VILLAGE & RESORT - с програма 6+1 /тъй като искаме да видим пирамидите и да си спестим едната посока с рейс/
Като дата от 31 март..
Ако някой може да предложи нещо по-добро за този бюджет ще съм благодарна, или поне някакви отзиви за хотелите /четох в букинг и сайта на тез тур, горе долу съм ориентирана какво да очаквам, но все пак.../
Благодаря!
Когато избирате преценете каква е целта: да видите максимум за посочения бюджет или да сте в топ хотел. Специалните оферти за базов пакет без екскурзии са около 900 лв. на човек...не очаквайте чудеса. Преценете, къде искате да ходите, колко време отнема и колко струва. Ако искате да обикаляте единскъп хотел просто няма смисъл. Луксор и Кайро са буквално 24 часа, т.е. тръгвате рано, връщате се късно и не ползвате екстрите на хотела извън спане...Като сложим деня на пристигане и заминаване...нещата стават 4 дена в хотел...
Но не препоръчвам район Сафага. Задължително минимум 4* хотел.

# 281
  • София
За водата - не мисля че има проблем да се набави. Нито в хотелите, нито на корабите, нито в автобусите - цената не е драматична по нашите стандарти.
Той пита за внасяне на напитки на кораба. Не ми е било нужно да внасям такива, освен вода, но не мисля, че имаше откъде да се купят. Всичко беше организирано под строй и час. Единствено преди качването на кораба отпускаха малко време, за да си купим сувенири от сергиите между туристическия обект и кораба. Там имаше и вода.  Wink Имаше и някакви техни напитки, имитиращи продуктите на Кока-Кола. Но алкохол май нямаше.

# 282
  • София
Като дата от 31 март..
Благодаря!
Ние бяхме в Magawish преди месец. Какво да ти кажа... Всъщност базата не е хотел, а отделни бунгала. Мърлявичко е, всичко има соц излъчване и е скромно като цяло. Всъщност категорията отговаря на цената- среден към нисък клас. Плажът на Magawish обаче е най-най-добрия в Хургада, защото това е единствения държавен хотел там и реално са го построили на най-хубавото място преди години. Прекрасна плажна ивица с много шезлонги, уникално море, палми. Ако можеш да преживееш скромната база на бунгалата, е добър избор. Мога да ти пратя снимки, съвсем актуални от ноември тая година. Ако искаш, пиши ми на лични.

# 283
Момичета кажете безопасно ли е на почивка в Египет. Преди време не беше много безопасно , а отдавна искаме да отидем. Ако може да ми препоръчате и агенция. Благодаря

# 284
Здравейте, честно казано не знам къде е вече безопасно. Ние вече сме взели решение и имаме резервация за 7.04. за Хургада. Пакета е на Тез Тур може да се закупи от многобройните им агенти, има ги на сайта. Ще бъдем и с децата.

Общи условия

Активация на акаунт