ХАЛИТ ЕРГЕНЧ И БЕРГЮЗАР КОРЕЛ В "ТИ СИ МОЯТА РОДИНА" /Vatanim sensin/

• 65 718
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро!! Благодаря на всички,които споделят и внасят яснота в развитието на действието!
Снощи гледах серията ,не разбрах какво стана с Лео и защо го беше взел Дж. с него
 newsm78 newsm78 / не само това не разбрах но...на превода ще стане Simple Smile /
Хубав и успешен петък на всички!!

# 166
Добро утро Hug

Имам молба към Варничка, когато има време и възможност- какво каза Джевдет на разбойника, та отложиха екзекуцията и какво каза врачката на Вероника Praynig

Скрит текст:

# 167
Добро утро!   Hug

Цитат
Снощи гледах серията ,не разбрах какво стана с Лео и защо го беше взел Дж. с него

Джевдет взе Леон по настояване на Васили. Трябвало да се калява. Вероника се притесни, че Леон е тръгнал на мисия, но когато Васили и каза, че придружава Джевдет, подхвърли: "Значи е в сигурни ръце".

Цитат
Имам молба към Варничка, когато има време и възможност- какво каза Джевдет на разбойника, та отложиха екзекуцията и какво каза врачката на Вероника

Джевдет каза на Хасан, че имал да му казва някои неща, но насаме. Той отговори, че останалите мъже са му братя, няма тайни от тях. Да казва каквото има.

Джевдет: Така ли? Значи нямаш тайни? А знаят ли за кого работиш? Изслушал си този, който ти е поръчал да ме убиеш. Сега изслушай и мен.

............................

Врачката каза на Вероника, че има двама сина. И двамата са живи.

А това вкарване и на врачка вече беше върхът. Сега очаквам като види Али Кемал веднага да познае, че той е изгубеното дете.  Laughing Laughing

Изобщо не съм доволна от сценария, но няма да мрънкам вече. От нас нищо не зависи.
Явно няма да доживея да гледам турски сериал освен заради любимите си актьори и заради качеството на историята и диалозите.  Joy

Какво да се прави, здраве да е.  Hug

Много ми хареса Берг в тази серия.

А, забравих другата глупост. Джевдет ще сватосва Йълдъз за Леон. Било й време да се жени.
Азито пък щяла да й търси друг момък, само и само да не се омъжи за грък.
А самата Йълдъз какво иска, така и не ми е ясно, след тоя неин плач по Али Кемал на пристанището.

Каза му " И като малък беше такъв. Когато не получеше нещо, се сърдеше и бягаше. Никога не се бореше да получиш своето".

Това явно трябва да го разбираме като намек да се бори за нея. Но наистина ми е трудно да схвана какво им е в главата на сценаристите.

И само дето толкова се чудихме как ще се измъкне Джево от кашата и какви обяснения ще дава на Азизе.

Човекът й каза : Очите лъжат. И като погледнеш в огледалото, показват дясното ляво и лявото дясно."
То вярно, че в ония времена мъжете не са били длъжни дават  никакви обяснения и са можели да си хойкат както си искат, но все пак.

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 08:39 от varna_2

# 168
# 169
           Здравейте! Hug

Нека денят ни бъде  хубав , много усмихнат и успешен! Hug

Отново  интересна серия и добра игра на всички!  bouquet
С огромно нетърпение ще чакам бълг.  превод!  Peace

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 10:24 от HELEN60

# 170
  • София
ДОБРО  УТРО Hug Hug food010 kaffeetrmker_2

ВАРНА bouquet

# 171
Добро утро!  Hug

Цитат
Изобщо не съм доволна от сценария, но няма да мрънкам вече. От нас нищо не зависи.
Явно няма да доживея да гледам турски сериал освен заради любимите си актьори и заради качеството на историята и диалозите.  35
newsm10

Варничка,   Hug благодаря за разясненията!

И аз исках Джево да е много гузен, че причини още болка и недоверие на Азизе.
Беше ми приятно да ги гледам в банята. Grinning Азизето  ядосана  го поливаше и търкаше със сапуна, но  не разбрах защо ги събраха пак там.  Мазохистично е след създалата се ситуация да са в банята един до друг и да не могат да се докоснат. Joy
Всички минаха през банята, само Верчето и Васо не са.  JoyОчаквам ги в следващия епизод.

# 172
Варна Hug благодаря за превода! Two Hearts

Интервюто с Шебнем за Hurriyet -  в спойлер  Peace

# 173
Благодаря за обясненията!
Доста неща в сценария ме смущават, но ще изчакам  поне още няколко епизода.
Врачките си ги "водят "от "Великолепният век" Mr. Green Доколкото схванах - направиха магия на Джевдет с косъм от косите на Азизе...

TOTAL

2016-11-24

SIRA PROGRAM KANAL BAŞLANGIÇ BİTİŞ RATING SHARE

1 FENERBAHCE-ZORYA LUHANSK UEFA AVRUPA LIGI KARSILASMASI TRT 1 18:52 21:04 7,96 20,16
2 CESUR VE GUZEL STAR TV 20:45 23:17 7,51 17,54

3 VATANIM SENSIN KANAL D 20:51 23:22 6,21 14,71

AB

2016-11-24

1 VATANIM SENSIN KANAL D 20:51 23:22 9,00 23,16

2 CESUR VE GUZEL STAR TV 20:45 23:17 8,61 22,05
3 FENERBAHCE-ZORYA LUHANSK UEFA AVRUPA LIGI KARSILASMASI

20+ABC1

2016-11-24

1 CESUR VE GUZEL STAR TV 20:45 23:17 9,04 20,86
2 FENERBAHCE-ZORYA LUHANSK UEFA AVRUPA LIGI KARSILASMASI TRT 1 18:52 21:04 8,27 22,56

3 VATANIM SENSIN KANAL D 20:51 23:22 8,23 19,13

# 174
Благодаря за рейтингите.

За нивото на сценария рейтингът е направо фантастичен.

Че даже сме и първи в едната група.  Joy Joy
А в другите разликите са пренебрежимо малки.

Това беше първата ни серия с реклами. Въпреки тях рейтингът е запазен.

А след постните фрагмани, които пусна Канал Д, снощи изобщо не си направиха труда да обявят специален хаштаг.

Добре, че сме в четвъртък, а не в понеделник, вторник или сряда.

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 09:25 от varna_2

# 175
Привет! Hug

Варна, благодаря за преводите! Hug bouquet

Снощната серия ми беше повече от скучна. Съжалявам, че съм толкова рязка, но винаги казвам това, което мисля. Вижда се и по рейтингите. Нищо вълнуващо, много обрано.  Този сериал има ли изобщо режисьори? Имам усещането, че само са сглобили снимките и дотам. На няколко места монтажът беше отвратителен - някакво рязко рязане, недовършена история. Ако продължават така и не се вземат ръце, скоро ще съжаляват, че са преместили Бодрумска приказка. Да, мисля го сериозно.
За какво им беше тази сцена в банята? Хем сърби, хем боли.
За сценария съм напълно съгласна.

Познавам режисурата на Али Билгин, на мен лично много ми харесва, както и операторската работа на екипа, гледах миналото лято ПО и бях запленена от картините и начинът на поднасянето на сцените. Да, там сценарият също на моменти накуцваше, но особено пъви сезон, а и втори, ако си бил зарибен в началото, с подбрани актьори - хубава музика - става приятно за гледане и наистина време да се откъснеш от ежедневието. Едже колкото и да я плюят, съумява да привлече внимание, това е истината.
Не съм гледала дори фрагман от сериала на Туба и Къванч, говоря само за впечатленията си.

Вярно е, че няма как всички епизоди да бъдат силни, но това е само началото. Единствената серия, която досега ми е била по-интересна е предишната.

Снощи гледах буквално отвреме-навреме, нито началото, нито края, нито средата - нямаше нещо, за което да се хвана и да го следя с вълнение. Със сигурност не разбирам езика в голямата част от показаното, но съм гледала и други сериали, цели сезони- без превод. Усещането е било друго.
Това е от мен засега.  Hug

Пожелавам хубав ден на всички! bouquet

# 176
Цитат
Ако продължават така и не се вземат ръце, скоро ще съжаляват, че са преместили Бодрумска приказка 

Стилът на сценаристите се очертава в първите три-четири епизода.

Затова аз чудеса не очаквам.

Човек може да има голямо желание, но  възможностите си трудно може да надскочи.
Нуран има един много хубав филм, но нито един успешен сериал. А там се искат други качества.
Другият сценарист също няма силни сериали.
Зрителите им дадоха много голям кредит и още продължават да го правят за моя изненада. Но това не може да продължава вечно.

Нуран е пуснала може би два или три поста, свързани със сериала от началото. Протоколни, без никаква емоция. Това също говори много за начина, по който човек се отнася към работата си. Колкото и забележки да имах към Сема и Ейлем, те горяха в работата си. Вълнуваха се, обичаха си героите, обичаха и актьорите, общуваха със зрителите. Просто показваха, че им пука.

Нуран е дзен. Тя се занимава с йога.  Joy
Така че гледа отвисоко на нещата. Да гледаме отвисоко и ние.  Joy
И без друго турските сериали отдавна съм ги отписала. Да са живи и здрави Берг и Халит, че още им хвърлям по едно око. Нито КД щях да гледам, ако не бяха Берг и Кенан, нито ВС без Берг и Халит.

# 177
За сценария съм писала вече, няма ги тръпката,  напрежението, очакването, драмата, нито голямата любов.... с което да те зарибят и очакваш всеки следващ кадър , всяка следваща серия с нетърпение... не ми се коментира, без да съм гледала с превод, може и да греша...
Яд ме е на Джевдет- това ли е голямата му любов- да измъчва любимата си?! Ако не е редно да издава мисията си, да беше намерил някакво обяснение за визитата си при Ефталия, а не високомерно да я изостави с болката...
Разбирам , че трябва да се съобразяват с обстановката в в Турция , но могат да наблегнат на чисто човешки и семейни отношения за сметка на политиката... Thinking
Е, важното е да гледаме Халит и Бергюзар Heart Eyes

# 178
Благодаря за разясненията на Варна!
Този епизод ми беше най-скучен.
Вярно е ,че като не разбираш ти е скучно,но все пак.
Края много ме озадачи.  newsm78 Джевдет сам се предаде.
Какъв ли му е плана? newsm78 Дали с този бабаит няма да се разберат?

Как ядосано го заливаше Азизе. Той се усмихваше.Можеше да го удари с таса по главата Joy

# 179

Али Кемал- никой не вникна в болката му, никой не направи опити да го приобщи към семейството- да си поговорят, да му покажат загриженост и обич, да го убедят , че е част от семейството...Азизе мина през много труден период- съвсем сама трябваше да храни  3 деца и възрастна жена, да беше му вдъхнала самочувствие, че е мъжът в къщата, да беше го дала някъде да учи занаят... ако му бяха показали повече обич и загриженост, нещата щяха да са други- поне някой грош можеше да припечели! И з б я г а! Ще разбере ли на кого е син, ще научи ли истината ...
Евталия - разбра какъв е Тефик, или се досеща- ще го обича ли още...
Вероника- след като научи , че синът и е жив, ще предприеме ли нещо да го издири?!...
Не, не е скучен епизода- с превода ще ни хареса Grinning

Как ядосано го заливаше Азизе. Той се усмихваше.Можеше да го удари с таса по главата Joy

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 11:24 от Lilims

Общи условия

Активация на акаунт