ХАЛИТ ЕРГЕНЧ И БЕРГЮЗАР КОРЕЛ В "ТИ СИ МОЯТА РОДИНА" /Vatanim sensin/

• 65 721
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Както темата за осиновяването на Али Кемал беше подмината с необяснимо безразличие от всички, след като той разбра истината, така и сега ходенето на Джевдет в дома на Ефталия мина просто ей така. Сякаш си е нещо напълно в реда на нещата.
Изобщо, това е подходът в повечето случаи.

Хвърлят се важни, съществени теми и се представят супер повърхностно. Както беше и историята с изнасилването на това момиче. В първите серии поне имаше някоя и друга сцена, на която плачех.  Joy Joy

Но не сме ние тези, които ще променят сценария. Така че, търпение, както казват турците.  Peace Peace

# 181
Халит с фенове - отново в Мол  Grinning Grinning
Снимката е от 24.11./2016г.

# 182
 wavey

Чудим се дали да пиша, щото пак само лошо ще казвам Mr. Green , ама то не се търпи, бе ooooh! снощи с такъв мерак се прибрах да гледам, но след първия час не изтърпях и хлопнах компа Rolling Eyes

Джевдет и Азизе  33uu След сценката с Ефталия, очаквах Азизе да се затвори в себе си, да си плаче, без да казва на никого... те я пратиха при свекърва и да се обяснява Rolling Eyes Джево пък трябваше да не смее да я погледне, а той най-нахално я призова в банята.. не че и там нещо съществено се случи, какъв беше смисълът Thinking Изобщо защо половината сериал е изнесен в хамама? Почвам да си мисля, че сценаристите имат хигиенни комплекси Rolling Eyes И имат страшен мерак да се блъскат! Явно ако искаш да убедиш някого, че вече не го обичаш, трябва да го насиниш целия. Джево откак се е върнал се опитва да убие жена си с вратата, да я блъсне по стълбите и най-вече - да и счупи ръката. А очаквах да не смеят да се докоснат! Операторската работа в сцените им за мен е много слаба - въпреки баналността, ако се акцентира на правилното място, може да се направи чудо! Но къде ти...  И диалозите им са повече от тъпи!
 - Това ли ме извика да ми кажеш?
 - Не, липсва ми да ми триеш гърба!
последвано от такава усмивка, сякаш снощи не е излязъл от на певачката къщата... smile3555

Гръцкото семейство - Васето и Леон ужасно слаби актьори, съжалявам. Команданъм от страх, че може някой да не го види, вика като улав, поне да е сигурен, че ще го чуят noear разбирам смисъла в това, но на актьора голям зор му дава, зачервява се и му изскачат жилите чак Rolling Eyes синковецът, с тоя рехав мустак, ме събаря от смях.. и така да не може да си докара сцените, жалко Naughty Вероника като избор на актриса е страхотна, и толкова може да се разгърне образът и, а досега я представиха като пиянка, която чат-пат изпада в транс, пък снощи и на врачка като я заведоха - съвсем олекна smile3555
Другото и чедо, Али Кемал, явно на нея прилича по алкохолизъм Grinning иначе момчето е здраво - с голи ръце намята двама въоръжени, машала Mr. Green
Йълдъз никаква логика - влюбена ли е в брат си, не е ли.. в първата серия мислех, че го ненавижда заради любовта му (която също смятам за извратена, но да сметнем, че го правят, за да изправят после двамата братя един срещу друг... а и ако ги оженят с Леон, детето им ще има ужасни вежди Mr. Green), после излезе, че и харесва да я харесва - затова ревнуваше от Елени, иска вниманието върху себе си.. след последните и думи, явно и тя има чувства Rolling Eyes кафам каръщъ Grinning
Баща и защо този мерак да я жени за Леон, Васката и без това му вярва безрезервно и го гледа в очите, колко ще се доказва още? и за сметка на дъщеря си ли?

Бабата също не ми харесва. Стои ми като кръпка към сериала, никакъв смисъл не намирам в присъствието и. Актрисата ли не може да я изиграе, толкова и е написана ролята и ли, но нещо куца (и тук) Grinning

Много имам да кажа още, но ще прекаля Laughing с 2 думи - не се надявайте много - тази серия и превод не може да я спаси Mr. Green Дано измислят нещо свястно в бъдеще Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Накрая ще взема да пиша на сценаристката Grinning като и е малък капацитетът, да оставя Б&Х да играят каквото си знаят, поне на тях да се порадваме Heart Eyes Heart Eyes

Хубав ден на всички! Hug Hug

# 183
Щуроооо  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug описваш драма, сестро, бива ли с такива описания - ми азе ще почина от смях бе  Joy Joy Joy Joy

За протокола не съм гледала още епизода, ще наваксам  Peace но баш ми е драго да ви четем  Hug

# 184
Дари, размаза ги бе, джанъм.

Къде ти е обективността?   Joy

Ако беше изчела снощи ЦЕЛИЯ туитър  Joy, щеше да видиш, че хората си нямат и понятие от твоите дертове. Гледат си дизито  и му се радват.  Laughing Laughing Laughing

Майтапът настрана, права си, но квото ни дадат това ще гледаме.  Peace

А и наистина има хора, на които всичко им е ок. И много харесват Йълдъз и Али. Пък малката ревла искат да я дадат на Леон.  Mr. Green

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 16:57 от varna_2

# 185
Дари,  Hug  bouquet

Толкова задълбочен анализ си направила, че кинокритиците пасти да ядат! Grinning

Цитат
Джево откак се е върнал се опитва да убие жена си с вратата, да я блъсне по стълбите и най-вече - да и счупи ръката.
rotfImbo rotfImbo rotfImbo newsm10

И в КД гледахме тежка драма, а коментирахме комедия  Joy, но там поне любовта ни държеше
и не ни пускаше.  Joy

Ще гледам до края, защото надали ще ги видя пак заедно като екранна двойка ,но жалко за таланта им. Исках да бъде поредният им страхотен  проект, но галиба няма да се получи. Cry

# 186
Някога, преди 100 години, хората вероятно не са се затваряли в себе си, изплаквали са душевните си болки пред най - близките. Хасибе е като майка на Азизе. Доверява й се не за първи път. Предполагам, че пренасят действието в банята, защото само там могат да останат сами / и в спалнята /. Не мисля, че сценаристите са с хигиенни комплекси, по - скоро търсят подходящ за епохата начин да покажат героите разсъблечени. Джевдет понякога е груб с Азизе, защото така са постъпвали / вероятно / почти всички мъже от онова време. Независимо колко много са обичали любимите си.
Войната още не е започнала. Не само съм търпелива, но и продължавам да се надявам, че нататък ще става по - интересно. И това, което сега липсва в повечето образи, ще ни го разкажат постепенно. Без да надскачат себе си, / и други автори имат по - слаби и по - силни изяви на таланта си / вярвам, че събитията, които пресъздават, са достатъчно благодатни за успех на сериала и авторите ще съумеят максимално да се възползват от тях.

# 187
Цитат
...вярвам, че събитията, които пресъздават, са достатъчно благодатни за успех на сериала и авторите ще съумеят максимално да се възползват от тях.

То точно това кара човек най-много да се ядосва. Че темата е безкрайно благодатна и хубава, но  сценаристите са безпомощни да я разгърнат. Отношенията между героите са генерално сбъркани. Убедена съм, ако се запазят абсолютно същите персонажи, но се промени динамиката и взаимоотношенията между тях, като резултат ще се получи много по-увлекателна история.

Вчера имаше една статия, в която сериалът беше критикуван, че показва гърците в прекалено добра светлина. Аз не съм съгласна. Има горе-долу добър баланс. На някои явно им се иска сериалът да има пропаганден вкус и гърците да са черни като дяволи, а турците целите в бяло. НО! Защо символ на добрината на гърците трябва да бъде генерал Васили? Толкова ли беше трудно да измислят истории на сърдечни, топли, трогателни отношения между обикновените турци и гърци, между съседите. Тази крепка дружба между Джевдет и Васили е направо нелепа. Айде Васко да кажем заблуден грък. Ами Джевдет? Аз още малко ще забравя, че е разузнавач и ще реша, че го е хванал стокхолмският синдром. Два пъти слушах сцената в банята, защото в първия път си помислих, че нещо не съм чула като хората. Ни в клин, ни в ръкав тръгна да разправя на Азизе, че знаела къде ходи мъжа й, но не гледала дъщеря си, която флиртува с Леон. Той бил решил, че й е време да се омъжи. Нямало по-добра партия от Леон. Какво прекрасно семейство били Вероника и генерала. Лошо ли щяло да бъде да е тяхна снаха?!!!!
Аз затова писах вчера, че Хилал открадна шоуто от главния герой. Тя е най-голямата родолюбка и героиня. Смешно е, но май само на нас. На сценаристите им е ок.

# 188
Извинявам се за нахлуването и за сигурно 100 пъти вече дъфкания въпрос, но къде мога да намеря първи епизод преведен? В датата и в вк са от 2.

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 16:40 от Neolita

# 189
Извинявам се за нахлуването и за сигурно 100 пъти вече дъфкания въпрос, но къде мога да намеря първи епизод преведен? В датата и в вк са от 2.

Да, от втори са.

Скоро ще е готов и първи. Предполагам, че ще го качат на същите места, където си открила и другите.
Просто проверявай.

# 190
Глупаво е да коментирам, без да съм гледала епизода с превод, но ми се струва, че най - важното от сцената в банята беше раната, която Азизе видя на гърба на Джевдет. Думата "османци" или "османско". Дали не й подсказа, че куршумът в гърба му е от своите, не зная. Видях и усмивка на лицето на Азизе - за секунда, Джевдет й каза нещо преди тя да излезе от банята...

Откъде започна неговото просветление. Джевдет е участвал във всички войни, водени от ОИ през последните десетилетия от съществуването й, / Азизе ги изреди в преден епизод / но резултатът от последната е, че държавата за която е проливал кръвта си, вече я няма. Неспособността на османската власт да победи, предателството на което стана свидетел в Солун, присъдата, която го очакваше, / ако Ешреф не го беше спасил / нима не обезсмислят не само неговата саможертва, но и на тези, които са платили с живота си - в името на Падишаха и империята. Месеци, години той е виждал как загиват хиляди войници и когато се опита да защити тяхната памет, беше обвинен в неизпълнение на заповед от един предател.
В каторжническия лагер Джевдет каза, че са ги изоставили, никой няма да ги спаси. И направи своя избор - да застане на страната на тези, които ще спасят родината - кемалистите. Не зная дали ние  успяваме да разберем какво е чувството, когато виждаш, че твоята държава изчезва, няма я. Можем да сравним с времето, когато българската държава престава да съществува и пада под османска власт за векове. Но от сегашна гледна точка едва ли усещаме достатъчно силно трагизма на българите, изгубили собствената си държава.
Джевдет прие да предаде и убие Илиас, за да извоюва доверието на гърците. За такава постъпка се изисква много голяма вътрешна сила и убеденост, че тръгва по единствения правилен път. И всичко, което прави, трябва да се увенчае с крайния успех. Затова той не може да си позволи да предизвика и най - малкото съмнение у Васили, / който също му спаси живота - в лагера. / Провалът е недопустим. Няма стокхолмски синдром. В мислите си обеща на Азизе, че гърците ще платят за всичко сторено. Виждаме и разговорите му с Ешреф. Но мисля, че ще е още по - нелепо, ако във всеки епизод Джевдет започне с думи да показва по някакъв начин омразата си към гърците, за да угоди на желанията на публиката и пресата. Когато застреляха войниците "предатели", камерата за миг ни показа изражението на лицето му, но той се овладя. Не би рискувал да ги спаси, веднъж вече не изпълни заповед на Васили - да убие Али.
Джевдет има две цели и виждаме, че ги следва неотклонно - да освободи родината и да си върне любовта на Азизе. Ще премине през много препятствия, понякога цената ще ни се струва прекалено висока, но трябва да успее.

# 191
Брей, много критики отнесоха сценаристи и режисьори.
И на мен ми беше скучна,
но ще потърпя да ги окъпем още два ,три пъти и тогава ще се
включа в справедливото недоволство.
hahaha

За сценария съм писала вече, няма ги тръпката,  напрежението, очакването, драмата, нито голямата любов.... с което да те зарибят и очакваш всеки следващ кадър , всяка следваща серия с нетърпение... не ми се коментира, без да съм гледала с превод, може и да греша...
Яд ме е на Джевдет- това ли е голямата му любов- да измъчва любимата си?! Ако не е редно да издава мисията си, да беше намерил някакво обяснение за визитата си при Ефталия, а не високомерно да я изостави с болката...
Разбирам , че трябва да се съобразяват с обстановката в в Турция , но могат да наблегнат на чисто човешки и семейни отношения за сметка на политиката... Thinking
Е, важното е да гледаме Халит и Бергюзар Heart Eyes

Лиле,аз мисля,че Джевдет не може да се вини за държанието си с Азизе.
Той е агент.Заложил е живота си,а вече и живота на своето семейство.
Непрекъснато трябва да доказва ,че твърдо е загърбил родината си и работи за гръцката държава
Семейството му с изключение на Йълдъз открито не приема гърците Това е допълнително затруднение за Джевдет. На саме той не се  държа грубо с Азизе? Само когато има чуждо присъствие и тя му
противоречи. 
Как аз виждам нещата за да сме свидетели   отново на голямата им любов?
Пробива трябва да дойде от към Азизе. Тя трябва  да приеме съпруга си променен,
така както той поиска от нея. Ако наистина го обича истински трябва да го направи,а не
да  се прави на патриотка.Нали каза,че той е нейната Родина? Да си гушне Родината ,
защото само до него би могла да моли,да плаче,да  увещава и да се надява,че отново до нея ще застане
предишния Джевдет
Лиле,може да не си съгласна с мен,но аз ако съм на нейното място бих казала:"Да извинява
Родината,но си искам мъжо! Те това е! Не ставам за партизанка  hahaha
По повод конфузното положение в което се отзова Джевдет след като Азизе го видя,първоначално мислех,че ако мълчи значи се признава за виновен,но сега мисля,че при липса на топли отношения между тях всякакви обяснения ще звучат фалшиво./Не знам какви реплики си размениха./

# 192
Цитат
Да извинява родината,но си искам мъжо!

rotfImao rotfImao

Точно.

Искам да кажа, че моите критики са най-вече към снощния епизод. И другите имаха трески за дялане, но не бяха толкова немощни.

Всичко, което сте написали за Джевдет е така и то беше показано добре в предишните серии. Но за какъв дявол ще жени Йълдъз за Леон? Азизе му каза, че до окупирането на града тя е ходила на училище, трябва да бъде образована, да има друго бъдеще. А точно Джевдет - не, вече и мина времето даже за женене, сакън да не прецъфти.  Да, тогава жененето е било първа грижа на родителите. Но Джевдет беше показан като друг тип мъж.  Той би трябвало да има малко по-прогресивни възгледи.   Тоест трябва да има някаква логика в образите.

Да не говорим, че ми е трудно да приема Берг като жена, на която й е време да търси мъже за дъщерите си. Да, не съм забравила, че тогава са се женили на по 16-17 и сигурно жените на възрастта на Берг са имали деца за женене, но въпреки това ми стои неестествено. Има време да играе такива роли, защо трябва изкуствено да я състаряват. Но да кажем приела е тази роля, няма как. Това не е голям проблем, защото, честно казано, не съм срещала критики в това отношение. На хората явно им е правдоподобно.

Но наистина е най-добре да си направите коментарите след превода.

И аз ще изчакам.

# 193
varna_2, благодаря за бързия отговор. Значи ще чакам, хич не ми се искаше да започвам да гледам от втори епизод. bouquet

# 194
Хахахаха!

Наде,  Joy Joy Joy Joy!
Не ставам за партизанка! Азито - не човек, а желязо. Джевдет също, Хилала и тя, само Йълдъзка се радва на живота  rotfImbo rotfImbo rotfImbo И Алито накъде заби? Вместо да  запретне ръкави ще гони михаля...
А колко лесно можеш да получиш пари - натупваш двама и готово... Joy Joy Joy
Що така тези жени сценаристки?! Laughing Laughing Правят, струват, мъжете по-читави ги изкарват. Жените са все едни такива прекалено праволинейни...

Дари, споделям мнението ти напълно.

Общи условия

Активация на акаунт