Зима на вратата чука, а в ръцете ОКТОМВРИйче гука!- 1 тема

• 30 873
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
И моята бебка както си суче изведнъж спира, прави една серия с широки усмивки и сладки гукания и продължава да цоца блаженно 😇
И тя обича много да се оглежда. Като я нося даже понякога имам чувството че ще си изкриви врата това дете от заглеждане.
Забелязах, че предпочита да гледа на ляво. Обръщам и главичката за да не се изкриви, но тя пак на там си я обръща.

# 421
Моето пате, като се нацока и се пусне от гърдата се протяга блаженно и въздиша  Mr. Green после остава няколко секунди с ръцете нагоре, за да се наслади на момента.

О, да разходките са задължителни и гледа, гледа, върти се  Simple Smile

От два- три дни кризите намаляват, ох  Praynig, дано е тенденция, а не затишие пред буря!

Искам да ви питам, като извадите стерилизатора от микровълновата, какво правите? Аз свалям кошницата и я слагам върху чиния със салфетка или сушката, но много се запотяват шишетата и не изсъхват  newsm78 пускам микровълновата на мах за 4 мин, много ли е, малко ли е?

И аз не й давам да се заглежда в телевизора, дори не го пускам, когато сме сами, но бабите много се забавляват, как се заглежда и хич не ми обръщат внимание, че казвам - не. Това телевизора е голямо облъчване, когато съм си сама, понякога с дни не го включвам, но откакто си имам гости-помагачи, постоянно ми бръмчи на главата и то във всички ста  #Crazy Crazy, ще полудея ама .... ще потърпя още няколко дни. Много ми е удобо, когато има някой една манджа да сготви, да подържи бебето, докато се изкъпя, но се изнервям вече от постоянното присъствие на някого. Врататите и стените са, като вестник, не можем да се уединим с ММ.
Е, поизпуснах малко пара, допивам си кафето и излизам на разходка, времето е идеално.

# 422
  • Пловдив
Здравейте!Нови попълнения приемате ли Wink
Аз бях с термин ноември,но бебенце реши да ни направи подарък за 10годишнина с баща й и се роди на 21.10(за 1стр.3.900кг,51см Милица).
За сега я кърмя успешно,но не е наддала много,само 0.500 за месеца и 6см  Rolling Eyes
Коликите ги борим с нищо вече.След като дадох 6вида капки и тя ставаше все по-зле реших само топличко на коремчето и масаж.Да не се хваля много,но минават с малко пъшкане и приплакване.Няма го онзи страдащ рев...
И аз вчера вадих по-големи дрешки,а снощи след баня се опита да гука вече.Толкова е хубаво!Това ми беше 4бременност и най после успешна след 8год мъки.
Хайде отивам да храня  Hug

# 423
Тук е мъгла  Crossing Arms

Ейнджъл, добре дошла!

# 424
  • София
Добро утро  Laughing

Ние изкарахме прекрасно снощи. Можело да има социален живот  Laughing Предвид, че по време на бременността имах няколко периода на легло, включително и последния месец и половина... Не бях ходила на гости от месеци Laughing

Бебокът слуша, усмихва се, яде, спа - перфектен беше  Simple Smile

Сутринта пак беше пълен памперса и всичко около него, до ушите  Crazy Доста време оглеждах как да го съблека, без да се налага да мия и косата  Mr. Green

С гледането ми е познато. Определено шарят очите - толкова любопитен. И аз не давам да се гледа телевизия. Като цяло аз гледам много рядко и обикновено телевизорът не е пуснат в нас. Само таткото като се прибере го пуска, че без NatGeo не мое да живей...  ooooh!

(Докато пишех и Pure_nature публикува Simple Smile )

Та малкият все се завърта да гледа телевизора, като е пуснат. Ако е легнал на ръцете ми, лекичко надигам ръка, така че да скрия екрана от погледа му, а той пък несъзнателно се надига, за да вижда  hahaha До някое време де, после ме поглежда мен, леко сърдит  Joy

angel eyes Добре дошла!  Hug

# 425
Не знаех, че вече могат да виждат, а аз се чудя защо докато го нося няма заспиване, даже не премигва, така зяпа наоколо. 😁
И аз имах два дни гости помагачи през деня и днес вече като ме питаха да идват ли откровено им казах, че не искам, за да си почина. 😁😁😁 Не е работа някой да ти обикаля из краката и да трябва да му обръщаш и на него колкото и да е внимание.

# 426
Ейнджъл, добре дошла!
И при нас е мъгла,а днес вече бях решила да излизаме на балкона.... уви 😁

# 427
Бабата гледаше с нея тв и това обяснява високата нервност на бамбина тогава. Нервната им система е крехка и тв ги натоварва освен, че и ги хипнотизира. Не искам повече никакви помагачи, даже и таткото. Само ме изнервят, ММ като я е гледал тази нощ и сега киселее. И не само това, все повече се привързвам към нея и не искам без нея. Постоянно мога да се занимавам с нея, толкова са интересни малките човеци. Майчинството е нещо което се развива и укрепва във времето. Като се върнахме от МД бях изпаднала в ужасна депресия и не я исках, хем се чувствах ужасно виновна, хем ми тежеше да се грижа за нея, а сега толкова много я обичам,мога по цял ден да я гледам как спи или си играес бибата, или гледа любопитно света наоколо, за миг не искам да я оставя. Превърна се в най-важното и невероятно нещо, което някога ми се е случвало. Колкото по силна връзка изграждаме,толкова по лесно ми е да я гледам.

# 428
Ейнджъл, добре дошла Simple Smile

# 429
  • София
Chuby Много съм съгласна с теб.  Simple Smile И според мен натоварва психиката. Като цяло всички шумове, цветове, движения превъзбуждат. Отначало стоях на пуснат телевизор, макар да не давам той да гледа, но е в стаята и го чува. Забелязах точно такова поведение - детето се изнервя. Откакто го спрях е много спокоен.

Когато е буден започвам да си играя с него, но по една игра. Това може да е да обикаляме и разглеждаме из нас, като разказвам какво виждаме, може да е разходка навън, разглеждане на огледалото, слушане на различни стилове музика и танцуване, слушане на детски песнички, игра с играчка, като ограничавам само до 1-2 играчки и съответно редувам играчките, гушкане, гимнастика и смях и т.н.

Въпреки това - недей да се откъсваш и изолираш, особено от таткото. Не е добре за теб в дългосрочен план. Нека да участва във всички дейности. Ако не се справя с някоя задача, може да обясниш, покажеш и да опита пак. Ако само ти се занимаваш с всички дейности по отглеждането и домакинстването и това се превърне от помощ за няколко дни - в норма, може да повлияе много негативно на отношенията. В такива случаи се променят очакванията и може всеки да се има за "жертва" за нещата, които прави, а другият не поема инициативата.  Hug

Майчинството е нещо което се развива и укрепва във времето.

bouquet

# 430
Аз също го обичам безмерно, но си признавам, че след пет часа истеричен рев, искам просто да го хвърля на някой и да изляза. По природа не съм особено търпелива и за съжаление, дори и бебето не промени това.

Когато е спокоен или просто мрънка, се опитвам да съм до него, но и с пълна сила се възползвам от наличието на баба в кризисни моменти и/или когато искам да изляза.

# 431
Честита радост, Angel, добре дошла сред нас!
Да ви издам една тайна  Wink - ширма ( аспиратор ) в кухнята добре се справя с приспиването.  Ние днес сме с колики и той ми е помощник, на бебка и харесва да го слуша и бързо се унася.

# 432
Много съм съгласна с това, че майчинското чувство се развива с времето и в началото може да е много трудно. Но сега, гледайки голямото дете и знаейки, че всички тези начални трудности, но и нежни бебешки моменти, отминават много бързо, гледам просто да живея на мига. Дори и мнооого да ми се спи, хаха.
Добре дошла на новата майка Simple Smile
И един въпрос към Ели. Хотелът, в който сте в Банско има ли детски кътове и въобще условия , подходящи и за два-три годишни? Тъй като ще прекарам повече от месец сега в България, обмислям да се разходи и аз извън София за седмица-две. Та търся варианти.

# 433
Бабата гледаше с нея тв и това обяснява високата нервност на бамбина тогава. Нервната им система е крехка и тв ги натоварва освен, че и ги хипнотизира. Не искам повече никакви помагачи, даже и таткото. Само ме изнервят, ММ като я е гледал тази нощ и сега киселее. И не само това, все повече се привързвам към нея и не искам без нея. Постоянно мога да се занимавам с нея, толкова са интересни малките човеци. Майчинството е нещо което се развива и укрепва във времето. Като се върнахме от МД бях изпаднала в ужасна депресия и не я исках, хем се чувствах ужасно виновна, хем ми тежеше да се грижа за нея, а сега толкова много я обичам,мога по цял ден да я гледам как спи или си играес бибата, или гледа любопитно света наоколо, за миг не искам да я оставя. Превърна се в най-важното и невероятно нещо, което някога ми се е случвало. Колкото по силна връзка изграждаме,толкова по лесно ми е да я гледам.
Ние с теб сме били май по едно и също време в МД (ако става въпрос за София)

# 434
И аз съм напълно съгласна с Chuby относно майчинството.
Иначе също съм на вълна ако може само аз да съм с детето най-добре. 😁

Общи условия

Активация на акаунт