Зима на вратата чука, а в ръцете ОКТОМВРИйче гука!- 1 тема

• 30 868
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Хммм, ами форума? Къде оставихте форума? Ами сестрите по съдба?  Mr. Green

Спят ли бебоците?

# 436
Аз го храня  Simple Smile

# 437
Ние се наядохме и чакам вечерната криза, една приятелка каза, че спането в коша за кола облекчава коликите, аз я сложих да спи на краката ми свита в ембрионална поза, завита с одеало, да видим ще има ли ефект. Като почне да мрънка от болка я люлея с крака, ще докладвам после има ли облекчение

# 438
Много съм съгласна с това, че майчинското чувство се развива с времето и в началото може да е много трудно. Но сега, гледайки голямото дете и знаейки, че всички тези начални трудности, но и нежни бебешки моменти, отминават много бързо, гледам просто да живея на мига. Дори и мнооого да ми се спи, хаха.
Добре дошла на новата майка Simple Smile
И един въпрос към Ели. Хотелът, в който сте в Банско има ли детски кътове и въобще условия , подходящи и за два-три годишни? Тъй като ще прекарам повече от месец сега в България, обмислям да се разходи и аз извън София за седмица-две. Та търся варианти.
Така, току що звъннах на рецепция да питам за детски кът, защото разбираемо с малкия не съм се интересувала Simple Smile Имат. За деца до 2год.възраст изискват придружител, т.е.родител влиза с детето. За над 2год.има аниматор и детето може да се остави само. В задния двор видях и някакви люлки и пързалка. Спа-то не е пригодено за деца, по мое мнение, няма детски басейн. Казаха обаче, че изграждат нов спа център, който ще заработи след Нова година, та предполагам, че там ще има.
Като цяло впечатленията ми от хотела са отлични. Голям минус на Банско е това, че масово хората се отопляват на твърдо гориво и зимата мирише на печки Sad От инфраструктурата има какво да се желае, особено за бутане на количка.

# 439
Аз окончателно спирам с Лефакса. Еспумизанът ми свърши и понеже имам половин шише Лефакс, го взех него за почивката. От вчера е на него и днес намерих в памперса ако с твърда консистенция, а не кашаво, както обикновено. Изясни ми се картинката и си дадох обяснение за трудностите с изхождането, от него е!
Иначе имахме голям късмет с времето. Беше много приятно и слънчево, от 12 до 16ч бяхме на разходка и съответно малкият спа през цялото време. Купихме няколко коледни подаръка, разходихме се, направих малко снимки. Мъжът ми отиде на спа, аз се излежавам с бебо, той пак заспа след като го нахраних.
На вечеря ходим в ресторанта на хотела, защото ни е най-удобно. Снощи например бебо напълни памперса почти веднага след като седнахме да вечеряме. Качих се до стаята и за 5 минути беше със сменен памперс и доволен. Иначе по тъмницата да излизаме с количката не е ок.

# 440
Ами да ви кажа незнам колко е правилно, но през деня откарваме в коша за кола в най-големите кризи не ни помагаше, но когато е спокойна спи с часове в него.
Сега сме хремави и много се плюнчим, а през ноща съм нинджа, защото понякога се дави, даже и баща и скача да я потупваме.

# 441
Ние спим от 14, а за последно яде в 13. Такъв сън отдавна не е имало чак вече съм в чуденка да го будя ли или не. Вие как правите будите ли на 4 часа за хранене или когато даде сигнал?
Аз след тези тежки кризи и това неспане, май ще го оставя да си спника. Щом не се буди, значи не е гладен ( би трябвало )

# 442
Ние спим от 14, а за последно яде в 13. Такъв сън отдавна не е имало чак вече съм в чуденка да го будя ли или не. Вие как правите будите ли на 4 часа за хранене или когато даде сигнал?
Аз след тези тежки кризи и това неспане, май ще го оставя да си спника. Щом не се буди, значи не е гладен ( би трябвало )
Не го буди, нека спи, след тая седмица, май всички бяхме във вихара на коликите, нека спът и си почиват и ние покрай тях.

# 443
Добре дошла на Ейнджъл в октомврийската група.
Вчера използвахме коша за кола, вместо коша за новородено и малкият си поспа вътре по време на вечерята. Изглеждаше като да му е доста добре вътре.
Относно помощниците. Напрягат ме тези, които са с нощувка и изискват внимание и грижи самите те. Ако имахме роднини в София, които да дойдат за час-два да гледат малкия, а ние с таткото да излезем, бих била напълно ок. Ама с преспиване и за дълго време, по-добре не. Границата ми на търпимост е много ниска и вече не мога да се съобразявам с никой друг, освен със съпруга ми. Най-добре ми е като сме си тримата, тогава щастието е пълно. Обожавам уикендите и ги чакам с нетърпение. От таткото не мога да се оплача, на него мога да разчитам за грижата за бебо или домакинството.

# 444
Аз в коша за кола не я оставям да спи, сега спи на краката ми, не смея да мръдна, даже пиша с един пръст от телефона, така пищя последните две вечери, че още ме държи.

# 445
Ние като имаме нужда от помощ я оставяме на майка ми, но това е рядкост,защото предпочитам да се оправяме сами. Откакто съм родила, нервите ми се обостриха и ме дразнят доста неща, така че предпочитам аз и бебка да си се гледаме без външна намеса, таткото милия е по цял ден на работа, него не го коментирам, когато може помага с каквото може, къпе я, чисти, пазарува когато аз не успея, но е доста плашлив като зареве в истерия и винаги ме напрагя на макс тогава.

# 446
И ние имаме нещо криза с тези колики.Като я гледам как се гърчи и на мен ми се реве.Аз съм благодарна,че родата живее наблизо и идват за по няколко часа иначе тотално щях да съм изтрещяла.
Да ви попитам ,тези от вас,които хранят с шишета на Авент,с кой номер биберон храните.До днес и давах с 1,но ми ядеше по 30мин и отгоре и го смених с 2,но незнам дали е правилно?Все пак и на биберона пише ,че е за 1+,но нещо ме гложди да не съм сгрешила.
И друг въпрос - взех от педиатъра на малката болничния за след раждане който дават- до 15.01 ми е.След това пак ли се продължава ,за да започне майчинството или нещо друго трябва да направя?

# 447
Яде с единицата на Авент, от двоката се дави. ММ мн помага, проблем е в неговата работа, искат да работи извъредно,а той иска да помага с бебето, мн се кара с шефа сии това го стресира допълнително.  Още спи а аз пиша с един пръст, беба е много емоционална, трябва постоянно да усеща сигурност, тогава е мечта, има ли обаче никакъв стрес кошмара е пълен. Постоянно търся изрочника на стреса, днес изобщо не съм пускала тв и е супер спокойна

# 448
Ustina, аз имам шишета на Авент. Още сме с биберон 1, но нашият хапва бързо, за 10-15мин макс се е наял. Няма лошо да слагаш 2, ако струята не тече прекалено бързо и не се дави и улива. До дете си е, ти ще усетиш, дали му е удобно с двойката. Аз не мисля, че има проблем.
Моят болничен от педиатърката е до 30.12 и тя ми каза, че това е последният. После май трябва пред работодателя да се попълни някаква декларация и започва да си тече регулярно майчинството за първата година, без да трябва да представяме повече документи. Да ме поправи някой, ако греша, но мисля, че е такава процедурата.

# 449
И ние имаме нещо криза с тези колики.Като я гледам как се гърчи и на мен ми се реве.Аз съм благодарна,че родата живее наблизо и идват за по няколко часа иначе тотално щях да съм изтрещяла.
Да ви попитам ,тези от вас,които хранят с шишета на Авент,с кой номер биберон храните.До днес и давах с 1,но ми ядеше по 30мин и отгоре и го смених с 2,но незнам дали е правилно?Все пак и на биберона пише ,че е за 1+,но нещо ме гложди да не съм сгрешила.
И друг въпрос - взех от педиатъра на малката болничния за след раждане който дават- до 15.01 ми е.След това пак ли се продължава ,за да започне майчинството или нещо друго трябва да направя?
След дните от педиатър се подава декларация при счетоводителя на фирмата,.той ги пуска към НОЙ, И от там на татък до годинката или по точно до изтичане на 410 дни нищо не се прави

Общи условия

Активация на акаунт