Зима на вратата чука, а в ръцете ОКТОМВРИйче гука!- 1 тема

• 30 848
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Chuby, в самото начало много повръщахме и педиатъра ми каза да се изцеждам, а не да кърмя и да му слагам една лъжичка АМ в кърмата, за да я сгъстявам и да не повръща. После пък се оказа, че сме имали гъбички и може те да са го карали да повръща. После пък минахме на тезата, че си има лек рефлукс, който ще се израсте. Но аз продължих да цедя и да давам от шише. А последните дни не му смогвам на яденето - буди се пак през 3 часа и един път давам кърма, на другия АМ. АМ е НАН ХА1. Но не е за първи път да го опитва, просто порцията стана по-голяма... иначе според мен мога да пробвам да го кърмя, но ме е страх да не го държа гладен... всички казват, че с помпа се цеди много по-малко, а бебето може да изсмуче повече, но срах лозе пази.

# 481
Chuby, в самото начало много повръщахме и педиатъра ми каза да се изцеждам, а не да кърмя и да му слагам една лъжичка АМ в кърмата, за да я сгъстявам и да не повръща. После пък се оказа, че сме имали гъбички и може те да са го карали да повръща. После пък минахме на тезата, че си има лек рефлукс, който ще се израсте. Но аз продължих да цедя и да давам от шише. А последните дни не му смогвам на яденето - буди се пак през 3 часа и един път давам кърма, на другия АМ. АМ е НАН ХА1. Но не е за първи път да го опитва, просто порцията стана по-голяма... иначе според мен мога да пробвам да го кърмя, но ме е страх да не го държа гладен... всички казват, че с помпа се цеди много по-малко, а бебето може да изсмуче повече, но срах лозе пази.
Ех, не мога да се сдържа и ще си кажа какво мисля, извинявай. Яд ме става така като чета как от такива съвети без нужда се стига до прекратяване на кърменето. Няма да е гладно детето ти, ако го кърмиш, а и кърменето ще стимулира млекопроизводството и ще имаш толкова, колкото му трябва на бебето. Дори и да има гъбички детето,  те се лекуват и можеш спокойно да го кърмиш. Гъбичките не налагат спиране на кърменето. И рефлуксът не е причина да не кърмиш или да изцеждаш и да смесваш с АМ (от опит говоря, голямата ми беше с много силен рефлукс, месеци наред плувахме вкъщи в повърнато мляко). За бебе с рефлукс е най-добре да го кърмиш, поради лесното усвояване на майчиното мляко. Това не е (само) мое мнение, а ми го казаха специалистите, с които се съветвах тогава. Има други трикове за намаляване на повръщането, като по-дълго държане в изправено положение след хранене, хубаво уригване,  спане под наклон от около 30 градуса...
Писах ти с най-добри чувства,  успех каквото и да решиш за вас.

# 482
Педиатъра лекува бебето по думите на ммайка му,като едно време, при турците като са лекували жените по думите на мъжете им. Аз колко глупости чух от тях, повръщат като преяждат, нервни са, прегладнели и тн. Моята като си ядем на тихо в стаята малко преди час за манджа си е ок. Сега пък не спира да дудне нещо, гука определени срички и и тече лига от устата постоянно и прави петна по пелената. Изглежда като повърнато, а то не е, та като си гледаш детето сам виждаш повече нещата.

# 483
Ех, не мога да се сдържа и ще си кажа какво мисля, извинявай. Яд ме става така като чета как от такива съвети без нужда се стига до прекратяване на кърменето. Няма да е гладно детето ти, ако го кърмиш, а и кърменето ще стимулира млекопроизводството и ще имаш толкова, колкото му трябва на бебето. Дори и да има гъбички детето,  те се лекуват и можеш спокойно да го кърмиш. Гъбичките не налагат спиране на кърменето. И рефлуксът не е причина да не кърмиш или да изцеждаш и да смесваш с АМ (от опит говоря, голямата ми беше с много силен рефлукс, месеци наред плувахме вкъщи в повърнато мляко). За бебе с рефлукс е най-добре да го кърмиш, поради лесното усвояване на майчиното мляко. Това не е (само) мое мнение, а ми го казаха специалистите, с които се съветвах тогава. Има други трикове за намаляване на повръщането, като по-дълго държане в изправено положение след хранене, хубаво уригване,  спане под наклон от около 30 градуса...
Писах ти с най-добри чувства,  успех каквото и да решиш за вас.
Не знаеш колко имах нужда да прочета нещо такова, от човек минал по пътя. Говоря най-вече за повръщането, гъбичките ги овладях. Днес това си мислех да спра тази тъпа помпа и да се кърмим. И без това, дори и в момента, тъй като не съм се цедила 4 часа и вече съм подгизнала от кърма и си я събирам в шепите буквално. След като я има и бебето си суче, защо да се мъча с тея помпи. По 1 час да цедя 100 мл. Вече месец и половина аз съм нон стоп гола с помпа на гърди... Оплаках се... олекна ми.

# 484
У дома сме си. Пътувахме супер, даже на връщане минахме през мола за някои бързи покупки. Пристигна ни и бебефона от Емаг изневиделица, нямах смс, че ще го доставят днес. Сега ще го изтестваме.
За тези от вас, които ползват капки с лактаза, а не симетиконови, от кои сте доволни-Био Амика, Абоколикен или Колийф. От вчера нищо не съм давала, Лефаксът съм го описала и се чудя дали вместо Еспумизан да не пробвам тази седмица тези с лактаза. Поне до събота, а после се надявам боуенът да облекчи положението.

Последна редакция: нд, 27 ное 2016, 17:57 от eli_dzh

# 485
Аз давах Абоколикен. Веднъж на ден по 5 капки.

# 486
Какво ти е мнението за Абоколикена, Кристи?

# 487
Лид, аз бих спряла изцеждането, знам колко е трудоемко. Кърми на поискване, оригвай по-често по време на хранене, дръж го изправен след хранене по 30тина минути... Ще го израсте това повръщане за няколко месеца, не се притеснявай. Аз в кви филми се бях вкарала, не е истина и разбирам как се чувстваш.

# 488
  • София
Минавам да кажа здравейте за днес Simple Smile

Нещо ни се разминават с мъжа ми представите за почивка и изкарване на времето заедно. Той си гледа някакви глупави предавания, пък на мен ми се иска да си обръщаме внимание, а не просто да сме си в нас заедно. Хем се опитвам да го комуникирам, хем нещо не се получава. Тъпо ми е и се оплаках Sad

# 489
Лид, аз бих спряла изцеждането, знам колко е трудоемко. Кърми на поискване, оригвай по-често по време на хранене, дръж го изправен след хранене по 30тина минути... Ще го израсте това повръщане за няколко месеца, не се притеснявай. Аз в кви филми се бях вкарала, не е истина и разбирам как се чувстваш.

Благодаря много за подкрепата.  Hug
Но не е ли късно вече да почваме кърмене, при положение,че той вече си иска по 100-110 мл. На хранене, а аз едвам изцеждам толкова.

# 490
Роузи, обясни му, че имаш нужда от разнообразие през уикенда. Ти сигурно цяла седмица си стоиш с бебо у дома и това са единствените дни за социализация. Изкарвайте бебо на разходки, ходете в парка, срещайте се с приятели. Поне ние това правим и така си чакам почивните дни с нетърпение и желание да ги споделим тримата. Детето не е пречка човек да си прекарва времето приятно. Ето, идва Коледа, украсете заедно у дома, създайте си коледен дух и настроение. Сподели го с него, че мъжете в общия случай не са тия, дето се сещат сами. Всичко ще си дойде на мястото:)

# 491
Лид не прави моята грешка да спираш да кърмиш.Аз така спрях и сега всячески се опитвам да възстановя някаква лактация.Знам,че кърмата ми няма да й е достатъчна,но все пак е нещо.Можеш да му даваш кърма,а след това АМ.
Ние пак сме в някаква серия на мрънкане и рев.Имам чувството,че като сме само двете й е по-спокойно й е кротичка,но мъжа и малкия като са наоколо и шумове доста и се изнервя.Разказа ми играта тези дни.
И аз ви се оплаках и отивам да я утешавам,.че пак ревна.

# 492
Ами не мисля, че е късно. Ако чувстваш, че имаш малко кърма ( но щом пишеш,  че подгизваш от мляко, не е толкова малко), можеш да добавяш адаптирано сега и постепенно да преминете само на кърма. Детето е донесено и здраво, нали? Давай гърда на поискване и гледай дали пишка и ака редовно, да наддава постепенно.
Кърмата се произвежда по време на кърмене и наистина детето изсмуква много повече отколкото ти ще изцедиш. Имам опит с кърменето, но ако искаш,  можеш да се посъветваш с консултант.

# 493
  • София
eli_dzh Благодаря! Обясняавам уж, ама ... дано се напаснем как да прекарваме времето. Нещо ми стана и по-нервно, щото очаквам нещо друго. Сега малкият е изкъпан, яде в момента. Чакам с нетърпение да приключи и ще гледаме един сериал, който и двамата харесваме.

# 494
Така направих тази вечер дадох да суче и после само 30 мл. АМ. Доносени сме и здрави. Аз кантар нямам вкъщи защото ще психясам със сигурност знаейки се какво представлявам, но на първия месец на консултацията беше качил 900 грама.
Дано да ни се получи с преминаването изцяло на кърма.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт