Зима на вратата чука, а в ръцете ОКТОМВРИйче гука!- 1 тема

• 30 801
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Не издържам вече с тази помпа... само мисля ще ми остане ли време да изцедя достатъчно или не... и до днес всички ми казваха ако искам да спра... а днес като казах аз, че мисля да спирам и взеха да ми правят физиономии....
Най важното е да си спокойна,за да е ок и бебето.А заради рефлукса ли не му даваш от гърда Hug

Не, аз забравих да спомена и другото, с което ме уплашиха на 2 ден още в болницата-къса юздичка. Почна се той не може да суче, няма да може да казва някои букви, спешно идете да му я срежат и т.н. и т.н. и на следващия ден друга педиатърка няма нищо такова, рано е да се прави каквото и да е, вярно е че е малко къса, но е възможно да се израсте. И сега като го сложа на гърда гледам, че захапва предимно зърното и много малко от ареолата. Иначе в устата му е пълно с кърма, понякога даже му тече по бузите от лакомията му, но се притеснявам за захапването му. И то стават хиляда и едно притеснения. Но днес и той е много крив и цял ден го разнасям и не ми остана време за цедене, успях само два пъти и вече психически не издържах, защото така е най-гадно, ако нямаш кърма го приемаш и си действаш, но така да имам и да не давам ме кара да се чувствам лоша майка, а давам ли да суче си мисля, че горкото не се храни и пак съм лоша майка. Има го и това, че докато съм го сложила дърпа много бясно зърното и го изтърва понякога и после отваря една голяма уста и почва с езика все едно се мъчи да захапе и не може и аз още повече се филмирам, че е заради юздичката и то горкото не може да се нахрани.
Май много дълго стана и объркано, но го излях всичко поне.

# 616
Не издържам вече с тази помпа... само мисля ще ми остане ли време да изцедя достатъчно или не... и до днес всички ми казваха ако искам да спра... а днес като казах аз, че мисля да спирам и взеха да ми правят физиономии....
Прави нещата, както ги усещаш, бебето се нуждае от спокойна майка.  Hug не ги мисли, кой, какво, как и защо. И слънцето не огрява навсякъде, а ти трябва да огрееш само бебето си.  Hug

Шо, благодаря  Hug
Ох, патето ми заспа на рамото, дано поспи поне час, защото е много кисела.

Благодаря за подкрепата, така и трябва. Но да гледам нацупени физиономии и въртене на очи и ми идва ... а довчера "стига си се мъчила,  как издържаш" и т.н.

# 617
Ели, аз понякога ползвам ректалния термометър да ускоря процеса, като я видя, че се напъва, събира очите и приплаква, проверявам температурата с ректалния термометър и тя върши по лесно голямата работа.

Сега пак ще досаждам с тази люлка, но се люлее на нея, гука, хили се и пръцка, а по това време се превиваше от болки, пищеше докато станеше виолетова и се задъхваше и беше просто един АД

По колко време я слагаш вътре? Спазваш ли ограничението от 2 часа? И колко пъти на ден? И хайде покажи ни я тази люлка.  Simple Smile

# 618
Аз незнам какво й става на мойта,но е толкова кисела,че...капнаха ми ръчичките от разнасяне.Вече е близо 6 кг и много ми тежи.Иска само на ръце и да обикалям апартамента,а тя да разглежда.Като спра да ходя и започва един рев... А сложа ли я в леглото или кошара е някакъв ад.Реве та чак се засинява.Период ли е ,какво ли? Съмнявам се да са колики...
Оплаках се и аз, връчих я на ММ сега да се оправя с нея, пък аз даже нямам и време да погледна какво сте писали  Grinning
Същото е и вкъщи и аз се надявам да е просто еднодневни мъргазуване,а не постоянна тенденция.

ПС: Извинете за многото съобщения, но не знам как се поставят няколко цитата в едно.

# 619
Ели, това ни е шезлонга
http://newviva.bg/-/981-kinderkraft-easy.html
Тези на Киддо са уникални, по-хубави от нашия и да ти кажа бих вложила тия пари в тях, но вече купихме този
Ректален имам на Чико, много е лестно, намазваш върха с крема за дупе и нежно го пъхаш в ануса, после го вадиш. Правя го върху чист памперс, да не реши да действа бързо / че и това се е случвало/ Crazy

Задължително един час се люлее да компенсираме лашкането с количката, а после я слагам по няколко минути за успокоение или да заспи, но шезлонга не спестява обикалянето и зяпането. Мир да има като се нахрани, трябва да седи изправена / разбира се на моите ръце/ и тогава я разнасям да гледа, понякога не ми дава по половин час да седна, само да подслоня кълка и тя надува гайдата. Та размъкваме се, но уморя ли се много - пуф, в люлката, тя почва да мрънкоти, но след 10 минути се успокоява. Е, до някое време и пак почва да реве да я разнасям, но ако не е тази люлка подозирам, че ще обикалям по 12 часа къщата  Laughing Laughing Laughing

Последна редакция: вт, 29 ное 2016, 22:16 от Chuby

# 620
И при нас се обикаля здраво. Трябва задължително да е на рамо и да наднича, иначе не се приема Joy

# 621
Ох, същото е и при нас, затова не пиша - да не повтарям.  Sad

# 622
Най важното е да си спокойна,за да е ок и бебето.А заради рефлукса ли не му даваш от гърда Hug

Не, аз забравих да спомена и другото, с което ме уплашиха на 2 ден още в болницата-къса юздичка. Почна се той не може да суче, няма да може да казва някои букви, спешно идете да му я срежат и т.н. и т.н. и на следващия ден друга педиатърка няма нищо такова, рано е да се прави каквото и да е, вярно е че е малко къса, но е възможно да се израсте. И сега като го сложа на гърда гледам, че захапва предимно зърното и много малко от ареолата. Иначе в устата му е пълно с кърма, понякога даже му тече по бузите от лакомията му, но се притеснявам за захапването му. И то стават хиляда и едно притеснения. Но днес и той е много крив и цял ден го разнасям и не ми остана време за цедене, успях само два пъти и вече психически не издържах, защото така е най-гадно, ако нямаш кърма го приемаш и си действаш, но така да имам и да не давам ме кара да се чувствам лоша майка, а давам ли да суче си мисля, че горкото не се храни и пак съм лоша майка. Има го и това, че докато съм го сложила дърпа много бясно зърното и го изтърва понякога и после отваря една голяма уста и почва с езика все едно се мъчи да захапе и не може и аз още повече се филмирам, че е заради юздичката и то горкото не може да се нахрани.
Постъпи както го усещаш,защото психически се натоварваш Hug
Според мен може да си му даваш от гърда,доколкото съм запозната бебетата на си намират начин да сучат.Сега като раждах другото бебенце в стаята беше с направо със захванато езиче и си сучеше без проблем.Също можеш да следиш броя на пълните памперси,за ориентир.
Във ФБ има група За Дългото кърмене и има доста материали,а и координати на консултанти.Но въпреки всичко постъпи както го чувстваш,защото си от първостепенно значение за бебче Hug

# 623
  • София
Ехее, изписали сте много страници за 2 дни  Hug

Коледно ми стана. Вчера спря тока при нас - планирано било... Топлим се на климатици, а като ми обявиха 8 часа без ток, взе да става студенко. Затова се опаковахме и на раходка. Ходихме да купуваме подаръци и се уредихме с няколко Simple Smile Имам си и нови коледни топки за мини елхата  Party Днес украсих в нас и ми е много гот.  Laughing Почвам да правя утре меденки... страхотен уют ми създава миризмата на мед и канела.

Младежът вчера се държа геройски на разходката - спа, яде, гледа любопитно, смя ми се в колата. Вечерта си мрънка де, не може да имаме ден без мрънкотене.

Днес си спим целия ден. При нас вали страхотен сняг. Живеем на едно по-диво място (на 500 м от няколко километра гора) и е адски красиво. Като погледнеш през прозореца се вижда само бяло и чисто, а боровете са с натрупан сняг. (няма коли, няма сгради, няма кал) В Рая сме  Laughing Днес не излязох, но се навивам утре да се метна в някоя пряспа  Crazy

Малкият проплаква почти след всяко ядене. Подозирам, че не му стига, но не смея да увелича дозата. Сега е на 5 хранения по 170 мл. На няколко пъти обаче ми проплаква и по време на самото хранене. Незнам дали не е от млякото. Чудя се дали да сменя храната. Най-много от това ме е страх, но нямам някакво сериозно обяснение. Все съм чела, че децата свиквали с едно, смяната може да не понесе добре и да се внимава. Ама...

# 624

Според мен може да си му даваш от гърда,доколкото съм запозната бебетата на си намират начин да сучат.Сега като раждах другото бебенце в стаята беше с направо със захванато езиче и си сучеше без проблем.Също можеш да следиш броя на пълните памперси,за ориентир.
Във ФБ има група За Дългото кърмене и има доста материали,а и координати на консултанти.Но въпреки всичко постъпи както го чувстваш,защото си от първостепенно значение за бебче Hug

Така ще направя - както на мен и бебче ни е добре.  Hug Така или иначе само двамата с ММ си го гледаме. Всички останали са само да дават акъли (и да правят физиономии)

# 625

Така ще направя - както на мен и бебче ни е добре.  Hug Така или иначе само двамата с ММ си го гледаме. Всички останали са само да дават акъли (и да правят физиономии)
То нали знаеш всеки дава непоискани съвети обикновено,а вие усещате най-добре какво да направите
Аз колко съм патила едно време с каката роман мога да напиша.
Нещата се оправят като теглиш една м....а на всички Wink

# 626
Снощи в 23 мъжа ми я приспа за 10 Мин,а  при мен плачеше дете си е искало тати хихи Simple Smile и ей сега се събуди

# 627
И ние ядем, както винаги в този час  Grinning

# 628
И ние, и ние ядохме. Хихи Joy

# 629

Общи условия

Активация на акаунт