До момичетата в Бургас - информация за гинеколог - 7

• 144 255
  • 766
  •   1
Отговори
# 420
  • Сливен
Благодаря ви много аз БХС си го правих  при доктора който ми прави ин витрото но той вече ме оставя в ръцете на доктора който  ми води ЖК  но той нищо не ми е казал за фм

# 421
  • град-държава
Не знам защо не са те информирали и са пуснали единствено БХС. Двете се правят в разстояние не повече от 2 дни доколкото помня. Най-добре в един ден. На мен кръв за БХС ми взеха веднага след като приключи ФМ и след няколко дни си получих резултатите заедно със заключение от двете изследвания. Тогава ми ги прави д-р Мануелян, а следващите две фетални бяха при д-р Панайотова.

Последна редакция: ср, 31 май 2017, 13:26 от Vermilion`

# 422
Силно се съмнявам доктор, правил инвитро да не измери необходимите неща за БХС - всъщност без да са попълнени данните от ФМ в бланката за БХС не мисля, че въобще ще го направят.
Иначе аз правих и късния БХС в 16 седмица, а така също ходих и при Сигридов в 20-та. Тогава той ме попита дали Мануелян вече работи след майчинството - обучавала се е при тях доколкото разбрах.
При Троянчев трябва да си запишеш час поне 3-4 седмици по-рано. Личното ми мнение е, че е по-добър от Парушева. Видя неща, които тя определено беше пропуснала при преглед няколко дни по-рано.

# 423
  • Сливен
Силно се съмнявам доктор, правил инвитро да не измери необходимите неща за БХС - всъщност без да са попълнени данните от ФМ в бланката за БХС не мисля, че въобще ще го направят.
Доктора ме гледа на УЗИ мери си там и каза че всичко е ок.И след това ме прати да  ми вземат кръв.

# 424
  • Сливен

[/quote]
Минчев пред Кироваков не ми се струва добър избор... Не съм ходила при Кироваков, но съм го виждала как се отнася към пациентките си в отделението - определено е загрижен и обръща достатъчно внимание. А Минчев според мен само на приказки го има.
[/quote]
Може и така да е на Минчев изглеждаше мн по загрижен а и мн добре се познават с доктора ми от ин витрото.Това е че не искам да раждам в бургасмед.А и вчера звъннах за час при кироваков и нямаше ако отида 4 път без час ще ме линчува 😔😔😔

# 425
Аз правих БХС и ранна ФМ в 12 седмица, но вече съм към края на 15 и трябва да си записвам час и за втората ФМ. Първата я правих при Димитрова в Поморие, доволна съм, просто ако има добър специалист в Бургас, който може да ми свърши работа, не виждам смисъл в разгара на сезона да се друсам в задръстванията до Поморие.
Ще пробвам да издиря тези, които казахте и да видим дали ще ме огрее да си запазя час при тях.

# 426
Здравейте , какво ви е мнението за д-р Радослав Горанов ? Има ли раждали при него? Също така видях тук положителни и отрицателни мнения за д-р Парушева, бихте ли ми я препоръчали за изследвания фетална морфология и Даун?

# 427
  • Сливен
Здравейте днес звъннах на  д-р Милена Мануелян въпреки че беше ангажирана се държеше мн мило и ми обясни всичко.Звучеше много жизнерадостна.Сега е на конгрес след 20 почва работа каза към 15 да и звънна за час.

# 428
Др Татарова започва от 8 юни в Лайф Хоспитъл вторник и четвъртък следобяд, но ми каза, че ще мине малко време докато започне да работи по ЗК. При Калчева ще преглежда на частно.

# 429
Здравейте , какво ви е мнението за д-р Радослав Горанов ? Има ли раждали при него? Също така видях тук положителни и отрицателни мнения за д-р Парушева, бихте ли ми я препоръчали за изследвания фетална морфология и Даун?
Аз съм изключително доволна от Горанов - малко странен понякога, но като си хване пациентката да я следи, го прави както трябва.
За ФМ - в Бургас май най-добрият избор към момента е Троянчев (макар че аз лично бях скептично настроена към него в началото). Това, което той видя и предвиди седмици по-рано, никой друг не  забеляза.

# 430
благодаря zlат_na  Simple Smile Имам време още малко да си помисля къде, да направя ФМ , др Горанов ми препоръча др Парушева ,не бях и чувала за   др Троянчев (благодаря за името му ) Simple SmileНе съм много запозната с изследванията покрай бременността но и доктора доста бързаше и първият ми преглед, на който трябваше да се види сърдечната дейност мина много бързо с разговори по телефона му и не успях да разбера дали преди изследването за Даун трябва да си пусна и други изследвания или да чакам до 12 седмица и да не правя абсолютно нищо .....Бихте ли ми казали дали е добре да отида на преглед преди 12 седмица отново и дали трябва да си пусна и други изследвания

Последна редакция: пт, 02 юни 2017, 22:47 от Ina11

# 431
благодаря zlат_na  Simple Smile Имам време още малко да си помисля къде, да направя ФМ , др Горанов ми препоръча др Парушева ,не бях и чувала за   др Троянчев (благодаря за името му ) Simple SmileНе съм много запозната с изследванията покрай бременността но и доктора доста бързаше и първият ми преглед, на който трябваше да се види сърдечната дейност мина много бързо с разговори по телефона му и не успях да разбера дали преди изследването за Даун трябва да си пусна и други изследвания или да чакам до 12 седмица и да не правя абсолютно нищо .....Бихте ли ми казали дали е добре да отида на преглед преди 12 седмица отново и дали трябва да си пусна и други изследвания
За изследването за Даун ти трябва само един преглед тип ФМ - да замерят нужните неща. След това отиваш в някоя лаборатория, вземат ти кръв и си я изпращаш в Националната генетична лаборатория - изследването от миналата година там е безплатно. Само отвори сайта им, за да си изтеглиш нужните документи, които трябва да изпратиш с кръвта. Който и да е куриер, с пратка от днес за утре, ще ти свърши работа. Бургаските лаборатории също правят БХС, само че цените са подобаващи. Някой беше писал преди време, че цената в Девата за ФМ+БХС доближава 200 лв.

# 432
  • Сливен
Момичета здравейте може да е малко тъп въпроса ама на мен ми е важно.По време на бременност как ви взимат МБ.Понеже аз от това желязо ( спекум ли нз как точно го наричат) все кървя.В клиниката която бях мб ни е вземаха с една по дълга пръчица накрая с тампон.Само цитонамазка ни взимаха със помощта на желязото

# 433
На мен в св. София и в девата със спекулум, но пластмасов, еднократен, разопаковат го пред теб. И аз веднъж прокървих. Ако е само за микробиология, пробвай да помолиш лекаря да е само с тампон, не знам доколко е редно и дали има значение за резултата.

# 434
  • Сливен
На мен в св. София и в девата със спекулум, но пластмасов, еднократен, разопаковат го пред теб. И аз веднъж прокървих. Ако е само за микробиология, пробвай да помолиш лекаря да е само с тампон, не знам доколко е редно и дали има значение за резултата.
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт