Мама е с коремче вече, а отвътре я побутва АПРИЛското човече - Тема 8

• 53 584
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Днес беше страхотен ден Hug Екипирах се като за планински преход, нахлузих апреските и цял ден съм пеша Mr. Green Голяма игра направихме в снега, голям кеффффф Grinning

# 526
Термометър имам този http://apteka.framar.bg/30025187/%D1%85%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BC% … 0%BD%D0%B5-925083
Може да се каже, че съм доволна. Но повече ми харесва обикновения спиртен. Повече вяра му имам определено.
За стая имаме ето този - http://www.pakostnik.com/bg/termomet-r-za-voda-i-staja-oktopod-chicco . За 5 години и нещо един път сменяхме батерии само, много здрав излезе, а бая изтървания е видял.
Димитрина, като е казала жената да не се притесняваш явно няма за какво. Ще го израстне това чудо, спокойно.

# 527
Момичета, връщам се от фетална.
Всичко с бебчо е повече от идеално , с изключение на 1 - стеснение на червото някакво видя лекарката. Каза, че няма страшно, че може да е от нещо, което съм яла и че трябва да го следим, но аз много се наплаших.. Ще полудея.. много се притеснявам. Разбрахме се с лекарката да ида на 26-ти декември да ме види пак.. честно ви казвам, толкова се притесних, че и в момента плача  .. Cry

Незнам какво ти е видяла гинеколожката, но вместо да се притесняваш, отивай на гастро да те види.Мен ме болеше в дясно под реброто, но доктор Михова директно ми отказа да ме гледа и ме прати на гастро.  Гастрото прегледа и бебето и каза,че и двете сме добре( с малки забележки при мен)   
Сега прочетох,че става въпрос за бебето 😒 дано всичко е наред!

Последна редакция: вт, 29 ное 2016, 20:01 от Bella_83

# 528
Дано, момичета.. защото ако не изчезне този проблем след раждането ще трябва да го оперират.. поне така прочетох в нета, че се процедира.. Cry

# 529
  • София
И какво? Ако се наложи, ще се оперира и всичко ще е наред! Даже е добре, че са го установили пренатално. Разбира се, ще стискаме палци да не се наложи, но дори и в обратния случай, важното е, че накрая всичко ще е наред. Горе главата Hug

# 530
  • София
Спокойно, всичко ще е наред. При нас на първата фетална видяха проблем с клапа на сърцето и пак така ни викнаха след 2-3 седмици и го беше израстнало мъничето. Сега ще направя и още една ФМ при Сигридов за по-голяма сигурност.

# 531
Дано, момичета.. защото ако не изчезне този проблем след  раждането ще трябва да го оперират.. поне така прочетох в нета, че се процедира.. Cry
Дивертикулит ли?!

# 532
Дано, момичета.. защото ако не изчезне този проблем след  раждането ще трябва да го оперират.. поне така прочетох в нета, че се процедира.. Cry
Дивертикулит ли?!
Какво е това, Нана?
Казаха ми само, че има стеснение на червото/червата, не разбрах с точност.
Доки ме пита дали съм яла нещо люто, но и отговорих, че не съм. Каза, че може да изчезне и ще го следи, но да не се притеснявам. На ехографската снимка се вижда като тъмно петънце ниско в коремчето му..
Ама няма как да не се притеснявам.. С ММ цял ден сме разтроени.. как ще изчакам до 26 декември не знам..
Ще се опитам да се стегна, благодаря ви за загрижеността. Ако някой знае нещо нека ми пише..  bouquet

# 533
  • Варна
Може изобщо да не се стигне до там, не се тревожи. А дори и да се наложи операция, вярвам че ще се оправи проблема. Все пак е казала че след месец ще каже за по сигурно, а и ти е казала да си спокойна. Бебчето се развива все още, не забравяй.  Hug Спокойно

# 534
  • Бургас
Много е тъпо така като ти пуснат "мухата"  Confused Докторът е казал да не се притесняваш. След като го е казал, значи няма нищо обезпокоително. В крайна сметка той е длъжен да каже какво вижда, но за нас, майките - и най-дребното нещо се приема трагично. Нормално е да се тревожиш, но тези емоции не са полезни нито за теб, нито за бебето.

# 535
На мен на ранната фетална ми казаха, че и двете бъбречета са с уголемени легенчета. И пак, няма да се притеснявате, може да се оправи. Познай дали не се вкарах във филма и аз. Но и моето го израстна. Не чети и се доветрявай на лекарите, щом казват, че няма за какво да се притесняваш значи няма.

# 536
dimitrinadid, знам че отстрани е лесно, но също знам, че и всяка от нас те разбира. Аз мисля също като другите момичета. Сега е най-важното да си спокойна, всяко нещо което изживяваш вече се отразява на човечето в теб. Аз също имам лошия навик винаги чета в интернет, но това понякога въобще не е добре и само си пълним главите със страшни диагнози. Стискам палци всичко да е наред!

# 537
Много ви благодаря за топлите думи. Поуспокоихте ме. Иначе забравих да кажа, че бебо е много пораснал, много активен и правеше много номера днес на феталната. В 16-та седмица беше 151гр. Сега, в 20-та седмица е е 380 и 15см. Всичко друго си му е повече от идеално каза лекарката и че това е само една находка, която трябеа да се следи. Лошото е, че с ММ веднага започнахме да четем в нета и той чак се разплака, милият..
Ще се надяваме всичко да е наред и да го израсне това нещо, както казвате вие.
Отново ви благодаря, момичета! Можв да е един форум, но сте ми голяма упора! Прегръщам ви! Hug bouquet

# 538
  • Бургас
Лошото е, че с ММ веднага започнахме да четем в нета и той чак се разплака, милият..
О, и ти като мен си имаш един чудесен паникьор  Confused Спрете да четете, защото вие нямате нищо реално установено, а интернет е като книга на Стивън Кинг. Смятам, че в някакъв етап от развитието на плода, има орган или част от орган, при който нещо не е както трябва - я има изоставяне, я нещо друго. Ето момичетата ти казаха за техните случаи и как всичко се е подредило. Приеми, че бебето постоянно се променя и развива и като нищо до седмица - две да няма спомен от това стеснение.

# 539
Абе да ви кажа, предпочитам да не ми подхвърле доктора нещо и после да казва спокойно сигурно ще го израсте.По-добре да беше изчакала до 26.12 и да каже направо ако има нещо и т.н.Все едно като ни кажат нещо може да променим, само притеснения(най-често безпочвени).Всичко ще е наред ще видиш, после ще си кажеш само дето се притеснявах!

Общи условия

Активация на акаунт