Въпроси и отговори за хиперинсулинемията! Тема 15

• 59 599
  • 772
  •   1
Отговори
# 285
Елинорче, д-р Тодорова, която е един от водещите ендокринолози, занимаващи се с проблемни забременявания, също казва, че трябва да се пие до 12 г.с. Останалите искат да се спре при положителен тест. Тя казва, че е следила стотици бременни с ИР и това е най-добрият вариант. Аз лично ако бих бременяла пак бих ѝ се доверила.

# 286
А някой приемал ли го е поради ниска долна грацница с цел регулиране.

# 287

Поликистозни яйчници...

# 288
  • Враца
Елинорче, д-р Тодорова, която е един от водещите ендокринолози, занимаващи се с проблемни забременявания, също казва, че трябва да се пие до 12 г.с. Останалите искат да се спре при положителен тест. Тя казва, че е следила стотици бременни с ИР и това е най-добрият вариант. Аз лично ако бих бременяла пак бих ѝ се доверила.
Когато започнах да пия сиофор и опитвахме за бебе, още тогава имаше спорове до кога да се пие при забременяване.
А какво се случва след като се спре? Не съм стигнала до там, но това ме плаши. Според ендокринолога тук можело да се наложи да мина на ниски дози инсулин.
Днес съм на консултация с гинеколог, имунолог и с доц. Тодорова - да видим какво ще каже целият комплект лекари, от които имам нужда.

# 289

wa_wa, да споделиш после какво са казали!

това за инсулина и аз съм го чувала, но мисля, че Тодорова го отричаше, поне за ИР, де. Вече при диабет сигурно е различно

# 290
Здравейте,  отново,
Всъщност конкретния ми въпрос е налага ли се при ниски стойности на ОГТТ теста да се пие метформин,метфоргама /и някое от техните производни/ с цел регулиране на глукозата.

Моля някой, ако има такъв опит да сподели  bouquet

# 291
елинорче, от активнопишещите не съм сигурна, че има такъв случай, но защо все пак не дадеш стойностите да ги помислим. защото те референтните стойности, дадени от лабораториите, са доста далече от оптималните...

# 292
Пак аз анонимната. А дали ще може и моите стойности да ги коментирате, ако не е проблем? Дала съм ги в предното мнение на предишната страница. Много благодаря.

sisitons, аз освен гастрит имам и рефлукс. Не знам как е при теб, но при мен е пагубно ако ям салата и изобщо разни сурови зеленилки и плодове. Може би ги тъпчат и с разни препарати, но винаги ми става много лошо. Пък като гледам за ИР все това препоръчват. Надявам се ако ми изпишат метформин да спре тоя ад с глада. Защото освен, че съм все гладна и дебелея, не мога да слабея. Есента изкарах грип месец и половина без почти никакво ядене, не ми се ядеше просто, е не съм свалила и грам.

# 293
Спокойно, откакто съм на режима почти нямам киселини и аз съм с рефлукс. Голямо значение има комбинацията на храните. Лекар трябва да се произнесе обаче... Ние не сме фактор.

# 294
амонимен, НОМА индексът ти е 1,7 (което е ок и не се води ИР), инсулинът ти на гладно е горе-долу ок (целим се около 5), следващите 2 са малко завишени обаче - на 60-тата минута трябва да се покачва 5 пъти спрямо 0 и после да пада повече. кръвните захари и те не ми се виждат много високи, само леко завишени. все си мисля, че при теб и само с режим би станало, ама знам ли какво правят ендокринолозите при тези случаи...

# 295
Много благодря за мненията. Ами, аз бях с един инсулин на гладно 12, който доведе до това тестване с глюкоза. Там пък на гладно инсулина си е добре, ама след пиенето на глюкозата не е добре. А лошото е, че се чух с ендокриноложката само по телефона, тя мисли, че има ИР, но не каза повече. Ще ходя чак март, че няма свободни часове, пък и аз няма кога да ида. Та до тогава съм малко в неведение. Мислите ли, че може да нямам всъщност ИР? Много съм объркана в момента още. И тогава от какво ще е тоя глад, това чудо...

# 296
анонимен, има ИР, но в начална, лека форма и може да се пребори лесно и бързо с режим и лекарства, ако каже лекар.

# 297
елинорче, от активнопишещите не съм сигурна, че има такъв случай, но защо все пак не дадеш стойностите да ги помислим. защото те референтните стойности, дадени от лабораториите, са доста далече от оптималните...

Ето, това е обременяването с глюкоза.
http://prikachi.com/images/417/9021417K.jpg
И реф. http://prikachi.com/images/416/9021416Q.jpg

# 298
елинорче, само КЗ ли си изследвала? а инсулин?

# 299
Само това поиска моя лекар, каза че е достатъчно. И на база това ми изписаха в малки дози метформина. Имам пкя  Sick

Общи условия

Активация на акаунт