Професия учител - 2

• 114 984
  • 1 180
  •   1
Отговори
# 150
  • Ямбол
Ямболското КТД е с изтекъл срок, а нямаме подписано ново, работодателските организации го бавят, поне така чух. Сега за нас важи само националното. За КТД на ниво училище и дума не може да става - директорът отказва и е непреклонна.

# 151
  • Пловдив
Ами аз като гледам ямболското е почти препис на националното - дори и да има нещо отгоре не съм го видяла, прегледах го набързо.
Иначе гледам е изтекло скоро, предполагам са в процес на преговори да подпишат ново, дано се споразумеят за повече неща  Peace

# 152
Извинявам се, че нахлувам така в темата, но искам да попитам дали учителите трябва да присъстват на работа по време на обявената грипна ваканция?

Ние  винаги сме били в служебен отпуск.
А относно преструктурирането-колкото часа съм загубила за тези 2 дни ,сливам толкова-час за нови знания и упражнение.

# 153
Извинявам се, че нахлувам така в темата, но искам да попитам дали учителите трябва да присъстват на работа по време на обявената грипна ваканция?

Ние  винаги сме били в служебен отпуск.
А относно преструктурирането-колкото часа съм загубила за тези 2 дни ,сливам толкова-час за нови знания и упражнение.
Как се оправяте не знам! Hug Като беше по малка дъщеря ми и учех с нея се бях изумила от материала по математика, всеки час нова тема, почти нямаше предвидени часове за упражнения....трябва да се препуска по материала, децата не усвоили..... ooooh!

# 154
  • Пловдив
Аз се чудя колегите от 5-ти клас как се оправят. Нова програма, няма учебници, учи се от началото, от средата, от края на учебника, скоро ще започне да се взема и материал от 6-ти клас. Аз като родител луднах, пък за учителите направо не искам да си представям.

# 155
  • Ямбол
Аз съм родител на петокласник. Нямаме никакви проблеми, явно и колегите се справят.

# 156
Тотално го разбиха това образование.....купища материал, няма време за усвояване, аз каквото съм учила в училище го помня и до днес,.....химията не ми е професия и въпреки това се оправям с нея без да съм забравила нищо....а щерката учим учим и след два дни всичко забравено....защото не е затвърдено, тренирано! ooooh! ooooh!

# 157
  • Пловдив
Аз съм родител на петокласник. Нямаме никакви проблеми, явно и колегите се справят.

Защото си математичка  Laughing Питаш ли ме мен, с музикалното училище и математика до 8-ми клас какъв шок са ми дробите и как ги изнамирам из целия учебник  Grinning

# 158

Защото си математичка  Laughing Питаш ли ме мен, с музикалното училище и математика до 8-ми клас какъв шок са ми дробите и как ги изнамирам из целия учебник  Grinning
Съчувствам ти, аз съм завършила математическа гимназия и се оправях с математиката, но в големите класове на щерката "закъсах" hahaha hahaha, трябва да се учи материала, а няма време Wink

# 159
  • Силистра
Здравейте ! Имам един въпрос относно заплащането.  newsm78 Как и какво е заплащането на нередовен учител (за началните класове). Все още не съм си завършила магистърската програма (която е предагогическа) , а бакалавърската ми е различна от педагогиката, та по тази причина ще ме водят нередовен учител.
Благодаря Ви предварително !

# 160
80%.
Моя колежка е на 480.

# 161
  • в моя гьол
Зависи какво е заложено във Вътрешните правила за работна заплата. При нас е  86% от ОРЗ за служител с висше образование, без учителска правоспособност. Или сметнато: 600 лв х 86% = 516 лв.

# 162
  • Пловдив
Миме, ясно, че няма как да се налага, обаче поне за мен не е нормално да има по 5-6 човека на работа, защото просто няма какво да се прави в училище. Сега май са били трима или четирима, с много малко дни отпуска за 2016, та трябваше да дежурят за по някой и друг ден.

# 163
  • Пловдив
А, няма какво да правят. Ела да видиш в някои училища - задължително под строй на работа още от вчера, че имали много несвършени неща. В училище 5 градуса, шефката не ще да ги пуска в отпуска. Два дена се разправяме с нея.

# 164
  • Ямбол
Ние имахме много работа днес. утре също ще сме на работа. Правим едни процедури по налагане на санкции по постановление 286. Някой ако е запознат, може да ми даде насоки, аз съм в групата по налагане на забележка.
Утре ще мислим за приема.
Ще кандидатстваме за иновативно училище. Не знам дали не е грешка, но ще си проличи, ако ни одобрят.

Общи условия

Активация на акаунт