Професия учител - 2

• 114 977
  • 1 180
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Мисля, че при нас се движим повечето в порядъка между 50 и 60 точки, малко са с над 60, а още по-малко са с повече от 70.

По въпроса на Лора от предната страница - и ние до сряда ще трябва да представим такива становища. Само че реално ще имаме основно утрешния ден за тази цел.

# 136

По въпроса на Лора от предната страница - и ние до сряда ще трябва да представим такива становища. Само че реално ще имаме основно утрешния ден за тази цел.
Ще бъда благодарна, ако споделите  Hug. В нашето училище се оформят много разностранни мнения, а аз трябва да ги обобщя. А и лично за себе си ми се иска да проверя доколко моето мнение е адекватно.

# 137
  • Пловдив
На мен по БЕЛ ми е интересно да видя какво подготвят по ЗИП, ПП или както ще я нарекат тази подготовка, защото видях само по ЗП програми. Иначе аз едва ли ще участвам в това обсъждане, защото реално аз 7-8 години не съм предавала предмета. Тази година имам един осми клас, защото часовете по английски език не ни достигат.

# 138
  • Ямбол
По избираемите предмети се готвят от учителя учебните програми.

Някой ако има впечатления за ИТ може да сподели.

# 139
Точките са малко като стойност, но най-вероятно са два или повече пъти повече като количество. Колко точки средно събират учителите с точки по 5-6лева?
40-45. При нас почти половината от точките са за класно ръководство и свързаните с него дейности, а класните са около 50%.

# 140
Момичета има ли някакви правила какво и как се преструктурира учебното съдържание ?Търся от вчера и никъде нищо не намирам.

# 141
  • Ямбол
Не съм срещала правила. Преструктурирам като гледам да не отпадат основни теми. Ако има часове за упражнение, ги редуцирам или сливам две теми в една.
Преструктурирането е във връзка със заповед на директор, което е по заповед на началник на РУО за съответните дни, обявени за неучебни.

# 142
  • София
Извинявам се, че нахлувам така в темата, но искам да попитам дали учителите трябва да присъстват на работа по време на обявената грипна ваканция?

# 143
  • Майничка
Аз също не съм срещала правила, но принципът е горе-долу като при Лиляна. При мен граматическите упражнения няма как да отпаднат, но обикновено пренасочвам част от лексикалните и тематичните като самостоятелна/домашна работа или групов проект.

Ние сме на работа на 5 и 6, имаме предвидени обучения и консилиуми /за грипната ваканция знаем от 29.12./. Предполагам, че някои колеги ще си пуснат отпуск или ще ползват компенсации.

# 144
  • Ямбол
Извинявам се, че нахлувам така в темата, но искам да попитам дали учителите трябва да присъстват на работа по време на обявената грипна ваканция?
Ние утре сме на работа - 8 часа. За петък има вероятност да си пуснем отпуск.

# 145
  • Пловдив
Аз съм в отпуска двата дена - за другите колеги не знам. Вчера заран се обадих в канцеларията и със секретарката се разбрах за това. С нов шеф сме и оставам с впечатлението, че не обича в неучебни дни колегите да се мотаем в училище, ако нямаме някаква много важна работа да вършим.

За преструктурирането и аз действам както вече е споменато - сливам теми, или пък давам за домашна работа, ако е възможно.

# 146
  • Луната ни пази
И ние сме в отпуск. Излишно е да се топли сградата на училището заради учителите, нищо неотложно няма, срокът не е приключил, за да правим справки.

# 147
  • Пловдив
В КТД-то на община Пловдив, чл. 20 е вписано, че работодателят трябва да се съобрази с желанието на служителя дали иска да е в отпуск или на работа и няма право да налага своето. Пратила съм мейли на всички председатели на Подкрепа още на 28-ми декември за това, но колко са си погледнали пощите не знам, би трябвало да ви уведомят досега.

# 148
  • Ямбол
Нашата директорка обича да ни подлага изненади и ни е насрочила съвет за утре. Как да си пусна отпуск, след като имам съвет? Друг е въпросът, че никъде не ме е уведомила преди това. За съвета разбрах днес на обяд по телефона в разговор по друг повод. някои колеги даже не знаят.

# 149
  • Пловдив
Лиляна, гледам, че в общинското КТД на Ямбол няма текст за уточнение на грипни, дървени и подобни ваканции, така че от директора зависи дали сте на работа или в отпуска:

http://www.podkrepa-obrazovanie.com/images/dokumenti/kdt-iambol-14.pdf

Евентуално в училище може да си подпишете КТД като вмъкнете подобна точка и да сложите някои подобрения. Мога да ви пратя нашия училищен за образец например, нямаме кой знае колко повече, но имаме с ден два повече отпуска от тази в националния договор и тук там неща, които ни вършат работа.

В Пловдивското, както писах има точен текст за това, от години се борим да се въведе и най-после преди три години успяхме - чл. 20

http://www.podkrepa-obrazovanie.com/images/dokumenti/KTD-Plovdiv-2015.pdf

Всеки може да види дали в неговата община има подписан КТД и дали има точка за тези дни. В раздела "Работно време, почивки и отпуски" трябва да се намира.

http://www.podkrepa-obrazovanie.com/bg/%D0%BA%D1%82%D0%B4/%D0%BE … %82%D0%B8%D1%8F-3

Общи условия

Активация на акаунт