Дрешки за бебе?

• 19 152
  • 106
  •   1
Отговори
# 30
И аз не съм го вадила за да яде, но на всяко хранене му сменях и памперса и се налагаше да го вадя от чувала. Освен, че си акаше, смяна на памперса беше и един от съветите на консултантите  по кърмене, ако детето заспива докато уж суче и в края на краищата не суче, и не се храни добре. Но да не издребняваме.  

Последна редакция: вт, 22 ное 2016, 18:02 от Анонимен

# 31
Само нощници му трябват на малкото бебе, за мен пък гащеризоните и блузите бяха много излишни (и трудни за обличане). Като стане на 3 месеца и вратлето му укрепне, тогава вече може да се облича като голям човек  Simple Smile . Та бих обобщила - 5 бодита, 5 пижамки, 3 чифта чорапки, 1 космонавт, 1 шапка за навън (за след баня не е нужна, бебето седи на топло), 2 чаршафа, друго важно не се сещам. Всичко останало, по преценка на майката, може да се набави при нужда. Първите месеци бебето може да се къпе на чешмата, та дори и ваничката не е спешна. Терлиците и елеченцата са при желание, бебето през повечето време спи и е завито.

Горе долу и аз такъв списък бих съставила + комплект за изписване в който си има всичко,И шапка и ръкавички и пелена прочее..

5 лири за пакет
http://direct.asda.com/george/baby/bodysuits/5-pack-long-sleeve- … .html#choice:size

7 лири за пакет

http://direct.asda.com/george/baby/sleepsuits-pyjamas/3-pack-ass … 8,default,pd.html

И ..може би една непромокаема пелена за да няма изненади,че памперсите колкото и да са прехвалени,случва се..

От другите неща,корито със стойка,и термокана + комплект шишета разбира се..
Аз лично не ползвах стерилизатори,избрх си по-голяма кана,и в нея си изварявах шишето заедно с биберона..Като "изварявам"е силно казано,като завреше водата,оставях най-много минута и изключвах.

Бебешки сапун,някво олио по избор (аз си бях преварила домашен зехтин и това ползвах),кремче за дупето (ползвах си "бочко")..   И толкоз..
Останалото беше излишно,а аз като 30 годишна снесла първото си златно яйце,с огромен мерак се бях запасила с кво ли не..То тогава и детски магазин имах,та смятайте кво чудо е било у нас..Но общо взето бързо се окопитих и към 3-тия месец вече си дадох сметка,че съм се зарила с ненужни вещи.

# 32
  • София
Аз не съм ползвала също спален чувал, макар че имах. Спеше при мен, беше му топло, а нощем съмс меняла памперс само първите 2 седмици, след това май престана да ака нощем  newsm78 Поне такива спомени имам.
Но и аз не съм ставала-като се размрънка, подавах да суче и заспивахме пак.Така си е и до сега, не съм ставала да храня, да преобувам.Второто беше за много малък период.

И аз препоръчвам да се пазарува от английски сайтове  Peace Има пакети с няколко неща, които излизат по-евтино от тукашните, а са много хубави. Нацвъкваш си ги, ползваш превозвач и всичко ти пристига в БГ.
Последно време само така пазарувам за детето(освен обувки), защото тук ми харесват моделите само на H&M И Zara,  а без намаление ми се виждат скъпи. Той расте и вече долнищата му са по 20лв, а от Асда взимам 2 броя за 13-14лв.

# 33
Бодитата на Асда са едни от най-качествените, между другото. Сега с бебето ги ползвам, наследство от голямото дете - буквално не са мръднали. Иначе аз купувам много и от английския сайт на Некст и Мадъркер, основно при намаления, включително и обувки. Много съм доволна. В България всичко е много по-скъпо.

# 34
  • София
И аз все заглеждам обувки, но с епритеснявам за размерите.В спортдирект бях харесала едни, но нямаше никакви таблици за размерите(не беше от често срещаните марки) и се отказах.
Иначе, пазарувала съм и от Теско, от Ту, Маталан, Миноти.Всичко е много хубаво.

# 35
Детето ми е на 4 години и 90% от обувки му са купени онлайн, но аз се презареждам и купувам предварително. Гафове почти е нямало, защото кракът му расте горе долу с номер на година, та ако нещо е голямо сега - догодина ще е Ок. От спортсдирект съм поръчвала ботуши и маратонки и кроксове. Сега се сещам, че последния път бях объркала номерацията на кроксовете, но много бързо ги продадох в олх, защото цената им е наистина ниска. Та ако не купуваш скъпи обувки, ако случайно не улучиш, може да ги продадеш.

# 36
Момичета моля ви ми обяснете как се облича бебе или по точно колко ката дрешки и какви се слагат? Как се остовя да спи и с каткво одеало?  Тези пелени за какво са?

# 37
Пелените и аз не знам за какво са, следователно са излишни.
Новородено се облича с боди ( аз не съм купувала с дълъг ръкав, че се облича по-трудно), отгоре пижама. Евентуално чорапки под пижамата или терлички над. Завива се според температурата у вас. Аз завивах с олекотена завивка и поларено одеалце ( зимно бебе).

# 38
Момичета моля ви ми обяснете как се облича бебе или по точно колко ката дрешки и какви се слагат? Как се остовя да спи и с каткво одеало?  Тези пелени за какво са?
Моето е родено март. Обличах боди с дъръг ръкав, чорапчета и ританки. Или боди с къс ръкав и памучно комплектче горничка с копченца и ританки. Всички бодита ми бяха тип прегърни ме.
Спеше по боди и тънко клинче/ританки и завита с олекотена. Като стана топло, завита с одеалце. Ако аз бях с потник и блуза и тя така беше. Т.е. не е имало случай аз да съм по къс ръкав, а тя с 3 ката дрехи. На бебето му е толкова топло/студено както на всеки човек според температурата в стаята.
Пелената е 90х90 мека памучна завивка (по-тънки и по-плътни има). Аз ги ползвах много. Да постеля на дивана например и да сложа бебето на нея. Да я завия в количката, докато спи. Като дремва на обяд и е облечена (а не само по боди), да я завия с пелената, а не с олекотена завивка. Поради компактните размери се носи лесно в количката или чантата. Не е като да помъкнеш за разходка одеало дълго 140-160см и да виси отвсякъде. До 1г6м поне си ги ползвах за разходки.

# 39
Аз пеленките си ги ползвам и сега, почти 3 години по-късно. Като му миех дупето не търках с хавлията, ами подсушавах с пеленката, те са ми едни като тензухени, не знам за тях ли говорите.
Иначе, на мен тука (в Англия) консултантките ми казваха, бебето да е с 1 кат по-дебело облечено / завито. На зимно бебе слагах боди с дълъг ръкав, отгоре гащеризонче, което виждам, че някои наричат пижамка, моите бяха по-дебели като плюшени, поларени... Но тук препоръчваха по-ниска стайна температура, 19градуса някъде, та го обличах повечко, слагах даже одеялце или елече. Завивах го  много, ама аз като спя с много топла олекотена завивка и отгоре одеяло, а детето трябвало с 1 кат повече и то ставаше....

# 40
Може ли линк за тези пелени да ги видя? Знам, че има и различни видове - тензухени, памучни, нз други дали има...?

# 41
Може ли линк за тези пелени да ги видя? Знам, че има и различни видове - тензухени, памучни, нз други дали има...?
http://kosara.bg/bebeshka-termo-pelena-rach-6388670
За тези говоря аз. Тази е зимна, термо. Има и тънки пролетно/летни.
Тензухените ползвах кратко. Слагах под главичката, ако повърне да не сменям целия чаршаф. Друга работа не са ми вършили.

# 42
Здравейте! Малко странен въпрос имам  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed но никога не съм била на изписване...
Какво е необходимо за изписването и как пренасят бебето вкъщи?  Embarassed Embarassed Embarassed Laughing Laughing Laughing

# 43
Здравейте! Малко странен въпрос имам  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed но никога не съм била на изписване...
Какво е необходимо за изписването и как пренасят бебето вкъщи?  Embarassed Embarassed Embarassed Laughing Laughing Laughing
Ако ще се пътува от болница до дома на бебето с кола. Бебето се слага в столче за кола за новородено (кошница). Кошницата се закопчава с колани към задната седалка на колата, на бебето се постават коланите на самата кошница.
Ако ще се придвижвате пеш, слагате бебето в бебешка количка.
Дрехи според сезона.

# 44
Да с кола. А добре някакво одеяло пелена  облича ли се през Март? Защото едва ли космонавт е добре за новородено.

Общи условия

Активация на акаунт