WIZZ AIR - 24

• 83 994
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Мимии, pepelyashka, благодаря Ви!  bouquet
Беше ми малко странно, че единствения начин да си продължиш членството е при резервация. Човек не купува всеки месец билети, за да мога месец преди да изтече да го продължа.
А ако стане така, че да не мога да летя, ще се окажем половината семейство на почивка, половината вкъщи!

Последна редакция: пн, 13 фев 2017, 10:08 от mimipm

# 541
  • Пловдив
Аз всяка година си купувам ново членство,защото докато се наканя да купя билети за лятната ни почивка и хоп то изтекло. Ами така е,като летим един път в годината и чакаме всяко следващо намаление,че може да е по-изгодно Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 542
Bibon4e, не е от компанията явно, а от самото летище. Този месец се простих с маркови очила и парфюм, които бях прибрала в куфара. В София определено не беше за слънчеви очила, а не исках да търся специални пликчета за течности и всичко си сложих чинно в багажа, но някой се е зарадвал на "плячката".
Затова - никакви скъпи неща в чекирания багаж, независимо с коя компания пътувате.
(При мен беше с друга, реномирана компания).
Ужас 😕

# 543
Здравейте, може ли малко помощ, ще летя за първи път. С ръчен безплатен багаж съм, незнам той чекира ли се или не... Какви са тези специални пликчета за вещи, от къде се купуват и какво мога да сложа в тях? Търсих списък с забранени  или разрешени неща, но не открих нищо конкретно, а само за грамажи. Мога ли да нося гримове, парфюм, кутия цигари, паста за зъби, вода?
Ако сложа лаптопа в ръчният багаж проблем ли е?
Ако куфара ми надвишава размера за ръчен багаж, но не препълнен и свит минава през съоръжението ще ме пуснат ли?
Има ли изискване ръчният багаж колко трябва да тежи?
цял ден звъня на коол центъра пускат ми музика, набутах се яко и никой не ми вдига да ги питам...
След чекиране, разпечатвам бордна карта и това е достатъчно нали?
предварително ви благодаря

# 544
Ръчният багаж, за разлика от чекираният такъв, не се чекира.
Течностите до 100 милилитра се пренасят в прозрачен найлонов плик, с максимална вместимост от 1 литър, който може да се отваря и затваря и при условие, че съдържанието на найлоновия плик се побира свободно в него, а пликът е напълно затворен. Стандартен плик с вместимост от 1 л., може да бъде получен на пунктовете за проверка сигурност.
Списък на забранените предмети в ръчен багаж.
Не е проблем да сложите лаптопа в ръчния багаж, но ще трябва да го извадите при проверката за сигурност.
Ако куфарът надвишава размерите от 42 x 32 x 25 см, но влиза в стойката - няма проблем.
Няма изискване ръчният багаж колко трябва да тежи, за разлика от Райън Еър, където изискването е за до 10 кг.
След чекиране разпечатвате бордната карта и това е достатъчно.

# 545
  • Пловдив
Каква е тази нова мода ,която измислиха с тези намаления? Днес отново е за полети до 31 май. Опасни са . Ще има доста да почакаме за намаления на летните месеци.

# 546
Съобразяват се с конкуренцията, няма как  Mr. Green

# 547
  • София
Как мога да разбера дали за даден полет има 20% намаление днес?

# 548
Отстъпката важи за цени на WIZZ Discount Club включително данъците, задължителните такси и малкия кабинен багаж (макс.: 42 x 32 x 25 см), но изключвайки административната такса.

Когато изберете полета, отстрани вляво се появява информация за цената, която изглежда така:

ПОЛЕТИ ‎19,19 лева
18 ФЕВ
София - Будапеща
18:30 – 19:00 (W6 2472)
Basic цена
1 × Билет за полет   ‎3,99 лева
20% отстъпка   ‎-0,80 лева
1 × Административна такса   ‎16,00 лева

# 549
  • София
Отстъпката важи за цени на WIZZ Discount Club включително данъците, задължителните такси и малкия кабинен багаж (макс.: 42 x 32 x 25 см), но изключвайки административната такса.

Когато изберете полета, отстрани вляво се появява информация за цената, която изглежда така:

18 ФЕВ
София - Будапеща
18:30 – 19:00 (W6 2472)
Basic цена
1 × Билет за полет   ‎3,99 лева
20% отстъпка   ‎-0,80 лева
1 × Административна такса   ‎16,00 лева
bouquet

# 550
# 551
Здравейте.
Ще пътуваме с дете на 3 години и искаме да му вземем количката (сгъваема, но не е тип "Чадър"), за която прочетох, че се сгъва до стълбата на самолета и се натоварва, което е безплатно.
Имам следния въпрос: Полага ли се багаж на детето ( безплатен малък кабинен) или заради количката отпада?

# 552
Здравейте! Моля за съвет, понеже положението става абсурдно. Ситуацията е следната:
Има резервация за 4 човека, направена с Уиз членство. Резервацията е от края на миналата година за полет през месец май 2017. Един от групата почина този месец и сега цялото пътуване няма как да се състои. Уиз не искат да анулират резервацията и да върнат пърите, понеже според техните безумни правила:
6.5.3. В случай на смърт на близък член на семейството (майка, баща, баба или дядо, дете, внук, сестра, брат, съпруга, съпруг, лице, с което сте във фактическо съпружеско съжителство) до един месец преди предвидения час на заминаване на полет от Вашата резервация по Ваше искане, отправено в срок до 1 месец след тази смърт, ние ще анулираме Вашата резервация и ще Ви възстановим Общата цена за частта от превоза, която не е използвана, при условие че представите смъртен акт или удостоверение за смърт в срок до 7 дни след отправяне на искането.
Можете ли да ми дадете съвет какво да се направи? Няма ли някаква по-горна инстанция или някакви общи правила, които важат за всички превозвачи?
Само за сравнение - Райън еър направиха анулация и върнаха парите при абсолютно аналогични обстоятелства в рамките на 48 часа! 

# 553
  • Германия
Здравейте.
Ще пътуваме с дете на 3 години и искаме да му вземем количката (сгъваема, но не е тип "Чадър"), за която прочетох, че се сгъва до стълбата на самолета и се натоварва, което е безплатно.
Имам следния въпрос: Полага ли се багаж на детето ( безплатен малък кабинен) или заради количката отпада?
Полага се, защото над 2 години децата плащат пълен билет и съответно имат същите права на багаж, като възрастните. Количката се чекира само заради стикера и после предавате на стълбичката.

# 554
  • София
Queen L, на какво основание ви отказват? Аз лично разбирам текста, че имате право на анулиране - има повече от месец до полета и пътникът е починал преди по-малко от месец.

Общи условия

Активация на акаунт