За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 76 380
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Направих сладък салам,но сега като го пробвах ми се струва сух,рони се.Само 4ч.е престоял в хладилника,...малко ли е,дали до утре ще е по-стегнат и мек?

Зависи по каква рецепта, аз правих на Пепчо мисля беше и стана супер от раз

# 286
  • Пловдив
Честит празник на всички празнуващи!
Преди време в Черешката на тортата една дама приготви пъстърва по интересен начин- първо запържи, после пече във фолио с още нещо. Някой има ли спомен за рецептата?

# 287
  • München, Deutschland
За всеки случай да попитам, макар че уж четох...

За довечера ще има лаврак. Никога не сме приготвяли. Ще бъде на грил (газов, ако има значение). Колко време се пече?
Навсякъде чета м/у 12 и 15 минути за цялата риба... Взела съм 2 средно големи, за 2 порции, т.е. един е може би към 300-400г суров, изчистен от вътрешности, но с глава, перки и опашка. Не погледнах на касовата бележка...

# 288
  • София-Младост
За всеки случай да попитам, макар че уж четох...

За довечера ще има лаврак. Никога не сме приготвяли. Ще бъде на грил (газов, ако има значение). Колко време се пече?
Навсякъде чета м/у 12 и 15 минути за цялата риба... Взела съм 2 средно големи, за 2 порции, т.е. един е може би към 300-400г суров, изчистен от вътрешности, но с глава, перки и опашка. Не погледнах на касовата бележка...
Толкова, за около 5-7 минути от всяка страна.

# 289
  • ... рееща се.
Момичета, дайте идея как да използвам остатъка от бадеми след направата на бадемово мляко?

# 290
  • София
Момичета, дайте идея как да използвам остатъка от бадеми след направата на бадемово мляко?

Бадемов хумус. Ако ти е много суха сместта добавяш малко олио (или от бадемоновото мляко), след това с пасатора заедно с малко чесън, черен и червен пипер и сол и докато стане хомогенна смес.

# 291
  • Sofia
Някой да знае изпитан метод за обезмирисяване на шаран?  newsm78 Лошото е, че чак след като го сготвиш разбираш дали мирише или не. За това предпочитам да се застраховам.

# 292
  • Русе
Някой да знае изпитан метод за обезмирисяване на шаран?  newsm78 Лошото е, че чак след като го сготвиш разбираш дали мирише или не. За това предпочитам да се застраховам.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/12/blog-post_4.html

# 293
  • Бургас
Здравейте,
в бидона със зелето се образува т.нар цвят. Обирам го на някълко дни, но е досадно. Има ли начин да се избегне образуването?

# 294
  • ... рееща се.
Дядо Хаджия!!! Много обичам хумус, страхотно предложение, благодаря! bouquet

# 295
Как се приготвя свинска рибица, защото пържена става суха, а на фурна със сос жилава?

# 296
  • München, Deutschland
Gerda1, ако по никой от двата начина (на тиган или на фурна) не я харесвате, мога да ти предложа на су-вид.

Миналата седмица ме посрещнаха с такава на су-вид и беше просто уникална. Гарнитурите също бяха страхотни. Аспержите са с домашен сос холандез. Предястията бяха салата Капрезе и дип с печен патладжан и кестени.
Облизах си всичките пръсти.
Трябва по-често да отсъствам за по 2-3 дни, че ми харесват такива посрещания.  Laughing

Скрит текст:

# 297
Как се приготвя свинска рибица, защото пържена става суха, а на фурна със сос жилава?
Наскоро и аз имах същото питане и правих по рецепта на Пейчев:
http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/12/blog-post_29.html

Препоръчвам, не стана суха. А и нямах гъби, но с прошуто стана сочно.

# 298
Шарана спира да мирише, когато се потопи във вода със оцет, да престои.

# 299
В какви пропорции да са оцетът и водата. Колко време да престои шаранът???

Общи условия

Активация на акаунт