За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 75 380
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • Русе
  • Мнения: 6 168
Здравейте, имам маскарпоне и кондензирано мляко, с които искам да направя крем за торта. Дайте ми някоя лесна идейка. Simple Smile

Става и за торта

http://ipeychev9.blogspot.bg/2016/07/blog-post_17.html

# 586
  • Варна
  • Мнения: 375
Останаха ми изрезки от платките за медената къщичка.Някакви идеи как да ги изядем?

# 587
  • Мнения: 158
Здравейте, имам маскарпоне и кондензирано мляко, с които искам да направя крем за торта. Дайте ми някоя лесна идейка. Simple Smile

Става и за торта

http://ipeychev9.blogspot.bg/2016/07/blog-post_17.html
Мерси, хареса ми рецептата, но дали може нишестето да се замести с нещо друго, защото нямам, а и тук във Франция не съм купувала, дори не знам под какво име да го търся.

# 588
  • Русе
  • Мнения: 6 168
С бяло брашно - 3 с.л. с връх.Разбивайте го добре с телена бъркалка да не се получат бучици.

# 589
  • Мнения: 158
Супер, мерси много. Днес ще го направя, дано ми се получи добре.

# 590
  • Мнения: 1 472
Колко синапено семе да сложа в киселото зеле,че съм забравила от миналата година  ooooh!????

# 591
  • Пловдив
  • Мнения: 44 335
Да питам майсторите по мезетата Grinning Ако заровите в едра сол рибицата...колко я държите?24ч или повечко?

# 592
  • Русе
  • Мнения: 6 168
Да питам майсторите по мезетата Grinning Ако заровите в едра сол рибицата...колко я държите?24ч или повечко?

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_2005.html

# 593
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
Имам проблем с постните баници (тези с масло ми стават добре). Като ги правя с олио то не поема в корите както маслото. Остава да стои на повърхността на кората и баницата става неприятно мазна. Някаква идея как да реша този проблем?  newsm78

# 594
  • Мнения: 4 859
Солена постна баница правя само с праз.И понеже го задушавам с мазнина не слагам между корите.Вземам две кори ,слагам плънка и навивам на охлюв.Отгоре цялата я мажа с четка с олио ,поливам с газирана вода и ръся със сусам.
Може да пробваш с разтопен маргарин за готвене,знам че не е полезен,но на някои  хора така им харесва повече.Той попива по-добре.
Сладките баници-вземам кора,мажа с олио с четка на тънко цялата,отгоре друга кора,слагам плънка и пак навивам на охлюв.Отгоре съвсем леко пак с четка я минавам с мазнина.
Винаги ги задушавам след печене(върху решетка с кухненска хартия). (имам чувството,че така не са толкова мазни,олиото си попива в корите)

# 595
  • Пловдив
  • Мнения: 44 335
Да питам майсторите по мезетата Grinning Ако заровите в едра сол рибицата...колко я държите?24ч или повечко?

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_2005.html
newsm78 много ми се ,струва _6 денонощия?

# 596
  • Русе
  • Мнения: 6 168
Да питам майсторите по мезетата Grinning Ако заровите в едра сол рибицата...колко я държите?24ч или повечко?

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_2005.html
newsm78 много ми се ,струва _6 денонощия?

Щом ти се струва, него я прави по тази рецепта  Simple Smile

Последната "реколта".

# 597
  • София
  • Мнения: 4 961
Как мога да размразя дълбоко замразено месо за 3  часа....освен под течаща студена вода ?!(махаме вариянта на микровълнова Peace

# 598
  • София
  • Мнения: 1 832
Как мога да размразя дълбоко замразено месо за 3  часа....освен под течаща студена вода ?!(махаме вариянта на микровълнова Peace
Във фурната, ако имаш програма "размразяване". Аз имам, но не съм я използвала никога.

# 599
  • Мнения: 366
Как мога да размразя дълбоко замразено месо за 3  часа....освен под течаща студена вода ?!(махаме вариянта на микровълнова Peace
Аз пълня съд с вряла вода ,оставям я докато съдът се стопли,изсипвам водата и поставям месото ,след време повтарям процедурата и т.н.т...Може и да греша ,но в екстремни ситуации действа Peace

Общи условия

Активация на акаунт