За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 75 373
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 15 046
Сави, не знаех, че шоколадът за готвене е постен. Embarassed Това ми дава по-голямо поле за изява. Hug
lady_gothic , благодаря! Харесах си рецепта на Лабрекс за медени блатове. Сега пък ще се чудя коя да направя. hahaha

# 616
  • Мнения: 2 815
Някой с идея как/с какво да приготвя свински бут?
Да не е със сметана, да не е със зеленчуци на фурна, ама тъй да не е, инак да не е... Crossing Arms.
Нищо вкусно не измислям, което същевременно да покрива изискванията на  капризите на домашните.

# 617
  • София
  • Мнения: 1 626
Някой с идея как/с какво да приготвя свински бут?
Да не е със сметана, да не е със зеленчуци на фурна, ама тъй да не е, инак да не е... Crossing Arms.
Нищо вкусно не измислям, което същевременно да покрива изискванията на  капризите на домашните.


Винен кебап?

# 618
  • Мнения: 2 872
Ако е цяло парче може да го опечеш.

# 619
  • Мнения: 2 815
Винен/тас  кебап ядохме скоро, цяло парче печено (но плешка) също.....
Уф, аман вече от капризи  Tired.
Отивам да го режа....май на гювеч ще е - който ще да яде  Crossing Arms

# 620
  • Русе
  • Мнения: 6 166
Някой с идея как/с какво да приготвя свински бут?
Да не е със сметана, да не е със зеленчуци на фурна, ама тъй да не е, инак да не е... Crossing Arms.
Нищо вкусно не измислям, което същевременно да покрива изискванията на  капризите на домашните.


# 621
  • Варна
  • Мнения: 2 027
Започнах да правя традиционните коледни джинджифилови сладки. Това ми е рецептата от години. Взета от форума тук:
Скрит текст:
Продукти :

85 гр. Масло (1 к.ч=75 гр)
3 с.л. захар
100 гр. Мед (1 с.л = 50 гр)
1 яйце
350 гр. Брашно ( 1 ч.ч.= 120 гр)
1/2 каф. л. сода бикарбонат
1 с.л. джинджифил на прах
2 к.л. канела
2 с.л. настъргани лимонови и портокалови корички
В дълбок съд се разтопява маслото със захарта и меда. като изстине, към сместа се добавя яйцето. Отделно се разбърква брашното със содата и подправките и се добавя към маслената смес. Прибавят се и цитрусовите корички и тестото се омесва на ръка. Оставя се на хладно за около час, след това се разточва и се изрязват формички по желание. Нареждат се върху хартия за печене, намазват се с разбит белтък и се украсяват със стафиди, сушени плодове и цитрусови кори. Пекат се 6-8 мин. във загрята на 200 гр. фурна.
Много са ароматни.
Доколкото си спомням рецепта на Зори. Правила съм я предишни години.
Реших да направя двойна доза, значи всичко по 2.
Този път мерителната чаена чаша за брашно ли ми е по-голяма, аз ли не съм броила.... Тестото се превърна в намаслени трохи. Добавих малко масло (ок. 40 г) със стопен мед - не помогна. Добавих още 1 яйце. Не става. Няма как да се разточи. Много е сухо.
Помощ!Съвети? Олио мога ли да добавя?

# 622
  • София
  • Мнения: 12 222
Започнах да правя традиционните коледни джинджифилови сладки. Това ми е рецептата от години. Взета от форума тук:
Скрит текст:
Продукти :

85 гр. Масло (1 к.ч=75 гр)
3 с.л. захар
100 гр. Мед (1 с.л = 50 гр)
1 яйце
350 гр. Брашно ( 1 ч.ч.= 120 гр)
1/2 каф. л. сода бикарбонат
1 с.л. джинджифил на прах
2 к.л. канела
2 с.л. настъргани лимонови и портокалови корички
В дълбок съд се разтопява маслото със захарта и меда. като изстине, към сместа се добавя яйцето. Отделно се разбърква брашното със содата и подправките и се добавя към маслената смес. Прибавят се и цитрусовите корички и тестото се омесва на ръка. Оставя се на хладно за около час, след това се разточва и се изрязват формички по желание. Нареждат се върху хартия за печене, намазват се с разбит белтък и се украсяват със стафиди, сушени плодове и цитрусови кори. Пекат се 6-8 мин. във загрята на 200 гр. фурна.
Много са ароматни.
Доколкото си спомням рецепта на Зори. Правила съм я предишни години.
Реших да направя двойна доза, значи всичко по 2.
Този път мерителната чаена чаша за брашно ли ми е по-голяма, аз ли не съм броила.... Тестото се превърна в намаслени трохи. Добавих малко масло (ок. 40 г) със стопен мед - не помогна. Добавих още 1 яйце. Не става. Няма как да се разточи. Много е сухо.
Помощ!Съвети? Олио мога ли да добавя?
Не трябваше да добавяш още масло и мед и още там какво, а трябваше малко ледена вода, на лъжички чаени се прибавя . Пробвай.

# 623
  • Мнения: 9 462
Започнах да правя традиционните коледни джинджифилови сладки. Това ми е рецептата от години. Взета от форума тук:
Скрит текст:
Продукти :

85 гр. Масло (1 к.ч=75 гр)
3 с.л. захар
100 гр. Мед (1 с.л = 50 гр)
1 яйце
350 гр. Брашно ( 1 ч.ч.= 120 гр)
1/2 каф. л. сода бикарбонат
1 с.л. джинджифил на прах
2 к.л. канела
2 с.л. настъргани лимонови и портокалови корички
В дълбок съд се разтопява маслото със захарта и меда. като изстине, към сместа се добавя яйцето. Отделно се разбърква брашното със содата и подправките и се добавя към маслената смес. Прибавят се и цитрусовите корички и тестото се омесва на ръка. Оставя се на хладно за около час, след това се разточва и се изрязват формички по желание. Нареждат се върху хартия за печене, намазват се с разбит белтък и се украсяват със стафиди, сушени плодове и цитрусови кори. Пекат се 6-8 мин. във загрята на 200 гр. фурна.
Много са ароматни.
Доколкото си спомням рецепта на Зори. Правила съм я предишни години.
Реших да направя двойна доза, значи всичко по 2.
Този път мерителната чаена чаша за брашно ли ми е по-голяма, аз ли не съм броила.... Тестото се превърна в намаслени трохи. Добавих малко масло (ок. 40 г) със стопен мед - не помогна. Добавих още 1 яйце. Не става. Няма как да се разточи. Много е сухо.
Помощ!Съвети? Олио мога ли да добавя?

нищо повече не прибавяй сега, сложи го в хладилник, да стегне и  тогава пробвай пак. Ако трябва - по лъжичка ледена вода слагай после, както ти е писала marchеva

# 624
  • Варна
  • Мнения: 2 027
Започнах да правя традиционните коледни джинджифилови сладки. Това ми е рецептата от години. Взета от форума тук:
Скрит текст:
Продукти :

85 гр. Масло (1 к.ч=75 гр)
3 с.л. захар
100 гр. Мед (1 с.л = 50 гр)
1 яйце
350 гр. Брашно ( 1 ч.ч.= 120 гр)
1/2 каф. л. сода бикарбонат
1 с.л. джинджифил на прах
2 к.л. канела
2 с.л. настъргани лимонови и портокалови корички
В дълбок съд се разтопява маслото със захарта и меда. като изстине, към сместа се добавя яйцето. Отделно се разбърква брашното със содата и подправките и се добавя към маслената смес. Прибавят се и цитрусовите корички и тестото се омесва на ръка. Оставя се на хладно за около час, след това се разточва и се изрязват формички по желание. Нареждат се върху хартия за печене, намазват се с разбит белтък и се украсяват със стафиди, сушени плодове и цитрусови кори. Пекат се 6-8 мин. във загрята на 200 гр. фурна.
Много са ароматни.
Доколкото си спомням рецепта на Зори. Правила съм я предишни години.
Реших да направя двойна доза, значи всичко по 2.
Този път мерителната чаена чаша за брашно ли ми е по-голяма, аз ли не съм броила.... Тестото се превърна в намаслени трохи. Добавих малко масло (ок. 40 г) със стопен мед - не помогна. Добавих още 1 яйце. Не става. Няма как да се разточи. Много е сухо.
Помощ!Съвети? Олио мога ли да добавя?

нищо повече не прибавяй сега, сложи го в хладилник, да стегне и  тогава пробвай пак. Ако трябва - по лъжичка ледена вода слагай после, както ти е писала marchеva
Благодаря пеп-чо и марчева! Слагах го в хладилник за 2 часа преди втория опит. Значи утре сутрин да започна да добавям ледена вода? ОК.  newsm78

# 625
  • Мнения: 1 904
https://www.tastemade.com.br/videos/bolo-de-carne-recheado
Някой ще ми помогне ли да ми каже какви са съставките и по-точно това бяло нещо, приличащо на сметана или майонеза. Гугъл го превежда като извара. Извара ли е наистина?

# 626
  • София
  • Мнения: 10 825
Малко необмислено обещах да приготвя гъска за Коледната вечеря на семейството в разширен състав Embarassed Никога не съм правила гъска, нито пък пуйка така че моля ви помагайте с рецепти и съвети


https://www.tastemade.com.br/videos/bolo-de-carne-recheado
Някой ще ми помогне ли да ми каже какви са съставките и по-точно това бяло нещо, приличащо на сметана или майонеза. Гугъл го превежда като извара. Извара ли е наистина?
крема сирене

# 627
# 628
  • Мнения: 6 791
Някой с идея как/с какво да приготвя свински бут?
Да не е със сметана, да не е със зеленчуци на фурна, ама тъй да не е, инак да не е... Crossing Arms.
Нищо вкусно не измислям, което същевременно да покрива изискванията на  капризите на домашните.


Скрит текст:

Да попитам - тази гарнитура как точно се прави - задушени ли са само тези зеленчуци или и гриловани?

# 629
  • Русе
  • Мнения: 6 166
Скрит текст:
Някой с идея как/с какво да приготвя свински бут?
Да не е със сметана, да не е със зеленчуци на фурна, ама тъй да не е, инак да не е... Crossing Arms.
Нищо вкусно не измислям, което същевременно да покрива изискванията на  капризите на домашните.


Скрит текст:

Да попитам - тази гарнитура как точно се прави - задушени ли са само тези зеленчуци или и гриловани?

Кликнете на снимката, всичко е обяснено в рецептата.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт