За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 75 376
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • в морето до колене
Здравейте
Имам бърз въпрос - правя сърми и не мога да се сетя, като се завият сърмите и се наредят в тенджерата се захлупва отгоре с чиния и се долива вода. Колко вода трябва да долея?
Малко над чинията.
Аз доливам толкова, че да се изравни с дъното на чинията.
Но това си ми е проверено от практиката - за конкретния размер тенджера и конкретната чиния, която ползвам само за тази цел.

Ако са постни сарми, вероятно е добре да е малко повечко водата.

# 646
Благодаря ви много момичета.
Весело посрещане на празниците ви пожелавам

# 647
  • София
Здравейте
Имам бърз въпрос - правя сърми и не мога да се сетя, като се завият сърмите и се наредят в тенджерата се захлупва отгоре с чиния и се долива вода. Колко вода трябва да долея?
Аз наливам вода да покрие сармите, и когато сложа чинията водата излиза малко над нея.

# 648
  • София
Здравейте!Искам да направя чийзкейк без печене,но не знам колко грама желатин да сложа в сместа.Едно пакетче от 10г за колко грама смес е?Купила съм две пакетчета от 10г.
Весели празници! Grinning

# 649
Ох още един въпрос - на бавен огън ли да ги оставя или да засиля котлона? Че водата започна да извира от тенждерата  Rolling Eyes

# 650
На бавен, ако прецениш, че не могат да се сварят и че е малко водата, долей малко топла вода.

# 651
Оризът е добре да се готви на бавен огън, за да има време да поеме водата.

# 652
  • София
Ох още един въпрос - на бавен огън ли да ги оставя или да засиля котлона? Че водата започна да извира от тенждерата  Rolling Eyes
Да къкрят. Бавно е. Няколко часа ще се готвят.

Здравейте!Искам да направя чийзкейк без печене,но не знам колко грама желатин да сложа в сместа.Едно пакетче от 10г за колко грама смес е?Купила съм две пакетчета от 10г.
10 г е напълно достатъчно за един чийзкейк.  Да не забравиш първо да го поставиш в студена вода за да набъбне.

# 653
Не, не е домашна. От магазин е купена.

Казано честно нямама представа каква е тази фурна с пара  Blush Никога не съм чувала. Фурната ми е сравнително стара и ако това е някаква нова екстра - значи няма. С десетина програми е, аз обаче използвам най-вече печенето с вентилатор или обикновеното с горен и долен реотан

овлажнява въздуха и продукта, който се готви вътре съответно. Сложи на дъното широка чиня, или малка тава с вода, която ще ври и пак ще ти го овлажнява. За хлябове процедирам така.
Гъската - може да си я напълниш, но отгоре завий с няколко листа от зелка /кисела, по възможност. 4-5 листа. После фолио. Като печеш така 2 часа (от момента на къкренето във фурната, махаш фолиото и печеш по още 15 мин за все ки лист - т.е. печеш 15 мин след фолиото, махаш 1 лист пак печеш 15 мин и така, докато махнеш всичките. Накрая , на голо Simple Smile намажи извади малко от соса на печенето и смеси с 2-3 лъжици масло и намажи патицата с тая смес. На 2-3 пъти така, като печеш по 4-5 мин. между намазванията. Туй то. Вадиш я и завиваш тавата с фолио, да не нарежеш веднага.

# 654
  • София
Да къкрят. Бавно е. Няколко часа ще се готвят.

10 г е напълно достатъчно за един чийзкейк.  Да не забравиш първо да го поставиш в студена вода за да набъбне.

Много благодаря!

# 655
Здравейте!
Имам въпрос как да си направя гарнитурата към Печен джолан?
Джолана пека около 3ч. и половина в гювеч, но искам да направя печени зеленчуци към месото. Мисля да сложа картоф, морков, гъби цели и лук на четвъртинки, може и праз.
Намерих вариант да добавя зеленчуците в последния 1 час при джолана - не знам дали ще има място толкова за всичко. Друг вариант е с дресинг от зехтин подправки, мед, соев сос да пека в отделна тава?!
Искам да ги сготвя едновременно горе-долу.
До сега с гъбен сос или картофи на фурна съм предлагала искам малко да променя, че омръзва.

# 656
  • Русе

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/05/blog-post_2.html

Весели празници!

# 657
  • София

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/05/blog-post_2.html

Весели празници!

bouquet

# 658
Здравейте!
Имам въпрос как да си направя гарнитурата към Печен джолан?
Джолана пека около 3ч. и половина в гювеч, но искам да направя печени зеленчуци към месото. Мисля да сложа картоф, морков, гъби цели и лук на четвъртинки, може и праз.
Намерих вариант да добавя зеленчуците в последния 1 час при джолана - не знам дали ще има място толкова за всичко. Друг вариант е с дресинг от зехтин подправки, мед, соев сос да пека в отделна тава?!
Искам да ги сготвя едновременно горе-долу.
До сега с гъбен сос или картофи на фурна съм предлагала искам малко да променя, че омръзва.

сложи зеленчуците в плик за печене, или направи торба от хартия за печене - зеленчуци, подправки, мазнина.... и ги сложи във фурната, на друго ниво . Ако имаш вентилатор, ще станат готови заедно с джолана, трябват им 40 мин, при загрятата ти фурна.

# 659
пеп-4o благодаря  bouquet
Имам вентилатор, в хария за печене повече ми допада идеята. Може ли малко насоки как да направя плика?
Хрумва ми да го набода с телбота Simple Smile, за да стане формата и да е затворено.
Ще сложа подправки и ще полея с соса от джолана после.

Общи условия

Активация на акаунт