За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 75 367
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
пеп-4o благодаря  bouquet
Имам вентилатор, в хария за печене повече ми допада идеята. Може ли малко насоки как да направя плика?

Сложи и ги завий с хартията, като бонбон я направи, или просто сгъни краищата и подпъхни под тях, да е като пакет ... иначе и варианта с телбод е приложим.

# 661
  • Мнения: 9 461
не, без телбод. Режеш голям лист. В торбичка смесваш зеленчуците с подправки, зехтин/олио, масло - разтърсваш я , да се овкусят. Изсипваш в средата. Събираш краищата на хартията и ги завиваш/сгъваш, сгъваш, сгъваш - на тънки сгъвки, то ще задуши достатъчно.

# 662
  • Мнения: 5 383
Ок, добре. Така ще направя.

# 663
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Здравейте, в тази рецепта какво е schnittfeste Nuss-Nougat-Masse, продава ли се в България и ако не мога ли да го заменя с млечен шоколад?

https://www.youtube.com/watch?v=cDiDcjPMynk

# 664
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Здравейте, в тази рецепта какво е schnittfeste Nuss-Nougat-Masse, продава ли се в България и ако не мога ли да го заменя с млечен шоколад?

https://www.youtube.com/watch?v=cDiDcjPMynk
Ето това е, но не съм виждала

Мисля, че можеш, или млечен с лешников вкус.

# 665
  • София
  • Мнения: 635
Моля, от къде да купя фондан ? Но не от виртуален, а от реален магазин.
ул "Неофит Рилски - 57 - София. Пресечка на "Раковски".

Благодаря !

# 666
  • Мнения: 822
Здравейте!
По тази рецепта, дали ако заменя водата с прясно мляко ще се получи по-добре? Искам хубава и богата пипа, а нямам много опит. Мерси.

# 667
  • Мнения: 2 815
Да, ще се получи. Дори ще е по-добре според мен. Ако млякото ти е домашно - можеш да сложиш наполовина вода, наполовина мляко.

# 668
  • Мнения: X
Може ли рецепти как се пече малък свински джолан.

# 669
  • Мнения: 3 819
Видях тази рецепта за фъч и се чудя дали бих могла да оформя сместа на топчета и да я направя на домашни бонбони  newsm78

# 670
  • Мнения: 5 383
gerda1 Колко е малък джолана? Аз обикновено пека по 1,5кг - 1,7кг. в гювеч. Утре ще правя такъв.
Джолана натривам с сухи подправки: черен, червен пипер, чубрица, мащерка, малко сол и каквото се сетиш и обичаш. Стои 3-4 часа, когато имам време и 24 часа. На дъното на гювеча сипвам половин чаша червено или бяло вино, може и бира. Джолана с подправките намазвам с малко олио непосредствено преди печенето. Слагам в гювеча, където предварително съм сипала алкохола. Не добавям никаква вода. Затварям капака и пека 3ч и половина. Последните 20 мин отварям за да стане препечена коричка като е с кожа джолана.
За малки джоланчета без кожа по същия начин, но намалено времето за печене с около час. Гледаш дали месото се е отделило от костите. И запичането накрая е за много кратко, дори може да не е нужно.
eldass тестото с мляко става много пухкаво и меко, за страхотни питки. Пека една в момента, после ще я покажа.
P.P. Ето я

Последна редакция: сб, 24 дек 2016, 14:35 от Devil_Rose

# 671
  • Мнения: 5 639
За плънката /ориз, стафиди, праз мисля да сложа/ на постните зелеви сърмички какви подправки ще са най-подходящи освен черен пипер и сол? Нещо специфично във вкуса на точно тези сърми за Бъдни вечер има ли?
И още едно питане - как да направя сполучлива содена питка без да имам опит?
Сигурно вече сте коментирали, сори  ако повтарям  Hug

# 672
  • Мнения: 3 819
beauty_magnolia,
и аз нямам опит за питката, но ще правя моята по тази рецепта
На плънката обичам да слагам и съвсееем малко лют червен едросмлян пипер.

# 673
  • София
  • Мнения: 12 695
За плънката /ориз, стафиди, праз мисля да сложа/ на постните зелеви сърмички какви подправки ще са най-подходящи освен черен пипер и сол? Нещо специфично във вкуса на точно тези сърми за Бъдни вечер има ли?
И още едно питане - как да направя сполучлива содена питка без да имам опит?
Сигурно вече сте коментирали, сори  ако повтарям  Hug

Сармите ги правя по тази рецепта: Зелеви сарми за Бъдни вечер без запръжка.
За содената питка ти препоръчвам вместо с олио да я замесиш със зехтин. Освен това не прекалявай с брашното. Нека тестото остане по-меко.

# 674
  • Мнения: 5 639
Алиска и Ваня, благодаря ви bouquet

Уютна Бъдни вечер и Щастлива Коледа на всички! Hug

Общи условия

Активация на акаунт