За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 75 357
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • Русе
  • Мнения: 6 162
За плънката /ориз, стафиди, праз мисля да сложа/ на постните зелеви сърмички какви подправки ще са най-подходящи освен черен пипер и сол? Нещо специфично във вкуса на точно тези сърми за Бъдни вечер има ли?


http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_6251.html

# 676
  • Мнения: 482
Здравейте, момичета! Моля, помагайте! Вчера направих първата си баклава. Сиропирах я, напоява се вече 15 часа. Обачеее - не съм я опекла хубаво. Четох колко е важно да не се прегори и само да порозовее. А сега седи глетава. Помощ, спасете баклавата! /както каза мъжът ми/

# 677
  • Sofia
  • Мнения: 29 121
Май няма спасение Confused

# 678
  • Мнения: 22 867

Да, късно е вече, но пък аз не обичам препечена баклава и се радвам май повече на длетавите, надявам се не е съвсем сурова вашата, де! Peace Да взема да пратя адрес и да чакам куриер, ако толкова ще ѝ се назмъндисвате! Simple Smile

По принцип трябва да се изсуши хубаво при печенето баклавата, но пък сега, като знаеш каква не/харесвате, следващата ще я подържиш повечко във фурната. Peace

# 679
  • В страната на мечтите
  • Мнения: 743
Аз с много тъп въпрос...на печена пуйка със сметанов гъбен сос каква салата да сложа..? Зелена ли, руска ли, шопска, картофена..?

# 680
  • Мнения: 2 315
Аз с много тъп въпрос...на печена пуйка със сметанов гъбен сос каква салата да сложа..? Зелена ли, руска ли, шопска, картофена..?

Зелена или шопска . Руската и картофената може да стане малко тежко.  Simple Smile

# 681
  • София
  • Мнения: 4 659
Честита Коледа!

И аз с глупав въпрос - как да направя идеалните вратни пържоли. Няма да ми е за първи път, но нещо не се справям много добре.

# 682
  • Мнения: 2 315
Честита Коледа!

И аз с глупав въпрос - как да направя идеалните вратни пържоли. Няма да ми е за първи път, но нещо не се справям много добре.

http://pep-4o.blogspot.bg/2014/11/3.html

Сместа е за пилешки крилца, но ние я ползваме и за свинско и пуешко. Вчера пържолките станаха уникални. няма такава вкусотия!  Grinning
Пепчо  bouquet Grinning Hug

# 683
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Честита Коледа!

И аз с глупав въпрос - как да направя идеалните вратни пържоли. Няма да ми е за първи път, но нещо не се справям много добре.
Приготвям ги най-често обилно поляти със соев сос, червен пипер и олио, хубаво с ръце ги омазваш. Сол не се слага, защото ще станат прекалено солени. Ползвам светъл сосев сос и много малко тъмен за цвят. Пека във фурната.

# 684
  • София
  • Мнения: 1 921
ЧЕСТИТА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ!!!
Момичета и момчета, бъдете здрави и късметлии!
А сега едно въпросче - останаха ми много, ама много храни, след Бъдни вечер и Коледа. Мога ли да ги замразя във фризера? Става въпрос за зрял фасул, сарми и пълнени чушки, пилешки бульон с филе, баклава. Няма начин в близките дни да се консумират у дома.

# 685
  • под тепетата
  • Мнения: 11 173
Честита Коледа! Да е светло в сърцата и дома ви!
 
 izoma, според мен само бульона може да се замрази, фасула не знам. Останалите мисля, че след размразяване не стават за ядене.

# 686
  • Мнения: 4 859
izoma,зависи от вашия вкус.Пилешка супа редовно замразявам за малката,а боб-половината тенджера веднага след готвене пак отива в буркани в хладилника,сарми и чушки също.Само,ако има картофи в яденето не замразявам.Приятеля ми е претенциозен,но не се е оплакал досега.
На някои хора не им допада вкуса като се размразят,но може да пробваш.Така или иначе,ако не се изяде ,ще трябва да ги хвърлите.

# 687
  • София
  • Мнения: 4 659
Благодаря за отговорите!
Предполагам е добре да престоят няколко часа мариновани, стига да има време.
На каква температура приблизително се пекат? Чела съм съвети да се пуснат за десетина минути на 220 градуса, след което да се намалят на 180.
Покриват ли се с фолио? Embarassed

# 688
  • Мнения: 9 461
Честита Коледа!

И аз с глупав въпрос - как да направя идеалните вратни пържоли. Няма да ми е за първи път, но нещо не се справям много добре.

http://pep-4o.blogspot.bg/2014/11/3.html

Сместа е за пилешки крилца, но ние я ползваме и за свинско и пуешко. Вчера пържолките станаха уникални. няма такава вкусотия!  Grinning
Пепчо  bouquet Grinning Hug

 Hug заека снощи пекох така. Тези пържоли вратни са ни любими напоследък - и сочни http://pep-4o.blogspot.bg/2016/08/blog-post_19.html?m=0

# 689
  • Мнения: 2 315
Благодаря за отговорите!
Предполагам е добре да престоят няколко часа мариновани, стига да има време.
На каква температура приблизително се пекат? Чела съм съвети да се пуснат за десетина минути на 220 градуса, след което да се намалят на 180.
Покриват ли се с фолио? Embarassed

Вчера стояха намазани около 2 часа. Пекоха се без хартия за печене с един пръст вода в тавата. Стана разкошен сос.  Mr. Green Пекоха се около 1,15 минути на 200 градуса. Не сме ги покривали.  Grinning  хапнаха се преди капамата, а тя е на почит в къщи!  Mr. Green Joy

Общи условия

Активация на акаунт