Искам да кажа ... (97)_21.11-27.11.

• 55 323
  • 831
  •   1
Отговори
# 555
Жаки, мъжът ти не е добре. Моето икси бебе недоносче, отгледано на адапте е сто пъти по здраво от повечето деца на нейната възраст. От юли месец няма пропуск в яслата.

Нали ти казвам, че е луд, търси някакво обяснение, да речеш че всички астматици са инвитро:) Той знае, че не е от това, но от безсилие плещи глупости, та да ми къса допълнително нервите.

Браво на твоето момиче, все така да сте здрави Hug И Жаки ще се опарви, ще го израсте, сигурна съм!

# 556
  • София
И как пък не избрала природата най-читавата яйцеклетка, а сперматозоидите всичките - пИрфектни Joy Шашав човек! Не мога да отрека, че в мисленето му има известна чисто биологична логика, но пък не съм чела никакви научни доказателства в подкрепа на такава теория. Моето първородно, също почти докара астма, естествено заченато, от раз, кърмено над 2 години. Може да си направим анкета и да му покажеш резултатите Mr. Green

Много ми харесаха чантата и обувките на Сбъдваща, но според мен са прекалено еднакви, за да се носят заедно. Бих акцентирала или на едното, или на другото Simple Smile

Днес бая се поуморих на работа. В момента, в който реша, че успокоявам темпото, и небето се разтваря ooooh!

# 557
  • някъде ... тук ...
Теб не ти ли препоръчаха да почиваш, бре моме Naughty

Един полупразен язовир с ентусиаст-рибар от днешната командировка Simple Smile

# 558
Ех, тая малка Жаки! Бързо да й минава и да не повтаря такива пристъпи.
Янтра, Зузанка и Жаки, децата ви пили ли са Сингюлер? На кумата детето и то беше с астма. Обаче тя беше упорита. С помощта на хомеопат я оправи. И това го казвам с резерви, но е факт.
Зуз, искам да те питам как почнаха да поотминават пристъпите и алергията към полени? На моята дъщеря двама лекари алерголози(единия педиатър алерголог с бая стаж) предлагат имунотерапия, но и аз все се надявам в пубертета да изхвърли алергията. Уви, резултатите от тестовете след всяко тестуване са все по- огромни... Един вид алергията й се развива все повече и повече. И имам страхове, дали тази имунотерапия няма да стопира "израстването" на алергията. Та....търся и други мнения.

ЕлиТ, осигурена ли е вечерята?

# 559
  • София
Теб не ти ли препоръчаха да почиваш, бре моме Naughty

Ми не Rolling Eyes Аз още не мога да хвана някаква сигурна връзка между натоварването и контракциите. Ако установя, че почивката ги облекчава, ще спра да работя. Засега обаче не съм сигурна. Като се движа май ми е най-добре Rolling Eyes Може би най-умното е да не работя, но да правя разходки - без психически стрес и с повече движение. Ще помисля, ще обсъдя с док и ще реша. 

# 560
  • някъде ... тук ...
Белинде, обсъди го  Hug

Не съм аз рибарят, нашата работа е друга. Това не пречи Златото да пече скумрия в момента, де Simple Smile

# 561
  • Пловдив
Чакайте сега.... първо - има алергична астма, има не алергична астма. Нали се сещате, че не на всички деца е еднаква. И отделно различните деца реагират на различно лечение, даже при едно и също заболяване. Както казвал един професор на майка ми "в медицината две и две не винаги прави четири".

# 562
Честити празници, момичета. Да сте живи и здрави, и много щастливи  Hug

А на болните, бързо оздравяване  Hug
Който се оплакваше от гръбначните проблеми, пазете се много, защото покрай застудяването много хора направиха кризи.
Днес и мъжът го хвана пак кръста, сега ще лежи на пода цяла седмица. А мен ме чака двойна работа, и моята и неговата. Само дано бързо му мине.

# 563
Тъй, тъй, Янтра.
А за алергичната астма най-големият виновник е мухълът. Дори мъничко да има в жилището - в ъгъла на банята, малко петно зад гардероба или само в избата - спорите на мухъла са във въздуха и правят белята.
В България този проблем се подценява, тъй като сме слънчева страна и не много влажна като климат, но тук в Германия мухъла е ужасна напаст и виновник за много здравословни проблеми.
Знам го, защото с малката беше ад, пробвали сме всичко. В момента, в който сменихме жилището, детето вече проблеми няма.

# 564
Сбъдваща, ясно ми е и за мухълът. Но точно при моята щерка проблема са всички цъфтящи- житни, лободоби, амброзия, пелини....

Ще пълня гъби за вечеря. Трябваше да са преди 2 дни, но сега им идва времето.

# 565
  • София
Е На моята дъщеря двама лекари алерголози(единия педиатър алерголог с бая стаж) предлагат имунотерапия, но и аз все се надявам в пубертета да изхвърли алергията. Уви, резултатите от тестовете след всяко тестуване са все по- огромни... Един вид алергията й се развива все повече и повече. И имам страхове, дали тази имунотерапия няма да стопира "израстването" на алергията. Та....търся и други мнения.

Преди повече от 10 години направихме три курса със Сталорал на големият ми син. Мисля, че почнахме на 10 или 11 години. Изписаха ни го след тестване в детската пулмология на МА, след като синът ми на ок. 9 години, без никакви признаци започна да прави бронхиални спазми и лежа един път там.
Мога да кажа, че към днешна дата /на 22 е/ през пролетта няма никакви проблеми. Единствено започва да киха при влага и мухъл.
Не знам дали това имаш предвид под имунотерапия. Тогава ни казаха, че това е един вид ваксина. Взема се три месеца всяка година, на капки, по схема, според алергените, които са установени. Тогава беше много скъпо, защото беше и нещо ново, но за щастие имахме възможност и много се радвам, че го направихме. Странични ефекти не съм забелязала да има.

# 566
Да, това е. Не знам име на препарата. Но е на капки за под езика, на хапчета или инжекции, които са по схема. За капките казаха, че трябва винаги да са в хладилник или хладилна чанта. За хапчетата казаха, че преди 2-3 години изчезнали от пазара и хората, които започнали имунотерапията с тях не са могли да си я довършат. Остана ни вариант инжекции. Този го препоръчаха и двете лекарки.
 !Yellow, благодаря, че изказа мнение и опит!

# 567
  • далеч от брега на морето, но с шума на вълните в сърцето
Момичета,
Нашата кауза се нуждае от Вашата подкрепа.
Ние в #ParaKids работим с деца с увреждания и нарушения в развитието в басейн и зала. Искаме да закупим специализирано оборудване и да осигурим достъп до спорт за повече деца.
Запознайте се с нашата работа и ако смятате, че това което правим е важно, моля подкрепете ни като отворите линка и натиснете бутон ГЛАСУВАЙ.
Сърдечно Ви благодаря!

http://nova.bg/promyanata/finalist/13

# 568
  • София
Да, това е. Не знам име на препарата. Но е на капки за под езика, на хапчета или инжекции, които са по схема. За капките казаха, че трябва винаги да са в хладилник или хладилна чанта. За хапчетата казаха, че преди 2-3 години изчезнали от пазара и хората, които започнали имунотерапията с тях не са могли да си я довършат. Остана ни вариант инжекции. Този го препоръчаха и двете лекарки.
 !Yellow, благодаря, че изказа мнение и опит!

Сега се сетих, че и на почивка сме ходили с капките. Купихме малка хладилна чанта и няколко охладителя. От София до морето е най-дългият път, който сме минавали без проблеми. Но пък детето не може да ходи никъде само през това време /зелено училище, лагер/. Не мисля обаче, че това може да е мотив за отказване. Резултатите си струват.

# 569
В старта къща имаше много влага, убедена съм че много повлия за разболяването на Жаки. След диагнозта се изнесохме веднага, ама след дъжд качулка. Тя до почти две години беше напълно здрава.
Нейното не е алергия, което вероятно е по добрия вариант.
Най- тъпото е, че педиатрите не различават пристъп от вирус и всеки път изписват антибиотици.
Ако вчера през деня я бях завела пак щеше да е така, защото свиреше. Ето че днес е добре вече, има още остатъчен хрип, но не е за АБ категорично.

Общи условия

Активация на акаунт