Идеи за стартиране и развитие на бизнес 24

• 143 101
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!
Някой от тук подготвя ли се да кандидатства ли за подмярка 6.2 "Стартова помощ за неземеделски дейности" от ПРСР?

# 106
  • Бургас
Мишелин, от последния ти пост оставам с впечатлението, че ти за първи път си стъпила в това заведение и си се запознала с цялата обстановка. Наистина ми звучи много наивно човек да иска да купи заведение/бизнес без дори да го е виждал отблизо. Причината да се продава бизнеса според мен се съдържа в последния ти пост - 1500лв печалба и постоянно присъствие на собственика, който стои на касата и в кухнята.

# 107
  • София
Здравейте,
тема, като за мен!:-)
От половин месец съм в големи размишления, искам модно ателие да отворя в моя квартал, за да ми е близо и удобно. Попаднах на един гараж със сравнително добър наем, като за начало на нов бизнес, там обаче има някакви спънки с документите и май няма да се стигне до подписване на договор за наем.
Другите помещения са скъпи, от 300 лв нагоре.
Тъкмо вече бях започнала да си планирам как ще го наредя ателието, с цветя на входната врата и то излезе, че има проблем.  Sad
По принцип съм склонна да вляза в съдружие с някого, но не познавам подходящ човек, за съжаление!

# 108
Здравейте,
тема, като за мен!:-)
От половин месец съм в големи размишления, искам модно ателие да отворя в моя квартал, за да ми е близо и удобно. Попаднах на един гараж със сравнително добър наем, като за начало на нов бизнес, там обаче има някакви спънки с документите и май няма да се стигне до подписване на договор за наем.
Другите помещения са скъпи, от 300 лв нагоре.
Тъкмо вече бях започнала да си планирам как ще го наредя ателието, с цветя на входната врата и то излезе, че има проблем.  Sad
По принцип съм склонна да вляза в съдружие с някого, но не познавам подходящ човек, за съжаление!

Съдружие е трудно, за да не настъпят разногласия за концепции и пари.
Ако се решиш на партньорство трябва да е доверен човек и ти да си по-добрият счетоводител, за да не си патиш от измами. Hug

# 109
Може би не съдружие, а съседство с неконкуриращ, но взаимнодопълващ бизнес: от магазин за платове, аксесоари, сватбен салон, сигурно има и много други неща, за които не се сещам?

# 110
Абе момичета, защо всичките ви идеи за бизнес са такива еднотипни? Бижута, кукли, играчки за етси, козметични салони, магазин за биохрани и домашно изработени аксесоари, бебешки дрешки. Как никой не пита какво се прави за отваряне на тату студио, или фитнес, или консултантска агенция, или ИТ съпорт, или рибарник, или отваряне на хотелче с десетина стаи? Света е доста по-широк от нещата в Космополитан.

@Розова Магнолия, ако си ЕТ няма много какво да направиш, освен да помолиш някой роднина или близък приятел, с който си вярвате и който няма да ти иска документи.

Или можеш да си учредиш ООД, което е малко сложно и струва някаква малка сума, но можем да ти помогнем, и тогава можеш да дадеш някакъв дял под 50% на съдружника си и пак да си управляваш бизнееса както си искаш. По принцип много ама много не ти го препоръчвам тоя вариант, понеже или фалираш и си на загуба, или бизнеса потръгва и тогава за много години ще ти събира печалбата. Един вид си гарантираш кофти усещания Grinning

Или можеш да се разкараш по банките да ги питаш за заем за малък бизнес. Ако не се лъжа, и ДСК и Фибанк и Пощенската имаха някакви такива програми. Не съм запознат дали условията им са някакви кожодерски обаче, трябва сама да проучиш.

# 111
  • София
Проблемът ми май не опира до заем, имам (почти) всичко, необходимо да започна. За техниката говоря и за личния труд.
Вярно е, стартов бюджет ще ми трябва, то нали ще трябва и да ги връщам парите!
Проблемът е, че не знам дали да поема риска и да стартирам с разходи от порядъка на 400-500лв месечно.

# 112
  • Бургас
Глупака, не е заради Космополитан. Заради липсата на начален капитал е. Това, което си изброил са дейности с много малко стартови вложения. Нали се сечаш, че хора, които имат да вложат 5-6 цифрени суми няма да пишат тука. А тези, които имат знания в някоя тясна специалност като IT много добре знаят какъв е пазара и как да стартират и също няма да пишат тука.

# 113
Е, и? Даже и да знаеш да татуираш или да съпортваш, това не значи, че знаеш как да си отвориш и управляваш бизнеса.

И ако ти трябват 10-100к за да си почнеш бизнеса, още по-добра причина да питаш за помощ. Има супер много програми, потенциални инвеститори и състезания които може да се пробват. Не е като да няма стартъпи *сега и тук* които са доста по-капиталово интензивни и са почнали от нулата.

# 114
И ако ти трябват 10-100к за да си почнеш бизнеса, още по-добра причина да питаш за помощ. Има супер много програми, потенциални инвеститори и състезания които може да се пробват. Не е като да няма стартъпи *сега и тук* които са доста по-капиталово интензивни и са почнали от нулата.

Почти всички от тях са насочени към иновации и дигитална или интерактивна среда. Казвам го от опит и пряк досег именно с акселератори и инвеститори.

Та какъв ти е проблемът с темата?

# 115
Аз не разбирам какво лошо има да се продават ръчно изработени стоки, аксесоари или да се набляга на бюти/козметични продукти или всичко свързано с вог или космополитън - по цял свят хората го правят и някои, които упорито работят - успяват. Зоела, Лорън Къртис - те да не би да са имали стратегия или капитал?!
Не казвам, че всеки може, но не мисля, защо да не се опита.

# 116
  • Бургас
Е, и? Даже и да знаеш да татуираш или да съпортваш, това не значи, че знаеш как да си отвориш и управляваш бизнеса.

Няма нищо лошо да питаш за помощ, разбира се. Но ако ще е по-едър бизнес, татуировки или ИТ не е мястото в този форум. Има си други специализирани форуми за това. Тука повечето имат опит именно с по-дребен бизнес - магазинчета и т.н. и могат да дадат съвет точно от позиция на опита си.

# 117
Здравейте момичета! Hug
Има ли някоя от вас която да продава в ибей или друг чужд сайт?

# 118
Здравейте момичета! Hug
Има ли някоя от вас която да продава в ибей или друг чужд сайт?

Ползвам ибей и асос маркетплейс.

# 119
А някой с опит с внос на стоки от държава извън ЕС?

Аз се отказах от оновя заведение, не знам дали споделих. Мечта си ми е, но изисква огормни усилия, а приходите не са кок знае колко. Май го писах товя вече, но нищо (пиша от телефона и ми е трудно да проверя сега  Blush)

Общи условия

Активация на акаунт