Идеи за стартиране и развитие на бизнес 24

• 143 102
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте момичета! Hug
Има ли някоя от вас която да продава в ибей или друг чужд сайт?

Ползвам ибей и асос маркетплейс.
Въпроса ми е дали да си направя магазин или от физическо лице е по-добре.(за ибей) Кой от двата сайта е за предпочитане...И има ли интерес.?

# 121
Здравейте , има ли  някой да занимава с застрховки ?   Имаме едно помещение до сервиза за гуми и се чудя дали да направя един офис за застраховки  newsm78
Проблема е че много има вече   и дали изобщо си заслужава ?  Колко  печелят няма си идея , на процент ли са ?  Благодаря   Hug

# 122
Здравейте момичета! Hug
Има ли някоя от вас която да продава в ибей или друг чужд сайт?

Ползвам ибей и асос маркетплейс.
Въпроса ми е дали да си направя магазин или от физическо лице е по-добре.(за ибей) Кой от двата сайта е за предпочитане...И има ли интерес.?

Аз съм в чужбина и имам право да не плащам данъци като 'малък бизнес', така че съм физическо лице. Ако надхвърля определена сума трябва да започна да плащам данъци, иначе съм регистрирана като едноличен търговец.

# 123
Здравейте , има ли  някой да занимава с застрховки ?   Имаме едно помещение до сервиза за гуми и се чудя дали да направя един офис за застраховки  newsm78
Проблема е че много има вече   и дали изобщо си заслужава ?  Колко  печелят няма си идея , на процент ли са ?  Благодаря   Hug

Имах приятелка в Бургас, която години се занимаваше със застраховки, но се отказа напоследък, каза, че не печели (имаше и контакти и умения) и че явно замира.
Не съм специлист, говоря от втора ръка.

# 124
  • София
Стардъст, ти какво продаваш в асос маркетплейс?
Преди много време, може би когато стартираше тази платформа им писах да продавам там, но имаха изисквания снимките да са снимани в градска среда, а не студийни. И се отказах.
Какво е положението там в момента, има ли развитие?

# 125
Разгледах сайта на асос,интересен изглежда.Естествено веднага се влюбих в един бутик и хоп, той бил от БГ-то много ясно!
Някой ще помогне ли с инфо как стоят нещата там или къде да прочета,че гледам през телефона и не откривам...

# 126
Христос Воскресе!
Момичета,искам да попитам дали някой от вас е участвал в базар на занаятите или нещо такова?

# 127
Dulse, аз не съм, но ако се чудиш нещо, направо питай. Другият вариант е да питаш в някоя тема, където се обсъждат ръчно направени изделия. По-голяма е вероятността да попаднеш на някой участвал в такъв базар.

Аз влизам да споделя новата си идея  Mr. Green Нали писах преди време за едно ресторантче, та отказах се от него, то и затова май писах, но не пречи да повторя  Mr. Green Та, ще споделя за идеята си, но в замяна очаквам мнения  Mr. Green Все пак, ние бизнесмени ли сме в тази тема, или не сме.  Mr. Green Та, набелязах един район, който ми се струва подходящ за магазинче за ядки. Може да се продават и зехтин и тахан. Какво ще кажете? Някой, който да е пробвал такъв бизнес?

# 128
Христос Воскресе!
Момичета,искам да попитам дали някой от вас е участвал в базар на занаятите или нещо такова?
Да. Пиши какво конкретно те интересува.

# 129
Та, набелязах един район, който ми се струва подходящ за магазинче за ядки. Може да се продават и зехтин и тахан. Какво ще кажете? Някой, който да е пробвал такъв бизнес?

Едни познати започнаха бизнес с ядки.
Супер място - голям пазар, имаше умерена конкуренция (разбирай 2-3 сергийки), адски много човекопоток. Решиха да наемат голям, лъскав магазин, за да унищожат конкуренцията... след няколко месеца си изнесоха нещата от там. Просто се изхвърлиха с началната инвестиция.
Та помисли за конкуренция, човекопоток и не инвестирай прекалено много в началото. И е желателно да се подготвиш първите месеци да си на 0 (даже и на минус), щом до сега не е работел бизнесът.

# 130
Emerald, много благодаря  bouquet Интересно ми беше да прочета. Аз не замислям нещо толкова грандиозно. Насочена съм към ядките от приятел, който работи в района и сподели, че от всичко има по много, но няма ядки. Като инвестиция за зареждането, не ми се струва много скъпо. Вече помещението ми се иска да си мое, но най-вероятно ще е под наем. Но всичко е все още проектоплан, даже просто намерение, нищо повече. А твоите познати продължават ли с ядките на друго място или изцяло се отказаха?

# 131
Христос Воскресе!
Да. Пиши какво конкретно те интересува.
Ами интересувам се от къде мога да разбера кога са тези базари и какви са изискванията за участие.

# 132
Emerald, много благодаря  bouquet Интересно ми беше да прочета. Аз не замислям нещо толкова грандиозно. Насочена съм към ядките от приятел, който работи в района и сподели, че от всичко има по много, но няма ядки. Като инвестиция за зареждането, не ми се струва много скъпо. Вече помещението ми се иска да си мое, но най-вероятно ще е под наем. Но всичко е все още проектоплан, даже просто намерение, нищо повече. А твоите познати продължават ли с ядките на друго място или изцяло се отказаха?
Първоначално се преместиха, но ще те излъжа какво е станало после. Приятелят ми им помагаше около транспорта и оборудване на първия магазин и местенето после.

# 133
Ядките е добра идея. Накратко - най-нисък е рискът във франчайза. Мr Almond, Rois и други гледам са се навъдили къде ли не. В София на Света Неделя зад Райфайзен банк има магазинче на Роис. Не е истина колко хора влизат на ден. Ама там са "аристократите" от институциите, съдилищата, съдебната палата, и потока от метрото, и не само. Много, много добро място е за такъв бизнес. И кашуто без сол е чудесно, иначе де Wink. Blush Heart Eyes Mr. Green  Peace.
Друг вариант е Lafka. Говорих с един човек оня ден, не са лоши условията. Печели се главно от лотарийните билети.

Последна редакция: вт, 18 апр 2017, 21:43 от FragranceFanatic

# 134
Dulse, зависи какво правиш. При вс положения 2та големи базара са Базар на изкуствата и творческите занаяти на Вяра и Стефан и Хендмейд на Ваня Щерева. Имат фб-следи там. А най добре пиши на организаторите.Като започнеш веднъж да ходиш ще се ориентираш и за други по-малки, но таргетерани.

Общи условия

Активация на акаунт