Идеи за стартиране и развитие на бизнес 24

• 143 905
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Частна занималня?

# 151
Не стоят ли нещата по-сложно там, не съм се замисляла. А и дали биха ми стигнали парите?
Забравих да кажа,че за занималня трябва да ме знаят, за да си запишат децата при мен.

# 152
  • Бургас
Забравих да кажа,че за занималня трябва да ме знаят, за да си запишат децата при мен.

Това става много лесно. Сина ми е първокласник и в училище постоянно им дават рекламни листовки за различни занимални, занятия и курсове.

# 153
Какво ще кажете за книжарница? Дали ще ми стигнат парите? Дали ще има печалба и дали си заслужава? newsm78

# 154
Моя позната има такава занималня, но работи само с деца 5-ти и 6-ти клас. Наела си е апартамент до голямо училище и децата идват при нея на две смени. Токова желаещи има, че се чака свободно място по списък. Занимава се с около 15-тина деца. Става въпрос за София.

# 155
Наистина, ако сте близо до училище и има условия, защо не? Чудесна идея! Предлагате и решение за работещи родители без баби да помагат.

# 156
За да си отвориш магазин или книжарница не е важно само да имаш парите, много е субективно и трябва внимателно да прецениш както пазара и търсенето в момента, така и мястото, на което ще позиционираш, ако е магазин - таргета от клиенти, които се стремиш да привлечеш и много други.
На мен варианта за детска градина или занималня след училище ми се струва доста интересна. Доколкото знам от други теми си от Бургас, не че имам деца и съм се интересувала подробно, но тук няма особено много места където да оставиш децата си или да се занимава някой с тях докато родителите работят, освен ако не наемаш някого или не ангажираш баби и дядовци. Но за това важат същите условия както и при гореизброените, според мен.

# 157
  • Горна Оряховица
Много ми е интересно как става номера с легализирането на занималня в апартамент и то на повече деца. Идеята ми се струва страхотна, но мисля че и биха излезли доста спънки...
Имам апартамент, , имам и желание да водя курсове по приложни изкуства, но си представям едни разрешителни, едни съгласия на съседите (това ми звучи направо невъзможно) и т.н. и се отказвам Sad

Последна редакция: чт, 27 апр 2017, 08:46 от *mimoza*

# 158
# 159
Благодаря Мише,вече съм харесала страницата и сега работя да направя повече бройки от ръчно изработените неща та да има какво да представя.
За съжаление нещата при мен не вървят особено добре.Да започнеш такъв бизнес в толкова малък град е много много трудно!Един голям брой от дамите тук нямат потребност да носят бижута.Свикнали са с пазарската мода и анцунг с дамска чанта.
И проблема не е в затрудненото финансово положение...Дават пари за всякакви глупости,а четири месеца се чудят дали да си купят обици, за 5 лв които са си харесали.
Ако някой се чуди,какъв бизнес да захване да знае,че само за червото мисли народа.Каквото и да е за ядене да е!

# 160
Здравейте и от мен .
Мятам по едно око на темата от доста години , но забелязвам , че хората с практически бизнес опит ги няма вече . Прави ми впечатление също така ,че се скача от идея в идея - еднотипни с цел да се докара някакъв месечен приход . Дори приход от 1500лв и ангажираност за нулеви знания от страна на дамата не беше ок .Разбирам защо е така , но не ви съветвам да не правите каквото и да било по този начин . Да се мисли само как някакви пари да се докарат без значение от дейността е мислене на работник , а не на предприемач .
Инвестирайте времето си за четене на книги по темата - в момента има страшно много литература и е достъпна . Задайте си въпроса кое обичате , в какво горите и какво сте готови да правите дълго време без пари , защото съм убедена че сметките не са верни . Задайте си въпроса с какво вие ще сте полезни на хората и ще допринесете ? С поредното магазинче за ядки изкопирано или с поредната втора употреба ? Защо мислите , че някой би купил от вас ? Вие самите защо бихте купили от себе си ? С какво бихте променили пазара и да го направите по-добър ? А с какво ще допринесете за България и икономиката , и положението в момента ? И не казвайте ,че не е наша отговорност или , че нищо не може да се промени - тогава не почвайте , обречени сте . 5 000лв. бих посъветвала да инвестирате в нови знания и яснота за това ,което искате да правите . Да се образовате и подготвите по темата ви дава конкурентно предимство и спестява средства .
Пиша ви това от опит с моя бизнес за 10г. , два фалита и знания , че почнете ли веднъж може да похарчите много повече отколкото имате . Аз също така си дадох сметка колко опорочен е пазара в моята сфера и избрах да създавам нов . Но зная , че е такъв в почти всички сфери .Затова го опознайте първо и вижте как може да го промените и подобрите , станете експерти в това ,което правите , бъдете полезни ! Раздайте се и не чакайте бързи печалби , тези сметки са грешни винаги -гарантирам за това . Също така идеята за вложени дадени пари и после урожай след два месеца е мит , ако искате бизнес ще работите почти денонощно дълго време .Първо ще давате , а после ще ви се връща . И то чак след като сте над средното ниво и създавате някакъв смисъл , а не просто си вършите работата добре .   

# 161
Здравейте и от мен .
Мятам по едно око на темата от доста години , но забелязвам , че хората с практически бизнес опит ги няма вече . Прави ми впечатление също така ,че се скача от идея в идея - еднотипни с цел да се докара някакъв месечен приход . Дори приход от 1500лв и ангажираност за нулеви знания от страна на дамата не беше ок .Разбирам защо е така , но не ви съветвам да не правите каквото и да било по този начин . Да се мисли само как някакви пари да се докарат без значение от дейността е мислене на работник , а не на предприемач .
Инвестирайте времето си за четене на книги по темата - в момента има страшно много литература и е достъпна . Задайте си въпроса кое обичате , в какво горите и какво сте готови да правите дълго време без пари , защото съм убедена че сметките не са верни . Задайте си въпроса с какво вие ще сте полезни на хората и ще допринесете ? С поредното магазинче за ядки изкопирано или с поредната втора употреба ? Защо мислите , че някой би купил от вас ? Вие самите защо бихте купили от себе си ? С какво бихте променили пазара и да го направите по-добър ? А с какво ще допринесете за България и икономиката , и положението в момента ? И не казвайте ,че не е наша отговорност или , че нищо не може да се промени - тогава не почвайте , обречени сте . 5 000лв. бих посъветвала да инвестирате в нови знания и яснота за това ,което искате да правите . Да се образовате и подготвите по темата ви дава конкурентно предимство и спестява средства .
Пиша ви това от опит с моя бизнес за 10г. , два фалита и знания , че почнете ли веднъж може да похарчите много повече отколкото имате . Аз също така си дадох сметка колко опорочен е пазара в моята сфера и избрах да създавам нов . Но зная , че е такъв в почти всички сфери .Затова го опознайте първо и вижте как може да го промените и подобрите , станете експерти в това ,което правите , бъдете полезни ! Раздайте се и не чакайте бързи печалби , тези сметки са грешни винаги -гарантирам за това . Също така идеята за вложени дадени пари и после урожай след два месеца е мит , ако искате бизнес ще работите почти денонощно дълго време .Първо ще давате , а после ще ви се връща . И то чак след като сте над средното ниво и създавате някакъв смисъл , а не просто си вършите работата добре .   

Петрова, "три зелени" палчета имаш от мен Wink Peace
Бъди сигурна малко са тези хора Wink .
За това, което казваш се искат точно "топки", лишения - всякакви и да денонощно съзнанието трябва да работи и всеки ден да научаваш нещо ново и да го прилагаш в практиката.
Това, което казваш за ядките да кажем и франчайза, като цяло и съм съгласен, и не, защото зависи кой и как подхожда към нещата. Ако човек има място или средства и иска да инвестира, да се разшири е едно, да почва и да иска за 2,3 месеца, както казваш ти - е друго и да  няма как да стане. Но напълно съм за човек да е предприемчив и да търси ниши, а не да е роб 9-5. Поздрави Peace.

# 162
Хахаха, виждам, че мен се "зачекнали" с нулевите познания и 1500 лева доход  Hug Ами така си ги представям нещата и такива ги искам. А човек може и да постигне това, което иска, нали?  Flutter  Може и да не може, но може и да може. Магазинчето за ядки ми беше подхвърлено като идея от приятел, който сподели, че в техния район няма такова. Не смятате ли, че това е свободна ниша? Защо да не се възползвам? Целта ми, аз и преди го бях писала мисля, не е да печеля хиляди от първия месец. Целта ми е да продавам КАЧЕСТВО. И след него си мисля и се надявам, че ще дойдат и клиентите, съответно и приходите. Какво бих целяла с това магазинче ли? Ами често ми се е случвало да си купувам ядки отнякъде, но те гранясали. Не знам до начин на съхранение ли е, по начално лоша стоки ли, но ми се е случвало. И сега имам страх да си купувам ядки. Даваш немалко пари и получаваш горчив вкус. И бих искала магазинче с вкусни и качествени ядки. Освен това си имам един коз, който би привличал още клиенти, но не му е тук мястото да го обявявам  Mr. Green

Освен това, темата е дискусионна. Това, че някой се е допитал за съвет и че разполага с 5000 лева, не значи, че се е хвърлил през глава да "прави бизнес". Аз лично съм в етап на проучване. Търся си нишата. Понеже в момента съм ангажирана главно с лични неща, не ми остава време да си направя проучване, както на мен ми се иска и затова все още не предприемам нищо. Но ще настъпи и това време. В крайна сметка затова се нарича "предприемач", защото човек "предприема" нещо.

В постът Ви, Петкова, има много важни и смислени въпроси, които ако човек си ги зададе, би си изяснил немалко неща. Но тонът на моменти е малко, лично усещане, обиден. Не ми е приятно да ме вкарват в графата на хора с "мислене на работник , а не на предприемач". Звучи обидно, разбирате ли? Винаги има начин да се каже по-меко и по-деликатно. Аз лично работя в добре заплатена сфера, но работата не ми доставя удоволствие. Затова се опитвам да си "измисля" нещо. И да, вярвам, че нещата се получават с мислене. Нямам гениалната идея, която да развия, но съм в търсене на "нещо". И това "нещо" скоро ще изплува.  Peace Засега обмислям, сравнявам, отхвърлям, претеглям, изчаквам. Не бързам.

Споменали сте и магазини втора употреба. Замислям се и за такъв бизнес.  Flutter Не ГЛАВНО, защото "има пари", а защото самата аз от два месеца съм пристрастена към тези магазини. Гардеробът ми никога не е бил толкова добре "зареден", с разнообразни дрехи, цветове и модели. За разлика от години, в които съм заделяла цял работен ден, за да си купя нещо, и не съм успявала. Затова, искам да разпространя това нещо. Но виждам разни проблеми в този тип магазини, които мен ме отказват да се върна там. Тези "проблеми" бих борила. Много често бизнеси се започват точно по този начин. Особено с моята сфера: "Това не ми харесва по този начин. Искам го по мой си начин". И така таргетираш хора като теб. Дали са много или малко, не знам дали може да стане с прочуване. Най-вероятно го пише в дебелите книги, които споменавате, но предпочитам "да си блъскам" главата. Предпочитам да се сблъскам челно с това.

Тръгнах да пиша в темата един дискусионен въпрос, който си задавам от известно време насам, а как се разви поста ми с последните два в темата. Ето, Петкова, може да помогнете тук с мнение, защото все пак сте човек с 10 години опит и най-вероятно има какво да кажете по въпроса Hug Та, виждам доста пустеещи помещения в района, в който живея. Имало е опити за "бизнеси", но са затваряли след 2-3-4 месеца. Мястото е от тип затворен комплекс и се разчита само на живущите там. Имало е опити за плод-зеленчук, хранителен магазин, химическо почистване, магазин за перилни препарати. Но не потръгва. Хората, в това число и аз, предпочитат да пазаруват в големите хипермаркети, или в по-големите магазини в комплекса. Място за по-малки няма. Купувала съм си от тях нещо инцидентно, не съм им ставала редовен клиент. Явно така и с другите живущи наоколо. И така се стига до фалит.

Та, да се върна пак на тези помещения. Смятате ли, че всяко едно място може да бъде разработено, че да носи печалба? Дали просто проблемът с фалиралите вече фирми не е бил, че не са намерили "правилния" бизнес? Опитвам се да измисля на какъв тип магазин/услуги бих се зарадвала, ако открият тук, но не се сещам. Пазарувам от хипермаркети или от по-големите в района. Но бизнес, който предлага услуги, мисля, че няма шанс в нашия комплекс. Какво е вашето мнение? Има ли пътници за всеки влак, съответно, бизнес за всяко помещение?  Laughing

# 163
Някакво ново сериалче за предприемачи:
https://www.youtube.com/watch?v=3mFt4RW4oPo

Две готини възможности за финансиране от ЕС, за които ми разказаха в университета:
https://drive.google.com/file/d/0B7d9xJ68jnlKaHp1TWdCLVBiTm8/view?usp=sharing
(Има и контакти с консултантската агенция вътре, изглеждат повече от адекватни)

Sofia Innovation Hackathon за развиване на социална кауза:
http://innovationstarterbox.bg/events/innovation-academy-2017-so … vation-hackathon/
Не се залъгвайте от името, програмирането не е строга необходимост. 10к награда, + лекции и менторски насоки.

BG10xEU Хакатон по повод 10 години членство на България в ЕС:
http://fond.sofia-da.eu/bg/%D1%81%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%B7% … eu-hackathon.html
Това вече е истински хакатон. 18к награди.

Безплатни курсове по програмиране:
https://softuni.bg/trainings/1655/python-basics-may-2017
https://softuni.bg/blog/new-basics-may-7-cities

# 164
Хахаха, виждам, че мен се "зачекнали" с нулевите познания и 1500 лева доход  Hug Ами така си ги представям нещата и такива ги искам. А човек може и да постигне това, което иска, нали?  Flutter
Предполагам, че повечето коментари се дължат на желанието за 300% печалба. Реално ще е толкова, ако стигне 1500лв месечно. Доста смело очакване и малко вероятно за осъществяване.
Не знам какво точно си представяш, но по мои груби сметки, ще трябва да продаваш по около 15кг ядки на ден, за да докараш тези пари. Струва ми се много голямо количество и в началото не знам дали ще успееш да реализираш и 1/3 от това.

Общи условия

Активация на акаунт