Идеи за стартиране и развитие на бизнес 24

• 143 924
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
  • София, Bulgaria
tomeva, зная, че браншът на недвижимите имоти е специфичен, но ще се радвам да споделиш опит. Мисля, че можеш да дадеш много ценни съвети на започващите бизнес!  Simple Smile

Много мога да говоря за бизнеса с недвижими имоти. Основното е, че е за хора, които обичат динамиката, обичат контактите с други хора/ познати и непознати/. Може да става въпрос за имоти, но всъщност е бизнес с хора. Аз лично не знам за друг бизнес, които може да се започне с толкова малко капитал. Понеже е нужно време да се обучиш, да генерираш бизнес, контакти с продавачи и купувачи т.е има един период на  започване. Той зависи много от самия човек. Може да е 2 месеца, но може и да е 6 м., или никога. Та за този период са необходими средства, за да живееш и да си плащаш сметките, а и да си купиш 1-2 костюма и няколко ризи.
Относно обучението, то никога не свършва. Аз лично не препоръчвам да се прави самостоятелна агенция, това за хора, които не са били в бранша е обречено на неуспех. Този бизнес е за хора, които са екипни играчи. Да, ти може да нямаш много познания, но имаш екип зад гърба си, които ти помага. В началото за всичко и на всякъде е с теб, но с времето ставаш все по-добър и по-самостоятелен. Най-важното не е да знаеш всичко, а никога да не подценяваш и най-безобидната ситуация, а да търсиш консултация: с колеги, с юристи, с мениджъра, с нотариуси...Аз смятам себе си за професионалист, но при всяка сделка има нещо ново.
Този бизнес много ми харесва, защото сме част от един от най-важните моменти на хората, свързан с техния дом. Защото отговорността е много голяма, хората ни поверяват най-ценният си капитал...в повечето случаи и всичките си пари и разчитат на нас да ги преведем през целия процес без препятствия.
Както казах има два типа агенции: при едните брокерът си е просто наемен работник, няма развитие, получава малък % от комисионата, почти няма самостоятелност и е по-скоро човек, които развежда едни клиенти по някакви апартаменти. Другият тип са по-интересни, там фокусът е към брокера и неговото професионално развитие. Аз съм живия пример за това: почнах като брокер, станах партньор, направих малък екип от други брокери и преди една година и самостоятелен офис и всичко това под бранда, които съм избрала. Това се случи за период от 4 години, като аз умишлено забавях последната крачка. Защото си е много работа. Сега трябва да съчетавам и брокер и собственик на офис, да обучавам, да помагам на нови брокери в екипа, да им помагам да се развиват, което хич не е лесно...Знаете амбициозни хора, които имат цели и мечти и са готови да се борят за тях не са много.  Идеята е да изградя екип и с времето аз да съм все по-малко брокер и все повече мениджър...като моите клиенти, които идват при мен и бизнесът, които генерирам да го поемат брокерите в офиса, като допълнение към техния.

Относно цялостно погледнато,  бизнесът с недвижими имоти, който всъщност, както казах е с хора, е цикличен, като всеки пазар...но имоти винаги ще има и хората винаги ще продават, други ще купуват и така... при нас кризата от 2008-2009г.  мина мимоходом..., защото погледнато единично при правилно планиране и работа един брокер, ако е правил 15-20 сделки годишно... това са 15 човека...ако работиш, както трябва и в кризата все ще намериш 15-20 човека , които продават и купуват и при 40 000 сделки годишно и при 20000.  Да, по-трудно ще е, но ще успееш...

Основната грешка, която прави според мен всеки неуспял търговец или човек в сферата на услугите е, че чака бизнесът сам да го намери. Много често смята, че наемайки помещение, зареждайки стоките по рафтовете е достатъчно и сяда чака хората да купуват...т.е. бизнесът сам дойде при тях...Много отдавана това не е достатъчно. Търговецът трябва да е сред хората и да е много креативен и много гъвкав.

Последна редакция: чт, 18 май 2017, 07:32 от tomeva

# 181
Здравейте  bouquet Отдавна ми се върти една мисъл в главата и се чудя дали да се захвана. newsm78 Аз много поръчвам от английски сайтове дрехи,в моя град няма посредник и трябва да се плаща и доставка на Еконт ,а знам ,че има интерес от доста хора.Искам аз да бъда посредник.Някой занимавал ли се е с такъв бизнес?Как става плащането на такива сайтове,защото някои казват,че трябвало с английска карта да бъде,да не бъдело служебен адрес ,адрес на склад или подобни...
Моля някой,ако има опит да сподели. Peace
Ами на 1во време трябва да имаш адрес в УК, където да си събираш стоката, след това от там да ти я изпращат  палетизирана към твоя град и оттам да си я раздаваш на хората...

Иначе как си го представяш по точно  newsm78

Като поръчваш много от английски сайтове би трябвало да знаеш с какви карти в кои сайтове се плаща.
аз до сега съм поръчвала  с посредник.За това питам как стават нещата,ама явно няма да ми се получат.

# 182
Трябва ли да отговаряш на някакви изисквания, ако искаш да пакетираш и да си сложиш твой етикет на продукция, закупена от друг <производител>? 

# 183
Трябва ли да отговаряш на някакви изисквания, ако искаш да пакетираш и да си сложиш твой етикет на продукция, закупена от друг <производител>? 

Ако е хранителна стока  - да. За други продукти не знам.

# 184
Преди време стана въпрос за занималня, и като се замислих, не е ли добра идея да се отвори нещо, като работилничка? В нея децата да творят разни неща, да рисуват, да пеят и танцуват. Да е по-скоро нещо, като развлечение за тях, отколкото учене на някакъв материал.
Мога да взема някакво помещение, което да е като стая и там да се провеждат заниманията.
Какво би ми трябвало за тази цел? Каква сума?  През кои институции трябва да се мине? Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 30 май 2017, 11:52 от тинити

# 185
Здравейте! За първи път влизам на този форум и преди може да е ставало въпрос , но не съм чела темите назад. С мъжа ми  искаме да започнем някакъв бизнес и сме се спряли на плод зеленчук, някой имали , който се занимава с това и да сподели опит и дали си заслужава.

# 186
Благодаря Мише,вече съм харесала страницата и сега работя да направя повече бройки от ръчно изработените неща та да има какво да представя.
За съжаление нещата при мен не вървят особено добре.Да започнеш такъв бизнес в толкова малък град е много много трудно!Един голям брой от дамите тук нямат потребност да носят бижута.Свикнали са с пазарската мода и анцунг с дамска чанта.
И проблема не е в затрудненото финансово положение...Дават пари за всякакви глупости,а четири месеца се чудят дали да си купят обици, за 5 лв които са си харесали.
Ако някой се чуди,какъв бизнес да захване да знае,че само за червото мисли народа.Каквото и да е за ядене да е!
Здравей Dulse, и аз съм като теб, искам да започна нещо ръчна изработка, даже съм измислила, но живея в малък град, в близост до по -голям с много с много голяма конкуренция в тази област. Аз съм завършила изобразително изкуство, но така и не се реализирах в тази област. И имам много колеги, които от години се издържат с това да изработват бижута, чанти , дрехи и др., че май се пренасити пазара от hendmade неща и това ме плаши, но съм решила да пробвам. За сега нямам намерение да си напускам работата си, ще си правя неща допълните и ще търся пазар, пък каквото стане. Ще се радвам ако обменим идеи за реализация, въпреки че се явяваме един вид конкуренция  Laughing Много ми се иска да работя за себе си, омръзнало ми е все за други да работя, съзнавам плюсовете и минусите на двата вида работа, но ... Пък, макар и престижна да ми е работата в момента, ми е доста ниско заплащането, така че имам нужда от доходи и нещо ново, което да ме вдъхновява.

# 187
Обмислям покупката на бизнес, който в момента не генерира приходи. Каквото се печели, бива изяждано от разходите. Става въпрос за нов магазин, но според мен с потенциал. Мястото е добро. Дали все пак, въпреки локацията, не е глупаво да се инвестират пари в нещо, което не генерира приходи в момента? Ами ако не потръгне?  ooooh!

# 188
Само базови разходи ли се покриват? Има ли вариант да се намалят разходите? Например да има оборудване на кредит, което ще се изплати до 6м.?
От колко време работи магазинът и в какъв бранш? Има ли реклама? Ако няма - можеш ли да инвестираш в такава? Ако има - помисли защо не работи.
Това, че нещо не работи в момента, въобще не значи, че няма да проработи при друг собственик. НО, рискът е по-голям.

# 189
Благодаря Мише,вече съм харесала страницата и сега работя да направя повече бройки от ръчно изработените неща та да има какво да представя.
За съжаление нещата при мен не вървят особено добре.Да започнеш такъв бизнес в толкова малък град е много много трудно!Един голям брой от дамите тук нямат потребност да носят бижута.Свикнали са с пазарската мода и анцунг с дамска чанта.
И проблема не е в затрудненото финансово положение...Дават пари за всякакви глупости,а четири месеца се чудят дали да си купят обици, за 5 лв които са си харесали.
Ако някой се чуди,какъв бизнес да захване да знае,че само за червото мисли народа.Каквото и да е за ядене да е!
Здравей Dulse, и аз съм като теб, искам да започна нещо ръчна изработка, даже съм измислила, но живея в малък град, в близост до по -голям с много с много голяма конкуренция в тази област. Аз съм завършила изобразително изкуство, но така и не се реализирах в тази област. И имам много колеги, които от години се издържат с това да изработват бижута, чанти , дрехи и др., че май се пренасити пазара от hendmade неща и това ме плаши, но съм решила да пробвам. За сега нямам намерение да си напускам работата си, ще си правя неща допълните и ще търся пазар, пък каквото стане. Ще се радвам ако обменим идеи за реализация, въпреки че се явяваме един вид конкуренция  Laughing Много ми се иска да работя за себе си, омръзнало ми е все за други да работя, съзнавам плюсовете и минусите на двата вида работа, но ... Пък, макар и престижна да ми е работата в момента, ми е доста ниско заплащането, така че имам нужда от доходи и нещо ново, което да ме вдъхновява.
Ако нещо те интересува,пиши ми и на лични съобщения и с каквото мога ще помагам.Макар,че самата аз имам нужда от помощ  Laughing
Да напълни се пазара с ръчно изработени неща,но измислих собствена колекция бижута,които не съм виждала други такива.Даже направих едно колие което няма да го пусна за продажба...Толкова си го харесвам... Mr. Green
Успех 🍀 на всички в бизнеса

# 190
Само базови разходи ли се покриват? Има ли вариант да се намалят разходите? Например да има оборудване на кредит, което ще се изплати до 6м.?
От колко време работи магазинът и в какъв бранш? Има ли реклама? Ако няма - можеш ли да инвестираш в такава? Ако има - помисли защо не работи.
Това, че нещо не работи в момента, въобще не значи, че няма да проработи при друг собственик. НО, рискът е по-голям.

Как съм го пропуснала това мнение  Hug Цената включва оборудването, стоката, климатик и бойлер. Според приятеля ми това не може да струва 8K, но жената каза, че не са начислили печалба и съм склонна да й вярвам. Много приятна дама се оказа. Но мисля, че се отказвам от тази инвестиция Sad Струва ми се, че не е много доходоносно.

# 191
  • София
Здравейте! Извинявам се, ако питането ми не е за тази тема точно, но не виждам къде да го отправя.

Къде и как бих могла да получа финансиране за research проект? Темата е остро социална и според мен доста актуална, подобно проучване до момента в България не е правено.
Споделяла съм с различни хора, като цяло изводът е, че то ще трябва да  е важен начален етап от по-обстойни действия (но те евентуално по-нататък).

# 192
Мише, пресметни досегашните месечни разходи и после си разхвърли инвестицията за примерно една година.
От там прецени доходите до къде ще ти стигнат (предполагам сегашната собственичка може да те ориентира в сумата им).
И помисли добре за причините да не сработи бизнесът.

# 193
Емералдче, доходите не стигат доникъде  Crazy В края на месеца, след плащане на наем, служител, осигуровки, ток, вода - не остава нищо. Доколкото разбрах, остава много малко или са около нулата. Беше ми неудобно да чопля повече в тази насока и не съм питала за повече подробности. Продават бизнеса поради лични причини. Жената обясни накратко, но да не навлизам в детайли  Hug Разбира се, винаги има възможност да не казва истината, но ми се видя искрена

# 194
  • София
Мишелин, какъв тип стока се предлага в магазина?

Общи условия

Активация на акаунт