Лъч надежда в борбата срещу заблудата наречена "хомеопатия"

• 161 780
  • 2 734
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Това, че не действат хомеопатичните, отдавана го пише и на листовките в България.

Тъй като съм се занимавала с хранителни добавки и лекарства, много се чудя на определението "хомеопатично лекарствено средство". За мен това е оксиморон. Хомеопатията е по-нелекарство от добавките и билките. Т.е. - би трябвало да се отдели в някаква съвсем отделна група от фармацевтичните лекарства или добавките.

# 31
  • Куциндрел
ЛЛ като няма какво да изпишат, т.е. състоянието на пациента не се нуждае от лекарства, изписват хомеопатия. Това е вместо да предпишат витамин Ц и чай. Тъкмо повечето пациенти са доволни - "Нашата ЛЛ изписва хомеопатия, не бърза с химията". Mr. Green

Да се обобщава е грешно!
Моето Джи Пи е лекар със специалност и хомеопат.
Споделяла ми е, често се случва да не може да убеди пациентите си, че няма нужда да пият лекарства при грип и е принудена да им изпише нещо, за да си тръгнат спокойни от кабинета.  Точно от нея съм си тръгвала със съвет за Вит. С, чай и почивка и само ако не мога да изтърпя симптоматиката на грипа например, да вземам препарати, за да се чувствам по-добре, а не защото те ще ме излекуват. И точно, защото е хомеопат често съветва пациентите си да не разчитат само на лекарства, а да погледнат и в душата си, защото тялото се разболява, когато душата страда и човек живее живот в стрес и притеснения. Разбира се изписва лекарства, праща на специалисти и всичко каквото трябва да прави един лекар, но има по-различен поглед към живота и причините за болестите и смятам, че който я слуша, само ще си помогне. Освен това някои нейни по-възрастни колеги я смятат за най-добрия диагностик в тяхното ДКЦ точно заради по-различният й поглед върху причините за болестите.
И да, смятам, че хомеопатията не бива да се зачерква с лека ръка. Наистина трябва да има информиран избор!

Не пали така. Wink Като се падне пациент, който иска да пие лекарство, не чай и витамини, сигурна съм, че твоята лекарка ще му даде хомеопатия.
Нашата ЛЛ също е добър специалист и добър диагностик.

ЛовЪ, култа към хомеопатията изначално тръгва от страните където не изписват толкова много лекарства. И понеже хората искат да са здрави, а не да чакат да оздравеят или да се окажат в спешното, то те се обръщат към илачите.

За мен един чай е много по-полезен и лековит от хомеопатията.

# 32
  • София
Само да попитам - темата като цяло е против хомеопатията. Ние не ходим във вашия подфорум да ви обясняваме в темите защо това е шарлатанство, защо вие идвате да ни обяснявате тук, че това е манна небесна?

И какво като темата е против хомеопатията? Къде пише, че не може да се споделя опит?
Аз например не пиша в никакъв подфорум за хомеопатия, лекувам семейството си с конвенционална медицина също и с хомеопатия у нас се провежда терапия само на един член на семейството ни и то точно за определено нещо.
Освен това в семейството ни имаме случай, в който един онколог щеше буквално да съсипе човек, вместо да го излекува. Но на този лекар /зав. отделение в голям град/ никой не му държи сметка за смъртността на пациентите, защото е прието, че от рак се умира и точка. Не сме толкова наивни, не мислим, че рак се лекува с хомеопатия, просто намерихме други читави лекари, които оправиха нещата.
Но след като фармацевтичната индустрия и конвенционалната медицина толкова остро скачат срещу хомеопатията, е редно някой и на тях да им държи сметка доколко едно лекарство помага и доколко вреди. Обаче освен да се оплачеш на арменския поп при грешно лечение, друго не ти остава.

# 33
  • София
Не пали така. Wink Като се падне пациент, който иска да пие лекарство, не чай и витамини, сигурна съм, че твоята лекарка ще му даде хомеопатия.

[/quote]

А ти да не мислиш, че само ти не вярваш на хомеопатията?
Както се вижда има много такива пациенти, затова тя хомеопатията си я практикува в друг кабинет, където идват хора, които вярват. Аз може да се каже, че съм посредата. Както писах по-горе сега правим една терапия и тепърва чакаме резултат.

# 34
  • Куциндрел

А ти да не мислиш, че само ти не вярваш на хомеопатията?
Както се вижда има много такива пациенти, затова тя хомеопатията си я практикува в друг кабинет, където идват хора, които вярват. Аз може да се каже, че съм посредата. Както писах по-горе сега правим една терапия и тепърва чакаме резултат.

[/quote]
Радвам се за твоята лекарка.
Едва ли сме при една и съща. Wink
Репликата ми беше към твърденията, че доста ЛЛ изписват вече хомеопатия.
Ако не си ма разбрала ПАК, може да ми разкажеш нещо друго за вашата лекарка. Blush

# 35
  • София
Не е въпроса вярвам/не вярвам.
Въпросът е, че има огромни официални изследвания, че това НЕ Е лекарство и не действа.
Т.е. действа наравно с плацебо теста.
Така че просто да го отделят там в една отделна група. Да си я наричат както искат, само да не е "лекарство".

# 36
  • Бургас
Ами ще я отричат, как няма, ще вземат да останат болниците без клиенти Wink

# 37
  • София
Скрит текст:
Само да попитам - темата като цяло е против хомеопатията. Ние не ходим във вашия подфорум да ви обясняваме в темите защо това е шарлатанство, защо вие идвате да ни обяснявате тук, че това е манна небесна?

И какво като темата е против хомеопатията? Къде пише, че не може да се споделя опит?
Аз например не пиша в никакъв подфорум за хомеопатия, лекувам семейството си с конвенционална медицина също и с хомеопатия у нас се провежда терапия само на един член на семейството ни и то точно за определено нещо.
Освен това в семейството ни имаме случай, в който един онколог щеше буквално да съсипе човек, вместо да го излекува. Но на този лекар /зав. отделение в голям град/ никой не му държи сметка за смъртността на пациентите, защото е прието, че от рак се умира и точка. Не сме толкова наивни, не мислим, че рак се лекува с хомеопатия, просто намерихме други читави лекари, които оправиха нещата.
Но след като фармацевтичната индустрия и конвенционалната медицина толкова остро скачат срещу хомеопатията, е редно някой и на тях да им държи сметка доколко едно лекарство помага и доколко вреди. Обаче освен да се оплачеш на арменския поп при грешно лечение, друго не ти остава.
И в много държави го правят. Даже и в България няма лекарство, на което да не са отбелязани възможните странични ефекти. Може ли да се каже същото за хомеопатите и хомеопатичните продукти?

# 38
"Няма доказателство, че това действа!" би трябвало да пише на всяко едно лекарство, без значение хомеопатично или не.

Напротив, нормалните лекарства минават през над 10 годишни, многомилионни клинични изследвания и получават разрешение за производство и продажба само ако могат да докажат, че а) наистина действат срещу това, за което са създадени и б) са безопасни.
Вече дали лекарят ще те диагностицира правилно и ще ти предпише правилното лекарство, е съвсем различен проблем, който няма общо със самото лекарство.

В същото време, хомеопатичните препарати не преминават през такива изследвания, така че да, категорично е редно това да бъде упоменато на опаковката.
Те може да минават през хиляди тестове и да действа на всичките 1000 (например) опитни "мишки".
Обаче може точно на теб, 1001 пациент, да не ти подейства.    Laughing
И това няма общо с диагностиката.
Просто не всяко лекарство действа на всеки.

# 39
  • Куциндрел
Ами ще я отричат, как няма, ще вземат да останат болниците без клиенти Wink
Глупости.

# 40
  • Варненска клюкарка
От личния ми опит:
Детето ми правеше гнойна ангина всеки месец. Никакви посявки, антибиограми и антибиотици не сработиха при нас за повече от месец. Мине месец и ангина.... бяхме се видяли в чудо. Когато открихме хомеопатията, повече не се е налагало да пие антибиотик, както и че не се наложи да му вадим сливиците.
Преди 2 години изписаха хомеопатия и на папагала ни, който страдаше от птича краста. Пилето си отиваше- заради прахчетата и мазилата перушината му беше сплъстена, опитваше се да я почисти с клюн, но поглъщаше от препаратите и съответно спря да се храни.... Просто умираше пред очите ни. Ветеринарният доктор му изписа гранули на Боарон и само за седмица кървавите язви завяхнаха, а птицата оцеля.
Не е до вярване или не- важното е да се уцели точния препарат!

# 41
  • София
Беладона при децата, когато е висока температурата, например 39 и нагоре - безотказно. Винаги. Действа. Обаче индивидуалните случаи не могат да са доказателство. Има достатъчно литература относно принципите на хомеопатията. "Лекарствените препарати" са едно, а принципите на лекуване - друго.
При моите не действа.

# 42
  • София
И какво като се знае за страничните действия на лекарствата?
Вече много се спори за и против химиотерапията при рака - кога спасява, кога убива.
Онкологът вижда, че резултатите се влошават, но тъпо и упорито продължава да настоява за химиотерапия и да сменя лекарствата. Е, оказа се, че по-доброто решение е лъчетерапия и хормонални лекарства /точно този рак се повлиява понякога от хормонална терапия/. Обаче това го разбрахме на друго място, при други лекари. Нашият роднина е жив, но не е ясно какво е станало със стотиците други пациенти, които сляпо са вярвали на този лекар.

# 43
  • София
И какво като се знае за страничните действия на лекарствата?
Вече много се спори за и против химиотерапията при рака - кога спасява, кога убива.
Онкологът вижда, че резултатите се влошават, но тъпо и упорито продължава да настоява за химиотерапия и да сменя лекарствата. Е, оказа се, че по-доброто решение е лъчетерапия и хормонални лекарства /точно този рак се повлиява понякога от хормонална терапия/. Обаче това го разбрахме на друго място, при други лекари. Нашият роднина е жив, но не е ясно какво е станало със стотиците други пациенти, които сляпо са вярвали на този лекар.
Нали написа, че било "редно някой и на тях да им държи сметка доколко едно лекарство помага и доколко вреди". Аз отбелязвам, че това се прави отдавна. И задавам въпрос: Кой държи същата сметка на хомеопатите? И къде можеш да се оплачеш от хомеопат? Извън арменския поп, разбира се.

# 44
  • В Космоса
Дъщеря ми също боледуваше, ама яко. За 2 години на детска градина беше ходила не повече от двайсетина дена. Минахме през всички имуностимулатори, разни други пчелни млечица, меден прашец, какво ли не. Задължително болестта се развиваше страшно бързо и неминуемо се стигаше до състояние, в коет0 АБ нямаше как да се размине. Не вярвам на хомеопатията, но се принудихме да пробваме и това. Дадохме една солидна сума за преглед. Назначиха ѝ лечение с капки, направени в тъмната стаичка и изтръшкани в масата н'ам си колко пъти. Започнах лечението, спазвах всичките шамански процедури, които ми бяха заръчали. Оставаха ѝ още два приема и се разболя мощно посред лято. Обадих се на хомеопатката, държа се арогантно и просто спрях и лечение, и връзка с нея. Минаха няколко месеца. Детето ми явно вече израсна, както се казва и вече не боледува така, както преди, а в рамките на нормалното за връстниците ѝ. Ако бях продължила с хомеопатиите, сега щях да хваля каква магия са и как детето ми се е подобрило значително от тях, а всъщност то порасна и заздравя от самосебе си.

Последна редакция: пн, 21 ное 2016, 18:17 от Акаша

Общи условия

Активация на акаунт