СТОЙНОСТИ НА ЧГХ - тема 7

• 78 422
  • 806
  •   2
Отговори
# 135
Дано cristi да видим точицата там където трябва да бъде  Praynig

# 136
  • София
Честит празник на всички bouquet

Нестинарката - до колкото прочетох миналия четвъртък си пускала тест и е показал 705, след това на следващия понеделник (т.е. след 4-5 дни) си ходила на ехограф и не се е видял плоден сак?
Аз лично май бих препоръчала още един кръвен тест ако горното което съм разбрала е вярно.

Ако второто ЧХГ надвишава 1000-1200 бих отишла при друг лекар.
Зацапване имаш ли? Мисля, че бях прочела някъде в друга тема, че имаш зацапване?

# 137
Brayda, имах да, 4 дена кафяво зацапване - от датата, на която трябваше да ми дойде. Казах по телефона и на двете лекарки, с които тогава се конслтирах, и двете ми казаха, че няма нищо притеснително щом е кафеникаво. То спря отдавна и от тогава не е имало никакво зацапване. Иначе определено ще отида на друг лекар другата седмица.

Последна редакция: чт, 09 мар 2017, 07:56 от Нестинарката

# 138
  • София
ти все пак не ми отг. 4 дни след кръвния тест ли отиде на лекар?
хубаво, че е спряло Simple Smile

# 139
Brayda, извнявай, не съм регистрирала,ч е е въпрос. Да отидох на ехограф на 4тия ден след кръвния тест.

# 140
  • София
дано се види на следващия преглед, според мен не го бави, а отиди по-рано от другата седмица

# 141
Благодаря Brayda за съвета!

# 142
Не искам да те шашкам, но наистина не чакай ,ами отивай на лекар. След 4 дни чхг-то от 700 ,би трябвало да е около 2000. Успех

# 143
Ето информация отностно ЧХГ и ембрионалното развитие които открих, които бихa могли да бъдат полезни на други бъдещи мами и искаши да забременеят:

"При около 85% от нормално протичащите бременности хормонът ЧХГ удвоява своите стойности на всеки 48-72 часа. "
"Резултатите от ултразвуковия преглед след 5-6 гестационна седмица са много по-точни от анализа на нивата на ЧХГ"
"диагностицирането с ултразвук не може да бъде направено докато нивата на ЧХГ не достигнат поне 2000. "
"Разглеждането на еднократно изследван ЧХГ е недостатъчно като информация за диагностика. "
Източник: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=542

Макар че виждам, че я има тази информация в началото на групата Simple Smile

Последна редакция: чт, 09 мар 2017, 07:54 от Нестинарката

# 144
Здравейте, лекаря ми има съмнение за кухо яйце. Накратко ще кажа, че имам 2 плодни сака единия с размер 13мм, а другият 21мм. За съжаление и в двата не се вижда нищо. Лекаря дава надежда, че в по-големия може да се появи нещо, тъй като съм и с по-късна овулация. Вчера беше последния ми преглед и след него пуснах чхг, стойността му е 25831. Според вас при такава стойност възможно ли е да е кухо яйце??? Последният цикъл беше на 27.12.2016, като се има в предвид, че съм била с доста по късна овулация. Утре ще повторя изследването.

# 145
  • София
Е колко да е късна тазиовулация, това са повечеот 2 месеца

# 146
Просто исках да знам дали при тези стойности може да е кухо яйце... Овулацията беше около 17.01

# 147
  • София
Съжалявам, ама вече трябва да си 10г.с. Ако всичко е наред ембриона трябва да се вижда прекрасно и да има почти всички органи. В момента ЧХГ не носи почти никаква информация

# 148
Съжелявам . И аз наскоро минах през ужаса на " кухо яйце " бях в 8 г.с и нищо не се виждаше в плодния сак,а лекарите при който ходех ми казаха,че за тази седмица би трябвало да се види ембрион без значение кога ми е била овулацията. А ти си с две седмици повече от мен. Наистина много съжалявам,знам каквоти е.

# 149
Здравейте! На 11-ти ден след инсеминация направих кръвен тест, който отчете 4,38. Тестът е 13 дни след прием на Овитрел. Дали има вариант да е повлиян от овитрела или би трябвало за 13 дни да се е изчистил напълно?

Общи условия

Активация на акаунт