СТОЙНОСТИ НА ЧГХ - тема 7

• 78 425
  • 806
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте Момичета, последният ми цикъл беше на 02.феврури, трябваше да ми дойде на 2ри март, след като два положителни теста с бледа чертичка, отидох на лекар на 9 ти март, последният ден на 5та гест седмица, тя каза че плодното сакче е много малко едва 6 мм и най -вероятно е кухо яйце, в петък пуснах Чхг 1776, утре пак ще пусна и във вторник имам час пак, но до тогава със сигурност ще се побъркам.... Моля, някой с опит да сподели, какво мисли по въпроса, дали е кухо яйце, а и усещам изтръпвания, леки болки, като при цикъл, при силно кървене, но няма такова,нещо като леки контракции?
Cry

# 151
Здравейте момичета, малко съм объркана и моля за мнение .... Трансфер на 2 снежинки направихме на 27.02 и вчера ми беше кръвният тест , който даде резултат : 204.10 Обадих се на дой и той се зарадва много, тъй като ми е трети опит и първи с такъв резултат, дори не поиска да повторя теста след два дена а направо на преглед след седмица ! Каза, че стойността си е за категорична бременност, но за мое успокоение ако искам да си го повторя ... Днес реших да направя уринарен, да си го имаме за спомен , странното е, че втората черта е много бледа, въпреки че бе с първата урина ... Да си призная, като пълен неандерталец и трепереща от притеснение, напълних неправилното прозорче Simple Smile))) но се коригирах в последствие.. Та може ли поради тази причина втората черта да не е толкова ярка ?!
Между впрочем, разликата с предните два пъти е че този път ми се появи зацапване, което след 3-4  дни спря, доки каза, че всичко е Ок, да добавя само 3х1 спазмалгон към Но шпа-то !

# 152
На мен също около 200 ми беше с много бледа черта, а под 100 изобщо не отчете. При други пък, още на 20 си имат положителни тестове.

# 153
Здравейте , момичета. Адски притеснено ми е. След 3 дни закъснение (на 06.03. трябваше да ми дойде) направих 3 + уринни теста. Записах час при лекар на 10ти , като тогава нищо не се видя на вагинални ехограф. Успокои ме , че всичко е наред и записахме час отново за сряда-вчера. Отново нищо не се видя. Вече беше 9ти ден закъснение..каза че има съмнение за "едно място ,където има бременност" , но не бил сигурен. Та така ме прати на кръвен тест. След 2 мъчителни часа му звъннах да му кажа резултата , който беше 494.41 mlU/ml. Обясни ми , че това е доста ниска стойност и ще видим дали бременността е в матката Sad Утре съм отново на кръвен тест и на преглед. Имам аборт зад гърба, след който уж няма проблеми , но съм се побъркала Мислите ли , че с такава ниска стойност може все пак да има надежда за нормална бременност?

# 154
  • София
докато ЧХГ не стане 1000 или по-голямо е невъзможно да се види в матката.
Ако всичко е на ред и ЧХГ се увеличава добре, има възможност О да е била късно късно и за това все още ЧХГ да не е високо.

# 155
Здравейте, какъв тест трябва да се пусне в лабораторията за установяване на бременност. Бях сега в Кандиларов и им казах, че искам тест за бременност и те ме питаха бета ЧХГ ли искате, а аз нямах идея, че има някакви различни. Опитах се да попитам момичето, което ме обслужваше, ама май не ми се струваше много наясно. Пуснах бета ЧХГ в крайна сметка. Сега чакам, малко като удавник за сламка съм се хванала, ама какво да се прави.

# 156
  • София
да, бета ЧХГ ще покаже колко точно е ЧХГ в кръвта, има и едно друго, което само показва - да, има ЧХГ или не, няма ЧХГ
Вие сте пуснали това, което ще ви покаже освен дали има или не, а ако има то колко точно е.

Късмет

# 157
Благодрая много, Brayda. Дали са референтни стойности 0-1. Предполагам всичко, което е под 1 е отрицателен тест?

# 158
  • София
ами да, ако е отрицателен ще е под 1

# 159
<0.100 ми е резултата. Няма как по-отрицателен да бъде от този Sad

# 160
  • София
да, типично отрицателен е.
Късмет другия месец  Peace

# 161
  • София/Варна
Здравейте, дами! Моля, посъветвайте ме дали има смисъл от кръвен тест. Последна менструация - 6.02. Не знам кога ми е овулацията и преди първата ми бременност цикълът ми варираше от 36 до 38 дни. Последните ми седем цикъла (след спиране на противозачатъчни) бяха като по часовник между 6-8 число на месеца. Т.е вече ми закъснява 10 дни. На 13.03 си направих уринен тест, който беше отрицателен. От около седмица имам спазми ниско в корема, но и с предишната бременност имах до края на втори месец. Никакво зацапване...
Има ли смисъл да си правя кръвен тест?

# 162
Според мен, да. Ако е отрицателен, отиди да те погледнат, защото си е сериозно закъснение при липса на бременност и до скоро редовен цикъл.

# 163
  • София/Варна
Благодаря! Мислех да отложа за понеделник, че детето беше болно и не ходи на градина, но ще я замъкна утре с мен до лабораторията.

# 164
Е, пусни в понеделник. Няма нужда да тормозиш детето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт