СТОЙНОСТИ НА ЧГХ - тема 7

• 77 956
  • 806
  •   1
Отговори
# 540
Браво,прекрасни стойности !Вълнувам се с теб😍🤞🐣
Момичета,да ви споделя... резултат от днес 450,78😍🍀🐣Нямам думи да изразя щастието си!Неприятното е, че отново зацапах днес,но се моля бързо да спре..Трансферът беше на 24 юли на две 5дневни ембриончета...кръвен на 30 юли 9,10, втори кръвен на 2 август- 50,8, и  днес 7 август-450,78.
Как ви се струва,увеличава ли се нормално?

# 541
ЧХГ не се отделя от ембриона от от клетките, от които ще се образува плацентата (най-общо казано).
В този смисъл ЧХГ не е правопропорционално на развитието на ембриона. Кога ще се видят сакче, ембрион, сърце... зависят не от стойностите на ЧХГ, а ембрионалното развитие (гестационните седмици)
Има момичета с резултати от ЧХГ над 2000 на 14-15 ден от трансфер с по едно бебе, но това не означава, че на този ден ще се види каквото и да било (пример)
Ако в началото ЧХГ е високо и се покачва бързо, товя не означава, че ембриона се развива по-бързо и по-рано ще се визуализира той, сърце, движения... Една бременност се развива 9 месеца, няма да стане по-къса.
Добре го "облече" в думи, че вече като прочета какво трябва да се види или чуе на определено чхг, почвам да се чудя аз кои учебници съм чела Simple Smile

# 542
  • София
Ами аз не за първи път ги обяснявам тези неща, ама...

# 543
SONYASN Аз бях със зацапване до 3м. Последния път всеки път като ходех на ехограф очаквах да ми кажат че плода е мъртъв като предните пъти но бебчо си беше добре,после кървенето спря и не се появи повече така че спокойно

# 544
Здравейте от мен, днес бях на преглед и очаквах хубави новини, но единия док (бях при 2ма) каза само "нещо не ми харесва" и ме накара да пусна бета ЧХГ и утре да ида пак. Другия поне ми даде обяснение и ми каза че за една седмица е пораснало много малко  и ми каза да продължа с дуфастона и утрогестана Sad знаете ли какво точно иска да види с изследването на ЧХГ? До какви стойности е или?

# 545
  • София
Браво,прекрасни стойности !Вълнувам се с теб😍🤞🐣
Момичета,да ви споделя... резултат от днес 450,78😍🍀🐣Нямам думи да изразя щастието си!Неприятното е, че отново зацапах днес,но се моля бързо да спре..Трансферът беше на 24 юли на две 5дневни ембриончета...кръвен на 30 юли 9,10, втори кръвен на 2 август- 50,8, и  днес 7 август-450,78.
Как ви се струва,увеличава ли се нормално?

Твоите стойности също са много хубави, след няколко дни може да го видите на УЗ.
Стискам палци, всичко да е наред  и да се радваш на красиво здраво бебче на термин!

Здравейте от мен, днес бях на преглед и очаквах хубави новини, но единия док (бях при 2ма) каза само "нещо не ми харесва" и ме накара да пусна бета ЧХГ и утре да ида пак. Другия поне ми даде обяснение и ми каза че за една седмица е пораснало много малко  и ми каза да продължа с дуфастона и утрогестана Sad знаете ли какво точно иска да види с изследването на ЧХГ? До какви стойности е или?
Не бързай да се паникьосваш, пусни си изследването. Има съмнения и иска да провери стойностите. (Дали са нормалните за седмиците) Стискам палци

# 546
Цитат от зачатие.бг:

• Чрез трансвагиналния ултразвук може да се види най-рано гестационен сак, когато ЧХГ нивата достигнат 1000 - 2000mIU/ml. Тъй като нивата могат да варират много и не може да бъде установена с точност датата на зачеване, то диагностицирането с ултразвук не може да бъде направено докато нивата на ЧХГ не достигнат поне 2000.
Така като не се знае кога е било овулацията ранна или късна все пак трябва да се ориентираме по хормона а не по седмицата мисля.....Извинете много за невежеството ми...

# 547
Сак е едно, сърце и прочие съвсем друго. Не знаете седмица, но знаете закъснение. Нивата на чхг могат да се в твърде широки граници, за да се ориентираш по тях за седмицата.

# 548
  • София
Ами може би форума на зачатие предоставя по-точна информация от учебниците по медицина...

# 549
Ами може би форума на зачатие предоставя по-точна информация от учебниците по медицина...
Не е копирано от форума а от статия,и ако бях чела учебници нямаше да задавам въпроси тук.

# 550
desitoveee Тази статия е прибилизително добър ориентир, в интерес на истината, но всичко да е строго индивидуално и няма да можеш лесно да достигнеш до заключение за твоят конкретен случай въз основа на нея. Затова въпросите най-добре насочи към лекаря ти, който ще може да интерпретира цялата картина наведнъж. Аз не съм лекар по медицина (макар да съм доктор по титла, хаха!) но професионално боравя с много биостатистика и точно вчера се рових по темата. При последното голямо американско проучване на нивата на ЧХГ и видеозон от 2013 устаноявават минимални стойности за визуализация на гестационен сак и т.н. както и стойности в които се визуализират 90% и 99% от находките. За пример, гестационен сак може да се види на мин 390 mIU/ml, 90% от саковете се виждат при 1,918 mIU/ml, а 99% при 3,510 mIU/ml. Последните две стойности се използват за насока на диагностициране на евентуални патологии като извънматочна бременност например. Ако четеш английски, резюме на резултатите има тук: http://www.babymed.com/blogs/dramos/which-serum-hcg-level-should … gnancy-ultrasound

# 551
desitoveee Тази статия е прибилизително добър ориентир, в интерес на истината, но всичко да е строго индивидуално и няма да можеш лесно да достигнеш до заключение за твоят конкретен случай въз основа на нея. Затова въпросите най-добре насочи към лекаря ти, който ще може да интерпретира цялата картина наведнъж. Аз не съм лекар по медицина (макар да съм доктор по титла, хаха!) но професионално боравя с много биостатистика и точно вчера се рових по темата. При последното голямо американско проучване на нивата на ЧХГ и видеозон от 2013 устаноявават минимални стойности за визуализация на гестационен сак и т.н. както и стойности в които се визуализират 90% и 99% от находките. За пример, гестационен сак може да се види на мин 390 mIU/ml, 90% от саковете се виждат при 1,918 mIU/ml, а 99% при 3,510 mIU/ml. Последните две стойности се използват за насока на диагностициране на евентуални патологии като извънматочна бременност например. Ако четеш английски, резюме на резултатите има тук: http://www.babymed.com/blogs/dramos/which-serum-hcg-level-should … gnancy-ultrasound
Благодаря ти наистина много полезна информация не го знаех това,ще прочета внимателно статията.Зададох въпроса така защото тук всички пишат "иди на 1000 ще се види сакчето" а надявам се разбирате моето нетърпение и страх.Утре отивам на лекар  и ще пиша а за сърчицето явно още седмица две ще си почакам нетърпеливо.....Scream

# 552
99% от момичета твърдят, че с ЧХГ над 1200 ще се види сакче, а сега пък обратното... едното нямало връзка с другото....... естествено, че има някаква връзка и по това докторите се ориентират кога най-рано да те видят особено при момичета с репродуктивни проблеми и множество загуби, най-вече извънматочни.... може да има изключения както във всичко друго, но си е някакво прието Неписано правило, което в масата случаи е изпълнено. Друг е въпроса, че едно момиче може да има ЧХГ 10 000 в 5седмица, а друго в 8.... аз не съм нито доктор, нито мед сестра, но и самите доктори си противоречат един с друг, та тук да се правим на много знаещи всички, просто не ни отива.... аз пожелавам успех и търпение на всички чакащи, защото ЧХГ все тая, важното е живо и здраво дете... в началото е ЧХГ, после в коя седмица е скриниг, анатомичен скан... винаги има спорове ...

# 553
разбирате моето нетърпение и страх.Утре отивам на лекар  и ще пиша а за сърчицето явно още седмица две ще си почакам нетърпеливо.....Scream
Разбирам и двете добре и от първо лице. Пожелавам ти успех и ни дръж в течение. Бременността след толкова загуби като при теб е трудна, но ако мога да си позволя да ти дам един съвет, то е да се опиташ да не мислиш за много време напред, ще става каквото ще става, а ти няма как да го предвидиш отсега. Искрено ти пожелавам този път да е успешна бременност, до край!

# 554

Общи условия

Активация на акаунт