Задължително ли е здравното осигуряване?

• 29 240
  • 377
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Ако се научим да си ползваме телефоните не само за селфита, ами и да записваме подобно поведение (като описаното по-горе), вероятно имаме начин и с мафиотите-лекари да се преборим. Трябва само да поискаме, а ние не искаме.

# 256
  • Пловдив
Аз пък в същата Национална Кардиологична Болница получих безплатно и компетентно лечение за сина ми. И сега какво правим?????? Винаги като има някой недоволен неговият глас се чува, а стотиците доволни от лекарите някак се губим.

# 257
Бела, не съм ползвала частно здравно осигуряване в България, но внимавай. Мисля, че то е ок, когато имаш и обикновено. Не замества всичко, което държавното предлага. Не всички частни болници предлагат определени процедури.

Ако реша да се върна в България бих си подновила застраховането, пък дори и да трябва да платя 5 години назад.

# 258
Бела, не съм ползвала частно здравно осигуряване в България, но внимавай. Мисля, че то е ок, когато имаш и обикновено. Не замества всичко, което държавното предлага. Не всички частни болници предлагат определени процедури.

Ако реша да се върна в България бих си подновила застраховането, пък дори и да трябва да платя 5 години назад.
Ще ти ги ам - нат на момента, и дим да ги няма, хохо Mr. Green Mr. GreenЗа качествена услуга, ще трябва да си плащаш. Инак ще те подмятат, от този, на онзи. И направления никога няма Mr. Green

# 259
  • София
Миссенс, това, което описваш за Германия, не ми звучи като "натрупаното от моите вноски се ползва само за мен".
Е, кой го ползва? Доста от услугите в болниците са достъпни само за хора с частно осигуряване. Тези, които са към държ. с-ма са с базов пакет услуги (така да го кажа). Първите имат право да избират болница, лекар и т.н. Вторите чакат по 3 месеца за преглед при специалист.

Аз пък в същата Национална Кардиологична Болница получих безплатно и компетентно лечение за сина ми. И сега какво правим?????? Винаги като има някой недоволен неговият глас се чува, а стотиците доволни от лекарите някак се губим.
Ти явно навсякъде си безплатно, ама ние плащаме хем осигуровки, хем кеш на касата и какво правим? Предполагам, че защото е дете и интервенцията не е била много скъпа.
Съжалявам, че не заснех с телефана си как ни изпратиха на касата и ни обясниха, че ЗК поема само 1000лв. от сумата за операцията и то, ако е осигурен човек. ooooh! Тогава си направих сметка, че няма разлика м/у тарикатите и тези, които плащат цял живот осигуровки. Ако не беше плащала, щеше да е спестила много повече от 1000лв.

Down Under, с частно осигуряване имаш списък с болници, които имат договор със застрахователя. Ако е голям застраховател, има договор с почти всички болници. Ако ходиш в болница, с която нямат договор, си вземаш фактура и ти връщат парите.

Последна редакция: пн, 28 ное 2016, 14:59 от missence

# 260
Много съм била разочарована от лекари, както и съм оставала доволна.
Като абсолютни търгаши докторите от  ВМА хващат върха, там по какъвто и повод аз или близки да са имали допир съм възмутена, последното тия дни чух от колежка.

За националната кардиологична също съм доволна, звъннах да запиша час, обясниха ми какво да си взема от джипито, за да е безплатен прегледа, взех го, прегледаха го.

Обаче без думи ме остави една лекарка от бърза помощ, виках една неделя, оператора малко тегаво ми прие заявката, дойдоха  бързо и лекарка влезе с думите, звънете, звънете, от тоя квартал как няма да взема адрес, не ме интересува оплакването, винаги ми е драго българчета да преглеждам, писнало ми е от циганета.
Направи пълен обстоен преглед на детето, въобще такова внимание от педиатър и при двете деца не съм виждала, меко казано, бях много приятно изненадана.

# 261
Ако се научим да си ползваме телефоните не само за селфита, ами и да записваме подобно поведение (като описаното по-горе), вероятно имаме начин и с мафиотите-лекари да се преборим. Трябва само да поискаме, а ние не искаме.

Само че точно на тази глупост запис няма да бъде пуснат. Защото е пълна измишльотина.

Аз също.  Peace

# 262
  • София
Скрит текст:
Много съм била разочарована от лекари, както и съм оставала доволна.
Като абсолютни търгаши докторите от  ВМА хващат върха, там по какъвто и повод аз или близки да са имали допир съм възмутена, последното тия дни чух от колежка.

За националната кардиологична също съм доволна, звъннах да запиша час, обясниха ми какво да си взема от джипито, за да е безплатен прегледа, взех го, прегледаха го.

Обаче без думи ме остави една лекарка от бърза помощ, виках една неделя, оператора малко тегаво ми прие заявката, дойдоха  бързо и лекарка влезе с думите,
звънете, звънете, от тоя квартал как няма да взема адрес, не ме интересува оплакването, винаги ми е драго българчета да преглеждам, писнало ми е от циганета.
Скрит текст:
Направи пълен обстоен преглед на детето, въобще такова внимание от педиатър и при двете деца не съм виждала, меко казано, бях много приятно изненадана.
Много грубо изказване и то за деца специално.

# 263
Това ни е здравното обслужване, а вие преценявате какво, колко и кой бил тарикат.

Копирам го директно от фб

Скрит текст:
Потресен съм от безочието и непрофесионализма, на лекуващите лекари в Национална Кардиологична Болница, гр. София! В момента майка ми е на спешно лечение там и е пред извършване на сериозна сърдечна процедура, от която може да последва и спешна операция. Днес на визитация лекуващият лекар, вместо да се запознае със състоянието и, започва да разпитва от къде е и какво работи с думите: "Ти от къде си? Кво работиш? Да'н си даскалка, кво? А-аа аптекарка, да бе, все сте еднакви. И кво ма, от Варна ли си? От оная селската, турската, мутренската, марешката Варна ли ма?! Да ви е'... ма... на вички там!... " И т.н... Това е човек, който се е клел в Хипократовата клетва. По време на война тези хора имат моралният дълг да лекуват всички пострадали и ранени и от двете страни, без значение на страна и религия. Искам да изясня. В тази болница постъпват спешни случаи на хора със сърдечни проблеми. Майка ми е една от тях. Явно целта на лекаря е, да убие набързо майка ми от онази селска, мутренска, турска, гагаузка и т.н. Варна и да миряса щастлив, че се е разправил набързо с един представител на омразният град. Подобна ситуация се е развила с пациентка на съседно легло, на която и била четена цяла лекция, как в тяхното малко градче се направили толкова подобрения благодарение на ГЕРБ и Борисов, който ако не бил, щели още да приличат на бантустан. Редно ли е това поведение на лекар, който вместо да лекува, излива политическата си омраза и високомерие върху пациентите, които би следвало да лекува и спасява от смърт? Аз лично, съм толкова бесен, че с удоволствие бих се разправил лично с него. Но не това е темата. Не знам на какво се дължи тази омраза към Варна. Селяни в негативният смисъл на това има навсякъде по големите градове, за мафия да не говорим. В момента България прилича на една латино-нарко страна, в която между наркокартелите се води явна и тайна война. И ако във Варна картелът, групировката или както щете го наричайте, се нарича ТИМ, то в София властват други картели и групировки. Същността на проблема е, че ТИМ не отстъпва своята територия и води война за експанзия и контрол над останалите територии в страната в географски и икономически смисъл. Е, няма как това да се толерира от групировките в София, в чиито редици влизат и политиците, живеещи и работещи на издръжка на тези групировки. За да се поддържа дискомфорта на вражеската групировка, в употреба влизат и оръжия като медиите. Аз съм роден, живея и работя във Варна. Нямам намерение да живея в друг град. Не се чуствам недостоен или низш за това, че съм Варненец. Напротив, гордея се с това. Моите хора не са нито по-лоши, нито по-добри от останалите българи. Да, Варна има дълги традиции и история на мултикултурализма. Тук са се заселвали и живяли хора от различни етноси и религии. Това е морски град. Като такъв, той винаги е бил естествено средище на оживена международна търговия, обмяна на идеи, технологии, ценности от всякакъв характер. Така е от дълбока древност, до сега. Така и ще бъде. Имаме си еврейска, арменска, гръцка, арабска, турска, руска, казашка, гагаузка, циганска махали. Във Варна са се раждали и живеят потомците на много пришълци от тези нации, както и не малко италианци, французи и германци. Имаме си синагога, джамия, 2 католически храма и безброй православни църкви. В училище съм учил с арменци, турци, гърци, цигани и всички сме били едно цяло, един клас. И същевременно, заедно със смесеното население на моят роден град, тук цари едно рядко срещано в днешно време единство. Питайте който желаете варненец без значение на произхода му, ще ви каже, че за него градът му и заедно с него България, стоят над всички останали ценности. Надали има някъде толкова твърди патриоти от варналии. Повечето от тях са готови на секундата да "запалят" и да се бият до последно за града си и за България. Ще припомня за сведение подвига на 8-ми Приморски полк по време на Балканската война, дал животите си за България в една от най-тежките битки в записаната военна история на века! Същият този полк, съставен от тези омразни варненци. Да варненци, не гагаузи, гърци, арменци, евреи, българи, руснаци, цигани, италианци, араби, французи, германци, а ВАРНЕНЦИ и Българи на първо място и после всичко останало. Какво не ви харесва във Варна, с какво ви обидихме? Дали недостатъците на жителите в този град не са присъщи и за жителите на останалите градове? И какво толкова ни разделя? Интересите на групировките ли? Или сме разделени като народ? Ако толкова не ни харесвате и имате за българи, тогава се откажете от нас. Като сме толкова грозни селяни и гагаузи, ужасни и прости, не ви трябваме. Варна чудесно може да съществува в своя собствена независимост като Монако или Лихтенщайн. Няма нужда да чакаме божественият ГЕРБ да благоволи да си довърши магистралата, свързваща Варна и София. Направо и сложете телени заграждения и КПП - граничен пункт, та да не заразим останалите българи с някоя зараза. Няма да умрем от глад, не се безпокойте. И да не ви интересува, ще се оправим. Нищо, че тук около нас на 80 км. са първите и най-велики столици на България като Плиска и Преслав. Явно и те вече не са необходими на България. Нищо, че от Варна е тръгнало разселването на новата човешка цивилизация след Големият черноморски потоп преди 9 хилядолетия. И този спомен не е важен. Забравете ни изобщо.

Изисква се усилие, докато майка ти е на спешно лечение, а един доктор я ругае на тема произход, ти да пишеш романи на тема история на Варна. По-тъпа измислица не бях чела. Наистина ли му повярва на това?

# 264
За грубо въобще не го приех, изненада ме определено, защото очаквах да ме нахока, че ги разкарвам имайки предвид поведението на оператора, но я разбирам.

# 265
  • София
За грубо въобще не го приех, изненада ме определено, но я разбирам.
Сериозно??? Приемаш подобно изказване на лекар по отношение на деца?
Първото притеснително нещо в изречението е: "не ме интересува оплакването". Супер непрофесионално. Останалото е направо "без коментар". Дано не ти се случи следващия път лекарят да е ром, че натам вървим с времето.
Скрит текст:
Не защитавам ромите, но децата не са виновни. Stop

# 266
Много са ти мили тия циганета, а в случая "не ме интересува оплакването" , касаеше спешността на случая.

Ти като пациент какво предпочиташ, да ти дойдат веднага за детето или да те отсвирят и да ти кажат чакай утре да си ходиш при джипито.

Един единствен път съм викала Бърза помощ и дойдоха бързо и си свършиха работата - какво да съм недоволна.
Какво ти е ненормалното в цялата работа, че докторката ме е поощрила да звъня, че е обърнала внимание на детето, че след нейното идване имахме подобрение в кратко време и ти сериозни ли пък мислиш, че мога да съм недоволна от това.

# 267
  • София
Много са ти мили тия циганета, а в случая "не ме интересува оплакването" , касаеше спешността на случая.

Ти като пациент какво предпочиташ, да ти дойдат веднага за детето или да те отсвирят и да ти кажат чакай утре да си ходиш при джипито.

Скрит текст:
Един единствен път съм викала Бърза помощ и дойдоха бързо и си свършиха работата - какво да съм недоволна.
Какво ти е ненормалното в цялата работа, че докторката ме е поощрила да звъня, че е обърнала внимание на детето, че след нейното идване имахме подобрение в кратко време и ти сериозни ли пък мислиш, че мога да съм недоволна от това.
Не са ми мили циганетата, а са ми мили децата. Не мога да повярвам, че майка може да изрече подобни думи по отношение на което и да е дете. ooooh! Каквото е твоето дете, такива са и всички останали. Те не са виновни, че са родени в такива сем-ва. Може да имам отношение към някои групи хора, но децата за мен са еднакви.

Предпочитам да зачитат детето ми навсякъде, а не да отида в Германия, да ми се наложи да извикам "Бърза помощ" (недай Боже) и лекарят да ми каже, че предпочита да преглежда германчета. Stop

# 268
Някои хора с превземки отдавна съм се убедила, че си заслужават отношението.
В здравеопазването за мен акцента не е кой какво казал и как казал,встрани от лечението,  а дали доктора си е свършил работата.
А ясно, че на теб ти е важно кой какво и как казал, а не каква работа е свършил

# 269
  • Пловдив
Е то тогава и аз мога да кажа, че храната в НКБ е гадна, ама аз не съм отишла там да ям, а да оперират детето.

Общи условия

Активация на акаунт