Задължително ли е здравното осигуряване?

• 29 171
  • 377
  •   1
Отговори
# 300
# 301

Моля?  newsm78
Вие  там ли работите? Че ми държите такъв тон?
Коя/кой сте  Вие , че ще ми държите и сметка за иконите? И да нямам нужда от операция, дори и за 1 елементарен преглед ми трябва документ ....какво е значението?
А ако не съм била в страната и поради тази причина не съм плащала?  
Хайде Вие по-леко с излишните коментари!  
Плюс това е написано  (както споменах вече,  но късно видях) Че само с ПЛАТЕЖНО СА ДЛЪЖНИ ДА МИ ИЗВАДЯТ Удостоверение !
Заради такива коментари на тези на които им плащаме заплати от данъци сме в такова положение!  #Cussing out  Като не ми помагате с отг си трайте!

Зина, благодаря  Peace
Ако не си била в страната, не дължиш осигурителни вноски Wink
Забележката е много правилна, няма какво да се палиш. Разликата между операцията и прегледа е съществена. Защото операцията струва много повече, от това, което си внесла. Разликата ще се покрие от осигуровките на нас, балъците, които не сме се сетили да сме тарикати като теб и си плащаме чинно всеки месец.
Така че, възмутилите се са много прави, а държанието ти е арогантно. Тя не работи в НОИ. Тя е балъка, който ти плати операцията.
Няма нужда да ми благодариш. Далеч не съм възхитена от подобни шашми. А след последния ти пост ми идва да си прегриза пръста, с който изобщо си направих труда да ти обяснявам.

# 302

И да нямам нужда от операция, дори и за 1 елементарен преглед ми трябва документ ....какво е значението?

Какъв документ ти трябва за един преглед? Отиваш на частно и си плащаш.

# 303
С кратки прекъсвания . Не съм длъжна да влизам в обяснителен режим. Но като ми отг. подробно в предния пост.... Peace Била съм за по 4-5 месеца тук  (без да съм плащала) и след това извън страната . Еее  имало е и  период в който съм била за повече месеци, но също не е извършвано плащане . Общо взето заради такова обикаляне не са внесени суми. Няма как да плащаш за нещО което не ползваш .

Редактирам : въпреки, че не искаш да ти благодаря вече го направих и успя да ме разсмееш ....не прави това с пръста си  Peace

Последна редакция: пт, 10 фев 2017, 21:30 от Live_Love

# 304
А сега защо ще плащаш за нещо, което не си ползвала?

# 305
  • София
Вие  там ли работите? Че ми държите такъв тон?
Не е необходимо да работя там, за да се възмутя от наглостта и арогантността Ви.

# 306
А сега защо ще плащаш за нещо, което не си ползвала?

На Вас скучно ли Ви е? Нямате ли интересно занимание? На интервю ли съм?
.......................................

# 307
С кратки прекъсвания . Не съм длъжна да влизам в обяснителен режим. Но като ми отг. подробно в предния пост.... Peace Била съм за по 4-5 месеца тук  (без да съм плащала) и след това извън страната . Еее  имало е и  период в който съм била за повече месеци, но също не е извършвано плащане . Общо взето заради такова обикаляне не са внесени суми. Няма как да плащаш за нещО което не ползваш .

Губи ти се идеята на осигуряването, мила. Внасяш ежемесечно, а ползваш когато и ако изобщо ти се наложи. Това, че не съм боледувала от 4 години не ме е освободило от осигуровката. Има как да плащаш. Но е по-на далавера да не плащаш. А ако си се наложи - внасяш накуп и плюеш, че правата, срещу които пет години не си смятала че имаш задължения, не са ти възстановени на секундата.
Заради ей такива тарикатщини, системата ни е на този хал. А твоето поведение не е с нищо по-различно от това на широко и негативно обсъждани циганки.
И няма никакво значение къде си била. Има си правила. Ако си била над 183 дни в страната - дължиш осигуровки. Ако не си била, изобщо не ги дължиш. Щом сега се е наложило да ги платиш, значи си ги дължала. А и това е само оправдание. Защото ти и в месеците, в които си била тук, пак не си плащала.

Последна редакция: пт, 10 фев 2017, 21:37 от ZinaSt

# 308
Но пък какво й пречи на системата да й издаде един документ въз основа на платежно нареждане. Нали т'ва работят принципно. И за това изобретиха компютрите.

# 309
Но пък какво й пречи на системата да й издаде един документ въз основа на платежно нареждане. Нали т'ва работят принципно. И за това изобретиха компютрите.
Ами ако и тях се е изрепчила така арогантно....разбирам ги.

# 310
Достатъчно талантливи са и без да им се отваряш да не свършат нищо. Даже има по-голям шанс да не свършат нищо.

# 311
Много махленско стана  ooooh! Циганки, нз си какво  ooooh!
Така е , губи си смисъла ....Сега ги платих. ..След 3-4 месеца пак ще съм извън страната ...На кой да плащам ? За какво  да плащам ? За 20 години на пред да платя ....?
Исках инфо, а той "Дернека" се събра  hahaha
Само дебнат тука най-върлите защитнички на НАП  #Crazy  Whistling

Ама тука някакъв под отдел на НАП ли е? Не се сещам  newsm78 много ги защитавате  ooooh!
Точно така ....Те са там , за да си вършат работата.  Дали се държа добре или зле ,няма значение ! Тя си е на работното място! Като не и харесва...багажа и аут! Знаеш ли колко кандидати има за нейния стол!

Последна редакция: пт, 10 фев 2017, 21:43 от Live_Love

# 312
  • Ямбол
....
Заради такива коментари на тези на които им плащаме заплати от данъци сме в такова положение!  #Cussing out  Като не ми помагате с отг си трайте!
...
Заради такива като тебе системата е зле, а нашите осигуровки високи.
Лекувай се в чужбина, като не ти харесва тук и те бавят. Sick

# 313
  • София
.....
Заради такива коментари на тези на които им плащаме заплати от данъци сме в такова положение!  #Cussing out  Като не ми помагате с отг си трайте!

...
А, ние, които ВСЕКИ месец си издължаваме вноските, плащаме за вас, които си ги спестявате и започвате да си ги търсите САМО при проблем.

Ако сега започнете да си ги плащате РЕДОВНО, ще помогнете на други жени, които имат нужда от подобни интервенции.

Това се нарича СОЛИДАРНА осигурителна с-ма.

# 314
Моля ви не провокирайте да продължават да ни засипват с „аргументи”. Балъци сме не само защото плащаме, ами и защото губим време да им обясняваме и помагаме.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт